Seks? Eerst even een contract tekenen

App Voor je seks hebt eerst een contract afsluiten over je wensen en grenzen – het kan straks via de Nederlandse app LegalFlings. „Jongeren zijn niet meer gewend om face to face gevoelige onderwerpen te bespreken.” 

Je ontmoet iemand in een kroeg, op het werk, of op een datingsite. Je spreekt af, het klikt, van het een komt het ander. Maar voordat je met elkaar het bed induikt, pak je nog even je telefoon en opent een onlinecontract dat jullie beiden moeten ondertekenen… 

In dat contract staat bijvoorbeeld dat ‘nee’ ook echt ‘nee’ betekent, en dat de toestemming tot seks op elk moment weer kan worden ingetrokken. Er staat in of de seks wel of niet veilig moet zijn, of BDSM wel of niet gewenst is en zo ja wat het stopwoord is. Op het stiekem delen van foto’s staat een boete van 10.000 euro.

Het klinkt misschien bizar, maar dit soort scènes kan zich in de nabije toekomst echt gaan afspelen. Eind deze maand komt de Nederlandse app LegalFling uit, een simpel programma waarmee met een paar keer klikken wederzijdse toestemming tot seks wordt vastgelegd. De ultieme veilige seks, of zo je wil: liefde in tijden van de MeToo-beweging. Het contract dat beide partijen ondertekenen is volgens LegalFling rechtsgeldig: mochten de voorwaarden overtreden worden, dan staat de gedupeerde met de ondertekende app in de hand – en eventueel een advocaat naast zich, voor de civiele rechter – een stuk sterker dan zonder, is het idee. Hoewel LegalFling nog niet gelanceerd is, hebben zich al meer dan 40.000 mensen aangemeld, zegt bedenker Rick Schmitz.

Lees meer op: NRC

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.