Slapeloosheid, dipjes, verkoudheid en meer opgelost met seks!

De straten zijn rood, geel en oranje met nog een tipje groen door alle afvallende bladeren, zelf loop ik alweer weken te bibberen met de verwarming aan, deze week hebben we voor het eerst het vriespunt aangeraakt en momenteel voelt mijn keel alsof ik glazen schuurpapier gedronken heb.. 
Kortom, de herfst is er inmiddels flink ingeknald. En buiten de gezelligheid komen dan alle griepjes en dipjes ook aanzetten. 

Gelukkig hebben we daar een natuurlijk middeltje voor, en dan heb ik het niet over vieze brandnetelthee maar of course, Seksss! Lees verder om erachter te komen welke vervelende kwaaltjes je met seks kunt oplossen.


Verkoudheden
Wie regelmatig vrijt zou ook beter bestand zijn tegen verkoudheden. Seks verhoogt namelijk Immunoglobuline A, een antilichaam dat dit kwaaltje bestrijdt.

Dipjes
Verschillende wetenschappelijke studies tonen aan dat mensen zich gelukkiger voelen na een vrijpartij. En dat kan professor James Coan van de universiteit van Virginia alleen maar bevestigen. ‘Als je seks hebt, komen de zogenaamde gelukshormonen oxytocine en endorfine vrij. En ook orale seks kan depressieve klachten verminderen. Sperma bevat immers bestanddelen die je stemming verbeteren en dus een beetje fungeren als antidepressiva.’

Slapeloosheid
‘De endorfines die vrijkomen tijdens het vrijen leiden tot een ontspannen gevoel, waardoor je vlot inslaapt’, aldus Johan Verbraecken, slaapexpert aan het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen.

Migraine
Uit een onderzoek aan de universiteit van Münster in Duitsland blijkt dat hoofdpijnklachten verminderen door te vrijen. Wetenschappers bevroegen 800 personen die geregeld last hebben van migraine. Maar liefst 60 procent van de ondervraagden die vreeën tijdens een migraineaanval hadden achteraf minder hoofdpijn. Neuroloog Stefan Evers, die het onderzoek leidde, concludeert dat de pijn verdwijnt dankzij de endorfines die vrijkomen tijdens seks.

Menstruatiepijn
Orgasmes zorgen ervoor dat de baarmoederspieren samentrekken en laten chemicaliën vrijkomen die werken als natuurlijke pijnstillers. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deze combinatie de krampen onmiddellijk aanpakt. Dus geen gezeur accepteren van die heren, een echte schipper bevaart ook de rode zee 😉

De hik
Wetenschapper Francis Fesmire beweert dat een orgasme een wondermiddel is tegen de hik. De reden? Als je de hik hebt, dan komen er veel spieren in beweging. Eén bepaalde zenuw is verantwoordelijk voor al die beweging: de zwervende zenuw (nervus vagus). Deze begint in de hersenen en loopt door tot de buikorganen en regelt onder meer onze ademhaling. Een groot deel van de hikreflex vindt plaats in het regelgebied van de zwervende zenuw. Door de deze extra te stimuleren, kan het signaal voor de hik geblokkeerd worden. En klaarkomen is bijzonder effectief om die blokkade te veroorzaken.

Ochtendmisselijkheid
Gordon Gallup, verbonden aan de Suny-universiteit in het New Yorkse Albany, heeft ontdekt dat zwangere vrouwen minder last hebben van ochtendmisselijkheid als ze vaak in contact komen met sperma. De helft van het DNA van de foetus komt van de vader, waardoor het vrouwenlichaam het organisme kan afstoten met misselijkheid tot gevolg. Hij redeneert dat vrouwen die in het eerste trimester van hun zwangerschap vaak vrijen zich beter zullen voelen. Op die manier ontwikkelen ze immers een hogere tolerantie voor het genetisch materiaal van hun partner.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.