Pijn bij het vrijen mannen

Zowel mannen als vrouwen kunnen pijn hebben bij het vrijen, hoewel het bij mannen minder vaak voorkomt. Dit komt doordat de penis veel minder kwetsbaar en gevoelig is dan een vagina. Er kunnen verschillende oorzaken aan ten gronde liggen en ook de gevolgen kunnen verschillen. Gelukkig zijn er overal oplossingen voor, want seks moet natuurlijk wel leuk blijven!  Na de vrouwen, nu de mannen:                                                            

Geïrriteerde penis/eikel 
Dit kan meerdere oorzaken hebben:
1. Een SOA, doe een testje bij de Huisarts (HA) of GGD en neem een kuurtje.
2. Te wilde, droge seks of masturbatie. Zorg dat je niet te wild bent en je partner nat genoeg is, maar ook dat je voorhuid voldoende over je eikel ligt. Glijdmiddel is een goede oplossing voor de seks maar ook bij het aftrekken.
3. (verzorgings-)producten. Condooms: Ook mannen kunnen een latexallergie hebben, gebruik dan dus latex vrije condooms. Daarnaast kunnen net als bij de vrouwen bepaalde soorten zeep of cremes voor irritatie zorgen. Probeer er achter te komen van welke producten je het krijgt en stop hier mee. Mocht dit niet helpen bekijk dan de stof van je ondergoed, ook dit kan irritatie opleveren
Knellend of gekneusd gevoel in de penis of ballen
1 en 2. Knelling kan komen door te kleine/strakke condooms (1) of het te lang uitstellen van het klaarkomen (2), de zogeheten blauwe ballen. Probeer passende condooms als je druk voelt bij die wat je nu gebruikt en stel je zaadlozing niet te lang uit. Een te klein condoom kan trouwens ook leiden tot gesprongen aders.
Daarnaast kunnen blauwe ballen voorkomen als je een paar dagen achter elkaar geen seks hebt gehad. Bij de ene man is dit na 5dagen, bij de ander na 20. Het beste is om dat te rukken of seks te hebben.
3. komt enigszins overeen met 2, het te lang uitstellen van het orgasme. Als je steeds van hard naar slap gaat kan dat op den duur tot hetzelfde leiden. Als je dit al een paar keer hebt gehad, trek je dan af of ga seksen 😀
4. Te harde/wilde seks (alweer haha) Als je harde seks hebt en je ballen teveel tegen je vriendinnetje aangeslagen hebben kunnen ze na de seks pijn gaan doen. Let hier op tijdens de seks. Vaak voel je zoiets meteen en kun je dus meteen veranderen van standje of snelheid.
Heftige, stekende pijn
Dit kan 2 oorzaken hebben, een ingescheurd toompje of een ‘gebroken’ penis.
Een ingescheurd toompje komt oftewel door een tekort toompje of door te wilde seks. In het eerste geval kun je bij de HA een ingreep ondergaan om het langer te maken in het tweede geval hoef je meestal niet naar de HA en is het genoeg om het schoon te houden en het rust te geven om te genezen.
Aangezien er geen bot in je penis zit kan die niet echt breken, een gebroken penis betekent dat een van de zwellichamen geknapt is. De penis wordt dan onmiddelijk slap en er zal een behoorlijke zwelling ontstaan. Dit komt meestal door of te wilde seks of door verkeerd stoten (wanneer je uit het kutje glipt en dus tegen haar vagina of buik aan stoot). Hierdoor kan je penis knakken, of moet ik zeggen knappen? Direct naar de eerste hulp aub!
Spanning op je voorhuid
Bij sommige mannen is de voorhuid te nauw om over de eikel te passen, in zo een geval kun je hebt beste naar de HA gaan om je voorhuid ruimer te maken. Wees niet bang, dit is een heel eenvoudige ingreep.
Pijn bij het krijgen van een erectie
Dit is te herkennen naast de pijn aan een kromme penis en komt door de ziekte van Peyronie, een zeldzame aandoening die vaak onstaat bij het ouder worden. Hierbij ontstaan bloedinkjes en littekentjes in het zwellichaam waardoor de erectie niet meer gelijkmatig kan uitrekken. Vaak trekt deze kromstand wel weer bij, maar overleg hierover met je HA.


Geen erectie?

Dit is een soort mannelijke variant van vaginisme. Hoewel het geen fysieke pijn oplevert bij het vrijen is het natuurlijk wel heel vervelend. Ga hierbij vooral naar de HA om de oorzaak te achterhalen en maak het bespreekbaar met je partner. Er zijn verschillende manier om dit te behandelen, van gesprekken met een psycholoog/seksuoloog tot viagra.Mocht je hier niks aan hebben gehad of last blijven hebben schroom dan niet om een afspraak te maken bij je HA. Deze mensen zien wel gekkere dingen voorbij komen

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.