Teken nu om vaginale verminkingen in Somalië te stoppen!

Eerder schreef ik dat het al werd verboden in Nigeria, nu is Somalië aan de beurt om tot dezelfde stap te komen, en jij kunt helpen!

FGM, oftewel vrouwelijke genitale verminking is een onverdedigbare schending van de mensenrechten. Voor degene die het niet weten, het gaat om een zogenaamde vrouwenbesnijdenis, alleen in tegenstelling tot het bijsnijden van de voorhuid zoals bij baby jongetjes, wordt bij jonge meisjes vaak de kleine schaamlippen weggehaald. Vaak trouwens ook maar meteen de clitoris en wordt eigenlijk alles weggesneden -zonder verdoving- wat zich tussen de buitenste schaamlippen bevindt en dan wordt de hele bups dichtgenaaid zodat er een klein gaatje overblijft waaruit geplast kan worden. De procedure kent géén medische voordelen.

FGM brengt enorme risico’s met zich mee en ontneemt een vrouw haar seksueel plezier !

Je snapt wel dat buiten de pijn van de ingreep zelf, de hele zooi in no-time gaat ontsteken, dit niet te verzorgen is en er vrouwen aan gestorven zijn. Mocht alles helen, geeft het maandelijks problemen met de menstruatie, want ook dat krijgt geen ruimte, zorgt het voor infecties vanwege het niet schoon kunnen houden etc.

Maar een van de meest belachelijke dingen is dat vrouwen nooit meer zullen kunnen genieten van welke seksuele handeling dan ook, hoe kun je iemand dat afnemen??
Oh en het met elkaar vergroeide, vol littekenweefsel zittende zaakje scheurt natuurlijk helemaal open, mocht een vrouw een kindje op de wereld zetten.. het enige wat ze kan doen is bidden dat het geen meisje is 😉

Waarom?
Veel mensen geloven nog dat FGM een religieuze praktijk is die de ‘huwbaarheid’ van vrouwen verhoogt en een overgangsrite naar volwassenheid is.

“Jij bent dapper, jij bent moedig, morgen zal jij een vrouw zijn.” Dat vertelden ze de 6-jarige Hibo Wardere, voordat ze naar een provisorisch hutje in de Somalische hoofdstad Mogadishu werd geleid waar een lokale ‘snijder’ met een scheermes haar genitaliën verminkte.

Hibo is één van de 200 miljoen vrouwen en meisjes in 30 landen over de hele wereld die deze ingreep met levenslange gevolgen onderging. Maar in Somalië, waar een verbijsterende 98% van de meisjes wordt besneden, werkt de minister van Vrouwenzaken op dit moment aan een verbod. Volgens lokale deskundigen zou een wereldwijde golf van steun het land binnen een paar weken al kunnen helpen aan een volledig nationaal verbod op deze gruwelijke praktijk

Puntland, een regio in het noordoosten van Somalië, heeft onlangs een volledig verbod voorgesteld, en het zou niet de eerste keer zijn dat de centrale overheid progressieve wetgeving van hen overneemt.

“Voorlichting en onderwijs zijn van cruciaal belang om een einde aan deze praktijken te maken”

Wetgeving alleen is niet de oplossing. Voorlichting en onderwijs zijn van cruciaal belang om een einde aan deze praktijken te maken. Toch kan doordat wij vrouwen nu reageren duizenden jonge meisjes in Somalië die op het punt staan verminkt te worden helpen redden, meldt AVAAZ.

Dit is een progressieve regering, een gedeeltelijk verbod werd vorig jaar al aangekondigd, en volgens experts zal driekwart van de Kamerleden dit initiatief waarschijnlijk steunen.

De regering van Puntland en de minister van Vrouwenzaken hebben het voortouw genomen, maar een boodschap van hoop en aanmoediging vanuit onze gemeenschap kan een krachtige motivatie zijn om deze kwestie op de parlementaire agenda te krijgen. Unicef, die ter plaatse onvermoeibaar werkt om vrouwenbesnijdenis uit Somalië te verdrijven, heeft wereldwijde hulp gevraagd.

NAMENS AVAAZ, ONDERGETEKENDE, POWERVROUWEN EN HONDERDUIZENDEN NOG INTACTE MEISJES: HARTELIJK DANK!
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.