Wetenschap: Zogenaamde rebound relaties toch niet zo slecht?

Science: Rebound relationships not so bad after all? See below.

Rebound relaties na een breuk zijn ongeveer net zo gewoon als rebound chocoladerepen, maar net zo veelvoorkomend als deze zijn, ze hebben ook een slechte reputatie: Mensen nemen aan rebounders op zoek zijn naar een manier om ofwel over hun ex heen te komen, ofwel deze terug te krijgen, en dit wordt niet bepaald als een slimme zet beschouwd.

Nou, nu hebben de onderzoekers er iets over te zeggen. Rebound relaties zijn misschien toch niet zo’n domme keuze, wat heet, ze kunnen zelfs een aantal voordelen hebben, volgens recent onderzoek van Queens College en de Universiteit van Illinois.

In een serie van twee studies (de eerste met 77 deelnemers en de andere met 236), vroegen de onderzoekers mensen die onlangs een breuk hadden meegemaakt, hoe het met ze ging wanneer ze over waren naar een nieuwe relatie en hoe ze zich voelden over hun ex.

Toen de onderzoekers de resultaten over de twee studies analyseerden , kwamen ze met een aantal interessante bevindingen: Hoe minder tijd de deelnemers doorbrachten tussen relaties, hoe hoger hun welzijn, gevoel van eigenwaarde, en het vertrouwen in hun marktwaarde wat betreft dating. Rebounders neigen om meer contact met, en respect voor hun huidige partner te hebben. Aan de andere kant, ze waren ook meer geneigd om hun huidige partner te vergelijken met hun ex.

“De bevindingen van deze studies suggereren dat mensen die snel beginnen aan een nieuwe rebound relatie niet noodzakelijkerwijs slechter af zijn dan degenen die langer wachten om een nieuwe relatie aan te gaan,” schreven de onderzoekers van de studie. “In feite, in sommige domeinen, lijken ze beter te functioneren.”

Enkele dingen om te onthouden: Uit deze studies blijkt een correlatie, GEEN oorzaak-en-gevolg relatie. Het is mogelijk dat mensen die zich al goed voelden na de breuk, meer kans hebben om weer sneller aan het daten te slaan, in plaats dat ze zich goed voelen omdat ze gerebound hebben. Hoe dan ook, het lijkt aan te tonen dat niet alle rebound relaties gedoemd zijn. Dus als je het gevoel hebt 100% over je ex heen te zijn en niet kan wachten weer te gaan daten, doe je ding – maar blijf verstandig.

Voor het volledige (Engelse) wetenschappelijke artikel, klik je hier, mocht je geen toegang hebben, mail dan even, vanwege mijn student zijn heb ik wel toegang 🙂

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.