Vrouwen tinderen voor hun ego, mannen voor de seks

Ik schreef al eerder over de Ins and Outs van Tinder. Ondanks dat er tegenwoordig ook al veel Tinderhuwelijken zijn gesloten bleef ik erbij dat het een verkapte seks app is.. 
Vanwege een onderzoek gedaan op de KUL moet ik mijn mening wellicht wat bijstellen (Doe mee met deel II!).
 
Er zijn genoeg gebruikers die wel degelijk een serieuze relatie willen, helaas zijn er nog altijd een meer die helemaal niet van plan zijn om te daten. Zo zit 75% er vooral als tijdverdrijf op. Maar blijken er grote verschillen tussen de motivatie van mannen en vrouwen.

Verschil man-vrouw
Onderzoekster Elisabeth Timmermans van de KU Leuven ontdekte ook opvallende verschillen tussen de mannelijke en vrouwelijke tinderaars. De (beperkte) groep die seks zoekt, bestaat vooral uit mannen, terwijl de meeste vrouwen afkerig staan tegen onenightstands via de app.

Zelfbevestiging wordt vooral door vrouwen gezocht.

En ook opvallend: nog meer dan de mannen, zijn het de vrouwen die op Tinder lol maken om de profielen van anderen. Wellicht omdat wij vrouwen het er ook veel te makkelijk op hebben?

Timmermans gaat verder met haar wetenschappelijke onderzoek. Vul als je ook ‘tindert’ de enquête in op op www.soc.kuleuven.be/cupid2.0.

Laten we allemaal meedoen!!
 
Let op! Het onderzoek duurt ongeveer 15 minuutjes en bestaat uit twee delen. Aan het einde kun je je e-mail opgeven om op de hoogte gehouden te worden. Go,go, go!
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.