Nieuwe SOA ontdekt: MG

 Iets meer dan 1% van de 4500 participanten bleek positief te testen voor een seksueel overdraagbare aandoening genaamd MG: Mycoplasma genitalium.

Honderden of zelfs duizenden Britten dragen mogelijk een nieuwe seksueel overdraagbare aandoening (soa) die voor vaginale bloedingen of ontstekingen in de urinewegen kan zorgen. De meeste mensen weten niet eens dat ze lijden aan deze soa genaamd ‘mycoplasma genitalium’ (MG). Maar het verbazingwekkendste is nog wel dat het geen new kid on the block is.

De ziekte werd al in de jaren ’80 ontdekt en bestempeld als een bacteriële infectie, maar ondertussen is er steeds meer bewijs dat aantoont dat de ziekte wordt overgedragen door onbeschermde seks.


MG kan leiden tot een plasbuisontsteking (urethritis), ontsteking van de baarmoederhals (cervicitis), een eileiderontsteking en mogelijk zelfs tot onvruchtbaarheid bij de vrouw, maar dit moet eerst verder onderzoek worden

Er is geen FDA goedgekeurd diagnostische test voor MG. De CDC stelt zorgverleners testen van de bacterie (via een nucleïnezuuramplificatie test) als aanhoudende of terugkerende urethritis, cervicitis, of PID worden ontdekt. Omdat MG kan blijven bestaan na behandeling met sommige antibiotica, is een zeven-daagse behandeling met moxifloxacine aan te bevelen.

Omdat er nog weinig over de ziekte bekend was is er recent nieuw onderzoek gedaan:
Onderzoekers hebben data geanalyseerd van de ‘National Survey of Sexual Attitudes en Lifestyles’ en hieruit blijkt dat mensen die meerdere seksuele partners hebben, geen condooms gebruiken, in achtergestelde gebieden wonen en tussen de 25 en 44 jaar oud zijn de meeste kans hebben op de nieuwe soa.

Uit het onderzoek blijkt dat één procent van de Britten die seks hebben tussen de 16 en 44 jaar lijden aan MG. Voor de mensen die in het afgelopen jaar meer dan vier seksuele partners hebben gehad ligt het percentage een stuk hoger: 5,2 procent bij mannen en 3,1 procent bij vrouwen.

De theorie dat de ziekte seksueel overdraagbaar is werd versterkt door de bevinding dat onder de 16 en 17-jarige die geen seks hebben gehad er niemand was die de aandoening heeft.

Het merendeel van de mensen die positief getest werden op MG hadden niet het gevoel dat ze voldeden aan de symptomen, maar een groot deel van de vrouwen gaf aan dat ze bloedden na de seks.

MG-positieve mannen hadden meer kans om eerder gediagnosticeerd te zijn met gonorroe, syfilis of niet-specifieke urethritis, terwijl vrouwen eerdere gevallen van trichomoniasis meldden. Incidentie was hoger onder mensen uit achtergestelde gebieden en zwarte mannen, aldus de onderzoekers.

Source: Sonnenberg P, Ison CA, Clifton S, et al. Epidemiology of Mycoplasma genitalium in British men and women aged 16-44 years: evidence from the third National Survey of Sexual Attitudes and Lifestyles (Natsal-3). International Journal of Epidemiology. 2015.
medicaldaily.com

Lieve Volgers,
 
Waarschijnlijk zullen jullie het overal horen, maar vrij veilig! Een Soa zit in een klein hoekje en de gevolgen kunnen enorm zijn. 
Een condoom voorstellen tijdens de seks hoeft niet awkward te zijn als je het brengt als de normaalste zaak van de wereld 😉
Liefs,
 
 
 
Please follow and like us:

1 gedachte over “Nieuwe SOA ontdekt: MG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.