Mijn goede nieuws: Boobies!! Alles wat je wilt weten!

!!! Inmiddels heb ik de tweede operatie ook achter de rug, Lees het nieuwe verslag hier !!!

15-06-2013
Afgelopen woensdag zijn de laatste dingen geregeld en bevestigd… Dus ik mag jullie eindelijk het goede nieuws meedelen: 

Binnenkort krijg ik een borstvergroting!!

Nouja krijgen, kopen 😉 Voor alle dames die er ook over denken, hierbij zul je zo’n beetje alles kunnen vinden wat je erover zou willen weten (onderaan staat extra info zoals veelgestelde vragen, plaatsing, vormen etc), plus ik zal dit topic regelmatig updaten om iedereen op de hoogte te houden van het proces.

Het begin

Ik heb er tot voor ongeveer een jaar of wat terug eigenlijk nooit echt serieus over nagedacht. Mijn borsten waren vroeger (vanaf m’n 16e ongeveer) altijd van een behoorlijk formaat en vertonen geen mankementen. Echter na het stoppen met de pil viel ik al gauw af en dat merkte ik ook bij mijn borsten.Verder afvallen gedurende de jaren erna zorgde ervoor dat ik helemaal weinig overhield, hoewel ze het laatste jaar wel extreem klein waren geworden. Zat ik anderhalf jaar geleden nog op een 75B/C, was het nu een 70B (ong 75A) ofzo geworden (tja je betaalt een hoge prijs voor maatje 34/36). Toen dacht ik er weleens aan, maar dat leek me iets wat ik niet snel zou durven, laat staan zou kunnen betalen, dus ik zette het steeds weer uit m’n hoofd.

Tot mijn vriend en ik het dus een keer over borsten hadden en hij zei dat het niet groot genoeg kon. Dat zette mij wel weer aan het denken. Ik weet niet meer hoe we er toen opkwamen, maar lang verhaal kort, mijn lieve mannetje wilde wel een deel mee betalen als ik dat echt zou willen laten doen. Maar goed dat zou er toch niet van komen had ik al gezegd, want zelfs als hij zou bijleggen kost zoiets nog steeds hartstikke veel geld en ik had op dat moment net geen werk meer.

Het idee liet me toch niet los, zeker niet toen ik een andere baan kreeg, flink wat uurtjes maakte, eens wat beter naar mijn financiële status ging kijken en zag dat ik toch behoorlijk wat geld kon sparen iedere maand. Op dat moment kreeg ik het idee helemaal niet meer uit mijn hoofd.. en zeker niet na het volgende onderzoek:

De klinieken en prijzen
Allereerst ben ik gaan zoeken naar de prijzen om een beetje een inzicht te krijgen in wat de kosten zouden zijn en hoelang ik dan zou moeten sparen. Deze bleken te variëren van 1750 euro tot 4500 euro ongeveer. Waarbij de ene prijs all-in is en bij de ander nog kosten erop komen. Dat is natuurlijk nogal een verschil en we kennen allemaal het gezegde goedkoop is duurkoop. Dus het leek me dat die van 1750 nooit veel kon zijn, maar wat het dan wel zou worden?
Bij deze een aantal klinieken en hun prijzen, de meeste prijzen zijn de all-in prijzen, tenzij anders aangegeven:

Janssen Oisterwijk €3700, Eurosilicone, rond, 4250 anatomisch
ACCZ Klinieken €3400 (actie)
Kliniek heyendael €3275, Mentor, rond en anatomisch
Kliniek Roosteren €3000  rond, €3500 anatomisch, zoutwater, siliconengel, hydrogel
GlobalCare(GC) (BE) €2600, Eurosilicone (thans McGhan), Sebbin, McGhan, Polytech
Praktijk Diana Gabriels(DG) €2600 (actie), Mentor, Natrelle, rond, anatomisch tegen meerprijs
Wellness kliniek(WK) (BE) €2395, monobloc softone
Artemedis (BE, Gent) €3000, alle merken mogelijk, rond en anatomisch.

Nu wilde ik natuurlijk de beste prijs-kwaliteit verhouding zien te vinden, dus ben ik de klinieken eens allemaal gaan bekijken op kliniekervaringen.nl. Hier werd o.a. DG beoordeeld met een 9.6, GC met een 9.6 en WK met een 8.5. ACCZ raad ik jullie ten zeerste af vanwege een hoop slechte verhalen erover en eigen negatieve ervaringen!

En dat was het moment dat het fout ging, want boobies voor ongeveer 2600 euro bij klinieken zo goed beoordeeld? Dat geld zou ik in no-time bij elkaar hebben, dus het hek was van de dam!

Het chirurgenbos
Van klinieken ging ik naar chirurgen zoeken waardoor ik al snel op het geweldige borstenforum terecht kwam waar ongeveer alle informatie te vinden is, als je even je best doet om te zoeken (gelukkig hebben jullie mij). Op die manier leerde ik een hele hoop namen van PC’s (plastisch chirurgen) kennen. Zoveel dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet..
Toch komen bepaalde namen steeds weer terug, en veel goede verhalen gaan over o.a. Dr. Plovier (BeClinic, BE), Dr. Straten (Via Diana Gabriels kliniek en eigen kliniek, Heyendael), Dr. Visser en Dr. Verdonck (beide werkzaam bij Wellness, BE) en vele anderen.

De verschillen in PC liggen voornamelijk in het soort prothesen dat ze gebruiken, de kosten en de bijbehorende garanties. Inmiddels was ik vanwege de chirurgen en de prijs bij drie klinieken uitgekomen met een voorkeur voor NL, maarja hoe beslis je dan?

Toevoeging 02-06-14:
Mocht je nu al zeker weten dat je dermate groot wilt gaan dat je een wissel nodig gaat hebben, kijk dan eens bij globalcareclinic, hierbij betaal je nog maar €2000 de tweede keer, ipv de volle mep! Ik wilde dat ik dat vorig jaar had gezien 🙁

Protheses
Dan ga je kijken naar de gebruikte prothesen en dat is toch ook wel weer even heftig.. Ik kan je zo een stuk of 20 merken van protheses noemen met verschillende samenstellingen. De een beter dan de ander, maar hoe weet je nu welke de beste is?

Laat ik 1 ding maar meteen duidelijk maken. Geen enkele prothese is goed voor je!*
Van alle protheses komen stukjes (schilfertjes) af, die in je lichaam terechtkomen en waar je afweermechanisme tegen zal vechten. De een wordt hier heel snel ziek van, terwijl de ander in haar leven nooit ergens last van zal hebben. Veel klachten worden ook op andere dingen afgeschreven aangezien het om vage dingen gaat zoals moeheid, spierpijn, hoofdpijn, concentratieproblemen, slaapproblemen en ga zo maar door.** Ik zeg dit zodat je weet waar je aan begint, en welke risico’s je neemt.
Daarnaast heb je de keus uit ronde of anatomische implantaten *** Met een gladde of ruwe textuur ****.
Ik had voor mezelf al besloten voor ronde protheses te willen gaan met een ruw oppervlakte, dit vanwege het effect dat ik ermee wil creëren en omdat ruwe minder kans op kapselvorming***** geven.

Aangezien ik op dat moment de keuze wilde maken tussen die klinieken was mijn keuze qua implantaten teruggebracht tot 7 soorten: Monobloc siliconenvulling, Eurosilicone, Sebbin, McGhan, Polytech, Mentor, Natrelle.
Ik neem aan dat jullie inmiddels wel doorhebben dat het nog behoorlijk wat werk is om deze shit allemaal uit te zoeken… Anyway, ook hier hebben we een mooie site voor, waar alle merken staan opgenoemd, SVS Meldpunt siliconen. Daarnaast heb ik wat rondvraag gedaan en een vriend van me heeft voor school ook een keer onderzoek hiernaar gedaan en had toen uitgevonden dat Natrelle en Mentor eigenlijk toch de beste zouden zijn. Natuurlijk heb ik nog wel even goed gekeken (vooral naar de nadelen, aangezien dat het belangrijkste is) en dit heb ik gevonden:

Monobloc siliconenvulling: Niet te vinden, wel de hydrogel variant. Een forumlid wist mij te vertellen dat haar chirurg deze protheses sterk afraadde, dus die viel al af aangezien ik die vulling zelf ook niet vertrouw.
* Andere hebben dan wel weer goede ervaringen ermee, dus dat is ieder voor zich.
Eurosilicone: Klinkt cheap, maar zou een goed merk zijn met levenslange garantie, hoewel op de SVS site staat dat ze vaak kapot schijnen te gaan.
Sebbin: Nauwelijks info over te vinden, alleen een Engels document.
McGhan/Allergan/Natrelle: Flink wat gezondheidsklachten gemeld, lange termijn veiligheid niet vastgesteld.. Een van de opmerkingen ging over het feit dat men bij knijpen kans had op lekken van de protheses, hoewel dat om een andere vulling gaat dan de cohesieve gel die tegenwoordig gebruikt wordt. Daarnaast stond er hier een foto van een lekkend Natrelle implantaat dat ik absoluut niet in mijn lijf zou willen zo.. en dat na 3 jaar al! Ook krijg je bij Natrelle maar 10 jaar garantie op de prothesen.
Polytech: Als je op de naam klikt zie je meteen de waarschuwing: Gevaarlijke Polyurethaan! Genoeg om me af te schrikken.
Mentor: Op een na grootste fabrikant, levenslange garantie, 10 jaar getest, geproduceerd in Leiden, er zou kankerverwekkende Xyleen inzitten maar wat ik er verder over vond is dat het eruit gedampt wordt.

Nou, lekken en scheuren en blabla heb ik weinig zin in, vloeibare silicone of polyurethaan leek me ook ronduit gevaarlijk en dan blijft er maar weinig over. De Eurosilicone, Natrelle en Mentor spraken me eigenlijk het meeste aan, dus toen ben ik gaan kijken naar de bijbehorende klinieken. Op dat moment had ik nog even niet zo heel goed opgelet bij de Wellness kliniek, en had ik nog niet gezien dat het om een vloeibare silicone-vulling ging bij hun. Dus ik moest kiezen tussen deze drie. Nou zo gauw ik mijn fout opmerkte viel WK af, en GlobalCare ook maar meteen aangezien het België was en ik die Eurosilicone toch niet helemaal vertrouw. Vandaar dat mijn uiteindelijke besluit viel op de praktijk van Diana Gabriels en de Mentor implantaten. Mede vanwege de goede beoordeling (zie bovenaan), het feit dat Mentor gigantisch veel gebruikt wordt, de levenslange garantie die er gegeven wordt en de chirurgen die er werken.

Ondertussen was ik al zo enorm enthousiast dat het sparen sneller zou gaan dan verwacht (ik maakte nog wat meer uren op het werk), dat ik uren onderzoek heb gedaan naar alle praktische info die hier nu zo makkelijk bij elkaar staat. Maar ook over de meer persoonlijke dingen als de grootte (hoeveelheid CC), wanneer ik dan terecht zou kunnen i.v.m. school en werk en natuurlijk de financiële kant. Dit was allemaal als zo’n gedoe dat ik vriendlief 1000x heb lastig gevallen met vragen en opmerkingen etc om met me mee te denken. Arme kerel werd gek van me.

 

Mijn chirurg

Frans StratenNu de Kliniek was uitgekozen kwam het volgende. Diana Gabriels werkt met drie chirurgen, Dr. Straten, Dr. Schiettecatte en nog een (op het forum) minder bekende. Over beide chirurgen hoorde ik goede dingen, dus ben ik weer teruggegaan naar kliniekervaringen. Dr. Schiettecatte werd op grond van 19 operaties met een 9.5 beoordeeld, waar Dr. Straten op grond van 27 operaties met een 9.7 werd beoordeeld. Ook op het forum kon ik een stuk meer over Straten vinden wat mij ertoe deed besluiten eens te beginnen met hem

Zo gezegd, zo gedaan. Vrijdags gebeld met de praktijk en gevraagd om een direct gesprek met Frans Straten zelf (op aanraden van de dames van het forum, Diana zou nog weleens de mist ingaan met de aantal CC maar vooral ook vanwege het feit dat ik weinig zin had 2x naar Rotterdam te moeten reizen). 12 Juni om half 7 in de avond kon ik terecht. Vriendlief loopt stage in Rotterdam dus kon gelukkig ook mee op gesprek. De hele ochtend heb ik strontnerveus thuis op het forum meer en meer informatie opgezocht. Ik had al vragen opgesteld, maar  kreeg ook nog een andere link van een forummember met nog meer vragen voor tijdens het consult.

Het consult
Ik was nog steeds behoorlijk nerveus toen we aankwamen bij de praktijk. Daar aangekomen moet je een hele papierhandel invullen over je medische achtergrond en blabla met een hele hoop vragen erin waarbij ze niks overslaan, privacy staat niet in hun woordenboekje :P. Op een gegeven moment kwam Dr. Straten even naar buiten, mijn voorganger uitlaten, mijn papieren ophalen bij de dames van de balie en een kopje koffie halen (die hij vervolgens vergat mee terug naar zijn kamer te nemen) en het eerste wat me opviel was zijn smile van oor tot oor. Hij deed me denken aan een muppet (niet verkeerd bedoeld).

Enfin, tijdens het gesprek heeft hij alles goed doorlopen en de mogelijke risico’s en complicaties uitgelegd waarna mijn bloeddruk werd gemeten en hij naar mijn hartslag heeft geluisterd. Toen kwam het moment waar ik toch een beetje voor vreesde ‘trek je shirtje maar uit, we gaan eens even kijken’. Jow shirt uit, BH uit, foto’s maken van voor- en zijaanzichten en toen meten en voelen. Mijn boobies zijn gelukkig wel 100% symmetrisch zowel als in grootte als vorm en qua tepels, dus dat is al een mooi uitgangspunt.
Wel had ik weinig borstweefsel waardoor de implantaten Dual Plane (DP)**** geplaatst zullen worden.

Passen
Na het fotograferen en meten werd me een a-sexy sportBH aangereikt waarmee je de pasprotheses mag testen. Dit zijn soort van rubber neptieten van verschillende formaten zodat je een idee kunt krijgen van hoe jij eruit gaat zien met een bepaalde maat. Het was nog best moeilijk om dat zo goed in te schatten en aangezien zelfs de grootste maten nog in mijn vriend’s hand pasten was ik wel een beetje teleurgesteld. Uiteindelijk besloten om tussen de 450-500CC Mentor rond*** te nemen. Wat de precieze maat gaat worden is nu nog niet te voorspellen, maar zal ergens op een D/E uitkomen 😀

Afsluiting deel 1

Na het passen weer aangekleed, mijn vragenlijstje doorgenomen en het verloop van de operatie. Omdat ik nog jong ben en er in mijn familie totaal geen gevallen van borstkanker voorkomen hoef ik geen mammografie vooraf te laten doen, mag natuurlijk wel. Borstscreening blijft ook gewoon mogelijk, hoewel in sommige gevallen een MRI scan nodig is.

Ik had een super goede indruk van Frans Straten en kon haast niet wachten naar de balie te rennen om een afspraak in te plannen en alles af te handelen. De operatie zal plaatsvinden in het UCCZ Dekkerswald te Groesbeek. Het is de bedoeling dat ik 8 uur van te voren niks meer eet of drink, ik krijg via een spuit slaapmiddel (arghh 🙁 ) waarna ik plaatselijk verdoofd zal worden. De operatie zal ongeveer een uur duren, waarna ik nog minimaal 4 uur moet bijkomen onder toezicht. Voordat ik naar huis mag zal  Dr. Straten me eerst nog komen controleren. Meer over de hele ingreep komt later nog.

Na afscheid te hebben genomen van de arts kregen we de vraag of we nu alle papieren in orde wilden maken en een afspraak inplannen of dat ik daar voor terug zou komen/bellen. Natuurlijk meteen de datum vastgelegd, gewoon voor de zekerheid. Terwijl we de laatste dingen nog bespraken liep de printer van de dames nog 2x vast (zelfs op afstand laat ik elektronica op hol slaan) voordat ik mijn contract kon ontvangen en het echt vaststond;

8* juli 2013 krijg ik boooobies!! 😀

02/07 Even een kleine update: Sinds gisteren gestopt met roken en zojuist de betaling gedaan, No Way Back!! 😀

04/07 Update: Hoe bereid ik me voor?

Het begint al flink te kriebelen, dus vandaar ook weer even een update voor jullie!
Gisteren mijn sport BH binnen gehad, vandaag telefoon gehad van de kliniek. Ze wilden mijn afspraak verzetten naar een uurtje later, in plaats daarvan kon ik vanwege een uitvaller echter maandag om 10uur!! Dus nu ga ik een dag eerder :D:D
Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn aangezien je de week na je operatie vrij weinig zult kunnen doen. Bij deze een goed overzicht van wat je allemaal thuis kunt doen:

Kleding/uiterlijk:
Ook als je een sport BH van de kliniek krijgt is het handig om er eentje extra te hebben. Neem deze liever een maatje kleiner als je nog niet zeker bent. Nog handiger: eentje met een voorsluiting zoals deze van fila. Wat ook handig is, is om een verstelstukje voor je BH te kopen, aangezien je door zwelling kunt schommelen in je omvang, wat je met zo’n ding kunt opvangen.

Aangezien je na de operatie niet mag tillen en je ellebogen niet hoger dan je schouders morgen strekken is het verstandig van te voren makkelijke, passende kleding te kopen. Denk aan rekbare truitjes, bloesjes, vestjes etc. Of neem losse kleding die je via je benen over je heupen kunt trekken. Maar houdt er ook rekening mee dat je tegen die tijd grotere boobs hebt, dus in sommige gevallen een grote kledingmaat nodig zult hebben.

Ontharen en ontnagelen:
Van te voren is het misschien verstandig om je oksels, benen en bikini-area te laten harsen/waxen, want scheren (en dan met name je oksels) zal niet lukken binnen een week na de operatie (mede omdat je je armen niet zover mag optillen).
En nepnagels (Gel/Acryl?whatever) moeten er helaas af 🙁 Mijn handjes lijken zo kaal en klein opeens :'(
* Toevoeging, inmiddels weet ik dat het ook voldoende was geweest slechts 1 nagel af te halen, het is alleen maar zodat ze je hartslag kunnen meten met zo’n vingerscanner.

Huishouden:
Zorg dat je huisje van te voren lekker schoon is, alles fris gewassen etc. Dit soort dingen mag je namelijk niet na de operatie doen.
Kijk eens goed naar waar de spullen die je veel gebruikt staan/liggen en zorg dat die op een goede hoogte komen, zodat je niet onnodig veel hoeft te bukken of te strekken.
Natuurlijk liggen je koelkast en diepvries vol met verse boodschappen en helemaal slim is om een paar maaltijden van te voren in te vriezen zodat je niet iedere avond de pizzaboer hoeft te bellen 😉

Kinderen:
Als je (kleine) kinderen hebt en veel alleen bent, zorg dan dat je hulp krijgt en probeer de kleintjes ook uit te leggen dat mama even niet hun kan tillen en dat jullie voorzichtig moeten knuffelen.

Nazorg:
Koude kompressen kunnen nodig zijn tegen de zwelling, zorg dat die dus ook al gereed liggen. Daarnaast hebben sommige dames last van de naden/sluiting van de sport BH, je kunt dan of een topje eronder aandoen of wattenschijfjes ertussen proppen.

Extra:
Rietjes om drinken makkelijker te maken, brandnetel/groene thee tegen overmatig vocht vasthouden, boeken/series etc zodat je je niet verveelt, spierbalsem en/of een kruik voor de zere rug, multivitamintjes om je herstel te bevorderen, kussentje (eventueel een voedingskussen) voor onder je boobs als je op je zij wilt liggen.

Voorbereiding op de operatie
– Natuurlijk ben je minimaal 4 weken voor de operatie gestopt (op zijn minst flink geminderd) met roken, of als je eerder geholpen wordt vanaf het moment dat de datum vastligt.
– Maak een tas klaar om mee te nemen met eventueel wat te drinken, een boekje/tijdschrift, telefoon en lader, eventueel oordopjes, en natuurlijk een goede sport BH. Bij de ene kliniek krijg je die van hen erbij, bij de ander moet je die zelf kopen.
– Draag ruimzittende kleding en neem een kamerjas en slippers ofzo mee. Je zult tijdens de operatie of z’n a-sexy ziekenhuis onderbroekje krijgen of je eigen slipje aan mogen houden, maar meer niet.
– Zorg je dat je voldoende uitgerust en ontspannen bent.
– 8 uur voor de ingreep niet meer gegeten en gedronken hebt, ook geen water! (als je vroeg geholpen wordt scheelt het dat je die uren in de nacht al haalt).
– Alle nagellak moet je afboenen, aangezien je daar in je ondergoed of zo’n sexy papieren slipje (not) komt te liggen is ontharen ook aan te raden en piercings/sieraden moeten allemaal uit en af 🙁 Dit in verband
met hygiëne onder andere.
– Daarnaast moeten alle dingen als een loszittende protheses in de mond, lenzen, gehoorapparaten, kunstgebit etc ook uit.

08/07 Het is gebeurd!!

Gisteren heeft mijn lieve vriendje me nog geholpen met de laatste voorbereidingen, heb ik uren in de keuken gestaan om eten voor de hele week te maken en vanmorgen was het dan zo ver.
Om 09.00 zijn we opgestaan, hebben we ons klaar gemaakt en om 10 uur hebben we ons gemeld bij het UCCZ in Groesbeek.

Daar aangekomen kreeg ik een kamer toegewezen met een balkonnetje, net alsof we een hotelletje hadden en op vakantie waren. Aangezien er nog twee mensen voor me waren moesten we, nadat mn bloeddruk, temperatuur etc was gemeten, nog anderhalf uur wachten. Die tijd hebben we goed om gekregen ;).

Om 11.40 kwam de verpleegster me  met bed en al halen, inmiddels was ik omgekleed in een ziekenhuishemd en m’n onderbroekje en ontdaan van alle piercings op mijn dermals na. Voor de uitslaapkamer moest ik afscheid nemen van vriend en eenmaal binnen kreeg ik het infuus. Daar heb ik het meeste tegenop gezien en was ook echt een walgelijk gevoel. Mijn bloeddruk en alles is nog een keer gemeten en toen kwam Frans Straten eventjes op me tekenen. Hij gaf op mijn borsten aan waar de plooien zouden komen en hij dus moest snijden  en was heel aardig. Hij zou op de operatietafel bepalen of ik 450cc of 500cc zou krijgen aangezien hij me best smal vond (500cc protheses zijn nog een stukje breder dan de 450).
Vervolgens ben ik weer met bed en al tegen 12.15 uur richting OK gereden door een paar gezellige verplegers en nadat ik op de operatie tafel was geklommen en nog een keer mijn naam en doel van mijn komst had genoemd kreeg ik slaapmiddel in mijn infuus en een zuurstofmaskertje. Het laatste wat ik me herinner is dat ik door het raam naar buiten keek en dacht ‘als ik dadelijk wakker word heb ik boobies!!’.

Het volgende wat ik me herinner is het herkennen van de groene kleuren van de uitslaapkamer en ik zag dat ik nu op een andere plek lag, tegenover de klok waarop het inmiddels half 2 was. Het eerste wat ik me realiseerde is dat ik het ijs- en ijskoud had, gelukkig zag de verpleging dat ik wakker was en sloten ze me aan op een hete luchtblazer. Ik kon het natuurlijk niet laten om meteen eventjes te kijken onder mijn dekentje en om eerlijk te zijn dacht ik echt ‘hmm dat had wel groter gekund’.
Ik had nauwelijks pijn aan mijn borst, eerder een soort drukkend gevoel alsof er iemand op me leunde, die pijn nam wel langzaam een beetje toe. Mijn arm deed echter wel gruwelijk pijn door de bloeddrukmeterband, heb er zelfs een bloeduitstorting aan overgehouden!

Aangezien ik al zelf rechtop zat en helder was mocht ik al snel naar S. en mijn kamer. Door het rijden met het bed was ik wel echt strontmisselijk opeens waardoor ik toch even moest spugen (sorry if TMI). Na 2 paracetamol en een boterham heb ik lekker nog wat tegen mijn mannetje aan liggen uitrusten waarbij de verpleging en dr. Straten zelf nog een aantal keer zijn komen controleren. Die boterham is er ook nog even uitgekomen maar toen ik vervolgens om 5uur warme maaltijd kreeg voelde ik me echt 100x beter en een halfuurtje later heb ik mijn naaldhakken aangetrokken en zijn we, middels een tussenstop bij en een vriend van S. en mijn schoonouders voor pizza,  naar huis gegaan 😀

Voor het slapen gaan hebben we natuurlijk al eventjes gespiekt en ze zijn al behoorlijk groot! Vriendlief’s mond zakte gewoon open ervan haha.
De protheses (uiteindelijk toch 450cc geworden, meer paste niet) moeten alleen nog flink gaan zakken, zoals je op de foto ziet en zullen dan nog wel ietsje groter worden aangezien nu alles nog platgedrukt wordt door mijn borstspier.

Na de operatie

Let op! Iedere chirurg geeft zijn eigen advies hierin, maar dit zijn een aantal goede richtlijnen:
– De Sport BH blijf je 6 weken dag en nacht dragen, alleen bij het douchen mag hij eventjes uit. Na die tijd draag je de BH alleen nog ’s nachts.
– De dag na de operatie mag je al douchen (afhankelijk van of je ingetapet bent of alleen pleisters hebt), maar let een beetje op met de pleisters, dat die niet te nat worden. Eventueel handig n krukje in de douche te zetten zodat je niet te lang hoeft te staan. Let wel op, je haren wassen is not-done.
– Geef je boobs (en jezelf) de eerste 3 weken rust, vermijd zwaar tillen en ga de eerste 2 tot 3 weken niet werken.
Tillen van zwaardere dingen (tot 5kg.) mag alleen met je ellebogen stijf tegen je lijf aangedrukt.
– Vermijd sporten/ zware inspanning voor de eerste 6 weken.
– Slapen op je rug, eventueel met een voedingskussen of meerdere kussens ter ondersteuning.
– Klinkt misschien heel stom, maar je tanden elektrisch poetsen is het beste aangezien je dan geen wilde bewegingen maakt.
– Zorg dat je voldoende water/ brandnetelthee drinkt om alle afvalstoffen (o.a. de narcose) uit je lichaam te krijgen en dat je voldoende pijnstillers hebt. Ook bouillon helpt hier heel goed.
– LUISTER NAAR JE LICHAAM! Je kunt best wat dingen zelf doen, je lichaam zal je ook wel laten merken als je teveel bezig bent, hoewel misschien pas achteraf aangezien je vol pijnstillers zit.
– Regelmatig blijven bewegen, rustig lopen (en ze eventueel vasthouden) voorkomt stijfheid, en plat op je rug liggen zal voor steken zorgen, dus hou ook iets in je rug ten alle tijden zodat je bovenlichaam schuin ligt.

Whyyy?? 
Zooo onhandig allemaal, je moest van te voren al aan alles denken, nu achteraf mag je vanalles niet, waarom toch niet? Heel eenvoudig, het kapsel dat je boobies op hun plaats gaat houden wordt in deze eerste periode gevormd. Als jij dan teveel gaat doen, scheurt/beschadigt het waardoor je complicaties kan krijgen als borsten die niet goed op hun plaats zitten, of overmatige kapselvorming.

Mop van de dag: Als je wilt weten of iemand echte op neppe borsten heeft bestaan er een aantal dingen waar je op kunt letten, maar er is 1 truc die zekerheid geeft..
Schud de vrouw die je verdenkt de hand! Wanneer haar borst meebeweegt met haar arm heb je te maken met natuurlijke borsten, als de borsten blijven staan heb je waarschijnlijk te maken met nepperds!

P.s. Mocht je door mijn verhaal overtuigd zijn van de Diana Gabriels kliniek, neem dan even contact met me op voor een korting!

09/07 en 10/07 Eerste foto en nachten

De eerste nacht ben ik redelijk goed doorgekomen. Ik kan totaaal niet op mijn rug slapen en omrollen en op je zij liggen is behoorlijk pijnlijk en zwaar, dus zo gauw ik ’s ochtends vroeg wakker werd was ik ook echt wakker en heb ik maar wat op FB rondgehangen om meneer niet wakker te maken. De hele dag heb ik netjes mijn pijnstillers regelmatig genomen en in de middag zijn we samen naar de apotheek gelopen. Lopen is wel zwaar haha. Ik hou ze dan voor de zekerheid maar even vast 😛

Qua pijn heb ik nauwelijks last, ik kan alleen geen kracht zetten met mijn armen. Dus deuren, koelkasten, blikjes drinken etc kan ik niet openmaken en aankleden is ook heel moeilijk. Rechtop gaan zitten lukt wel maar dan moet ik echt mijn buikspieren aanspannen of met mijn benen zo zwaaien dat ik mezelf omhoog krijg haha (dus niet afzetten met je armen!). Bij bepaalde bewegingen met mijn armen hoor je ook een soort krakend geluid in de borst, maar das waarschijnlijk lucht en vocht wat nog weg moet trekken.
De kliniek heeft trouwens ook gebeld om te vragen hoe de eerste nacht was gegaan en om een afspraak voor de controle te maken, die staat gepland voor aankomende maandag.

Nacht 2 is ook goed verlopen en vandaag zijn we zelfs even door de stad gelopen en hebben we wat gewinkeld. Met regelmatig een pauze om wat te eten en te zitten is dat ook helemaal goed gegaan! De boobs zijn ook al een beetje meer gezakt vergeleken bij gisteren.
Natuurlijk kon ik het niet laten om bij Hunkemöller even binnen te wandelen waar een meisje me opgemeten heeft en geschat op een 70E of F!!

Update 12/07

Het gaat helemaal super nog steeds!
Inmiddels ben ik al flink aan het minderen met de pijnstillers (ipv om de 4 a 5 uur, om de 10/11 uur), kan ik alweer een hoop dingen zelf, hoewel ik nog erg voorzichtig moet zijn (niet tillen, armen niet te hoog etc), en slaap ik al behoorlijk goed.  Mijn borsten beginnen ook al een beetje bewegelijker te worden, ik kan ze inmiddels een beetje indrukken en tegen ze duwen, dus de ergste spanning is er vanaf.
Enige wat wel is, ik merkte dat de sport BH eigenlijk toch nog wat aan de grote kant is, dus zo eventjes een nieuwe kopen in 70E. Waarbij ik al meteen tegen een probleem aan loop.. 70E is een moeilijk te verkrijgen maat haha. Voor we gaan shoppen echter de eerste uitdaging, mijn haren eens goed te wassen, gelukkig krijg ik hulp van mijn beste vriend 😛 Wish me luck!

Nou dat haren wassen en douchen is wel heel zwaar geweest. Daarna de stad in geweest om die BH te scoren, de vrouw van de winkel me geholpen maar totaal niet voorzichtig ofzo. Dus nu weer thuis met behoorlijke pijn van het passen en 2x wisselen van BH, even een emotioneel dipje gehad vanwege de plotselinge pijn en stress dat ik afhankelijk ben van de hulp van iedereen, daar kan ik namelijk niet zo goed tegen. Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen die me erdoor slepen en me vertellen dat ik niet zo gek moet doen. Nu even lekker uitrusten met een filmpje en wat lekkers. De 70E zit strak maar op een goede manier.

15/07 Eerste controle gehad!

Nadat ik zaterdag voor de eerste keer even uit was geweest (nja bij vrienden) en wat nachten niet had geslapen merkte ik wel dat mijn lichaam het wat zwaarder had qua herstellen. Inmiddels neem ik nog maar 2 keer per dag pijnstilling, heb ik wel weer gerookt vanwege wat stress maar gaat het verder heel goed met de boobs. Ze zijn al wat gedaald en de kleinere BH heeft ze ook nog eens mooi bij elkaar gezet 😀

Vanmiddag op de controle zijn de pleisters van de hechtingen gehaald en zijn deze schoongemaakt. Alles zag er super uit, dus bij deze een fotootje voor de liefhebbers. De dames zullen de komende tijd nog wel een stuk meer indalen, nog 5 weken dag en nacht sport BH te gaan!

Lieve lezers, dit artikel is al bijna 1000x bekeken en daar ben ik natuurlijk heeeeel blij mee, maar zouden jullie ook een comment willen achterlaten hieronder? Ben heel benieuwd naar wat jullie er nu eigenlijk van vinden.

22/07 Eerste werkdag gehad! 2weken PO

De dames zijn al langzaam aan het zakken en heb nauwelijks meer last van de boobs zelf, alleen van mijn onderste ribben. Wanneer je daarop drukt/me daar vast pakt doet het behoorlijk pijn,
dunnow wat dat is. De wonden genezen ook erg goed en zijn al bijna geheeld, zal nog wel een weekje ofzo nodig hebben, maar ze zien er al netjes uit! Daarnaast kun je de borsten al indrukken en zelfs bewegen 😀

Ik merk wel dat als ik teveel doe (aangezien ik alleen woon ontkom ik er niet aan wat dingen zelf te doen) mijn rug me meteen waarschuwt door pijn te gaan doen, dus dan ga ik ook gewoon lekker chillen om de nodige rust te pakken. Ook ben ik sneller moe dan voorheen, allemaal omdat je lichaam al een hoop energie in het herstel stopt.

Op de foto hiernaast zie je dat de boobs al een stukje gedaald zijn en ze niet meer zo strak staan, hoewel de sportBH de vorm van mijn borsten behoorlijk verkracht 😛 De borsten moeten nog veel veranderen en ook groeien, dus dit is absoluut nog geen eindresultaat, en het is moeilijk dat geduld (minimaal 6 weken) op te brengen, maar goed… het moet maar he 😛

29/07 Eerste en hopelijk laatste complicatie (3weken PO)

Het ging allemaal erg goed met de hechtingen. Sinds de controle waren deze niet meer afgeplakt maar had ik gaasjes tussen de wond en de BH om ze te beschermen. Helaas is door het warme weer, het zweten in de nylonBH en het insmeren van de wond met crème gisteren de eerste complicatie ontstaan.

Met het uitdoen van de BH en weghalen van de gaasjes kwam een stukje van de hechting met korstje los waardoor er een wondje ontstond. De randjes zagen een beetje rood en de wond was ‘nat’.

In eerste instantie heb ik toen de wond ontsmet, foto’s gemaakt, er een pleister op gedaan, op het forum hulp gevraagd en contact opgenomen met de kliniek van Diana. Zij raadde me aan om de wond te laten opdrogen en om zonder BH te slapen. Toen we vervolgens de pleister er af haalden om de wond te laten drogen, ging deze nog een stukje verder open. Hierdoor en omdat ik het niet aandurfde zonder BH te slapen, besloot ik contact op te nemen met Frans, de plastisch chirurg, zelf. Dus de arme man kreeg gisterenavond (zondag) om 22 uur nog een telefoontje van me. Wel echt super dat dit gewoon mogelijk is!

Ook naar hem heb ik de foto’s doorgemaild en hij raadde me aan om nu de wond te behandelen met betadine, deze af te plakken met een pleister een gaasje erover te doen en de BH gewoon aan te houden. Hij zou op basis van de foto’s bekijken of het wondje (ongeveer één cm groot) opnieuw gehecht zou moeten worden of niet. Wel werd me op het hart gedrukt om echt heel voorzichtig te zijn, ik moest rust houden, mag niks tillen, m’n armen niet te hoog tillen en noem maar op. Alles wat ik hier al eerder besproken had maar dan nog weer een tikje strenger 😛

Vanmorgen kreeg ik bericht terug. Wat blijkt nou, dit soort wondjes komt weleens vaker voor en is een reactie van de huid op de onderhuidse hechting. Op de foto zie je ook dat er nog een stukje hechting vlak naast de wond zit. Wanneer de knoop van de hechting dadelijk helemaal opgelost is gaat dit wondje ook weer helemaal dicht.

Inmiddels is de wond gelukkig een heel stuk beter. Het is nu schoon, weer bijna dicht en met het verwisselen van de pleisters werd de wond ook niet groter. Als alles zo blijft komt het weer helemaal goed 😀 maar het was wel eventjes schrikken zeg! Gelukkig heeft mijn allerliefste vriendje super goed voor me gezorgd <3
Hopelijk is dit de eerste en laatste complicatie van mijn boobies!

Verder gaat alles super goed met de dames! Ze zijn weer wat gedaald en bewegen nu al een beetje als ik loop daarnaast kan ik ze al flink indrukken! Ze beginnen steeds meer als echte aan te voelen. Het enige wat ik wel merk is dat met name de onderkant erg overgevoelig is bij aanraking. Wanneer ik het koud heb en m’n tepels stijf worden voelt ook dat vaag.. Ik kan het niet anders omschrijven, het is geen pijn maar tegelijk voelt het wel alsof er allemaal kleine prikjes door je tepel heen trekken, erg vaag gevoel dus 😛 Maar ook dat is volkomen normaal.
Tevens voor jullie een filmpje toegevoegd van hoe een dergelijke operatie nu in zijn werking gaat!

15/08 Bh’s kopen is een hel!

Het is weer eventjes geleden. Zondag 4 augustus ben ik op controle geweest bij Diana, die meteen het knoopje van de irriterende hechting heeft verwijderd. Het wondje is nu gelukkig bijna helemaal genezen en aanstaande maandag zijn mijn dames al weer 6 weekjes oud 😀 Natuurlijk betekent dat BH tijd 😀

Ik had van de week al bij Frans Straten nagevraagd of ik nog ergens aan moest denken met BH’s kopen, maar hij zei dat alles mocht (op het forum wordt hier anders over gedacht, blijkbaar adviseren verschillende PC’s hier anders over, zoals bv de eerste 6 maanden geen push-up ofzo) dus ik kon gaan shoppen!

Gisteren ging ik opgewonden als een 12-jarig meisje met mijn vriend naar de stad om eens te gaan kijken voor BH’s. Aangezien ik een 70E sport BH draag begon ik met een hele leuke 70E (zie foto). Heel leuk, alleen vielen ze dr bijna uit, over naar 70F. Dat was tevens de grootste maat die ze hadden in twee verschillende modellen. Een model kwam nog veel te laag uit, bij de ander sneden de cups een beetje in de boobs wat betekent dat het model te klein is/valt.

Nou Hunkemöller kon me dus even niet van dienst zijn, van daar door naar de V&D om hun collectie te bekijken, die hadden niet eens F.. Onverrichter zake zijn we toen maar boodschappen gaan doen. Thuis merkte ik wel dat het passen me een beetje pijn aan mijn rug had bezorgd.

Na overleg met mijn lieve oma had ik bedacht dat ik misschien wel een 75F aan zou kunnen als ik de omvangsband zou innemen. Dus met een nieuw doel vandaag naar de hunkemoller terug, die hadden geen 75F voor me en raadden me aan te kijken op de website aangezien daar de maten wel nog beschikbaar zouden zijn, toen door naar Livera.

Bij Livera hadden ze verschillende BH’s van 70F en 75F. De eerste die ik probeerde was een grijze van Esprit(klik), deze zat best goed, hoewel de bandjes hiervan veel te lang voor mij waren. De volgende was een lichtroze, 70F, voorgevormd met een kantenband, heel schattig en afgeprijsd! Helaas zat deze ook in mijn borsten te snijden en het viel me op dat hij niet goed afgewerkt was. Die hebben we dus snel uitgetrokken. Tot slot heb ik een 75F van After Eden met een lichte bloemenprint. Helaas zat deze veel te los, zelfs als ik de band bij elkaar hield zoals ik hem zou vernaaien, was hij nog te groot.

De mevrouw van de winkel adviseerde me te gaan kijken bij de Triumph winkel voor een 70G. Dat was wel eventjes slikken! Ik bedoel, zo groot zijn ze echt niet gewoon!
Nja bij Triumph hadden ze 2 modellen wat betreft 70G, de eerste in twee verschillende kleuren maar echt heel lelijk, de tweede heel erg simpel, zat goed –slik, heb echt een G nodig– maar vond hem de 44euro niet waard. Dus besloot om het er maar bij te laten en te wachten tot ik thuis was om op internet te kunnen kijken.

Van de Hunkemöller site naar de Livera site, naar het borstenforum om daar de dames eens om winkels te vragen, kreeg ik een link van Bodyfashion-Born met een opzicht wel redelijk leuke BH maar toch niet echt mijn stijl. Vanuit hier door naar de site van Dutchdesigneroutlet voor Sapph BH’s die meestal wel in grote maten zijn, maar helaas niks voor mij bij. Bij Grote-cupmaten vond ik verschillende leuke BH’s alleen nogal prijzig, dus die heb ik voor nu eventjes in mijn favorieten opgeslagen. Op Lace-Lingerie vond ik dit schatje! Heel cute, maar push-up, iets wat ik dus niet constant zal kunnen dragen met het ook op advies van het forum en risico op symmastia (zie veelgestelde vragen voor meer info).  Inmiddels ben ik beland bij de site van Pabo waar ik ten eerste al eens een BH vond die mijn doopnaam draagt die helaas maar tot en met E gaat, net zoals alle ‘grote’ maten BH’s van hen.
Kortom, ik ben nog steeds niet geslaagd 🙁 Dus mocht iemand tips hebben voor leuke, betaalbare BH’s in maat G, let me know!!

– Veelgestelde vragen deel toegevoegd, zie onderaan! 
– Plus kijk deze link voor boobs van 600-2000cc, zeer nice!
En dit (Beshine, 10.000cc) gaat dan weer een beetje te ver 😛
– Webshops voor grote Cupmaten gevonden en onderaan toegevoegd.
– Filmpje over vrouwen met enorme borsten: The most enhanced woman and me

29/09 Eerste Bh’s!

Sommige van jullie zullen ze al op FB hebben gezien, maar voor de rest bij deze:

Eindelijk twee BH’s gevonden die me min of meer passen! Aangezien 75F ongeveer hetzelfde is als 70G pasten deze qua cup best goed, zal alleen de omvang iets moeten laten innemen. Wel moet ik opmerken dat ze absoluut niet zo groot lijken, iets wat me toch behoorlijk dwarszit..

Verder gaat het ook echt allemaal prima met de boobs! Wondjes zijn genezen en ben ze flink aan het insmeren met Aloë vera spul en slakkenslijmgel, beide werken heel goed tegen littekens!

Daarnaast heb ik vriendlief aan het werk gezet om ze regelmatig met bio-oil te masseren, blij als een kind in de snoepwinkel issie dan haha 😀

 

08/10 3 Maanden mijlpunt!!

Vandaag zijn  mijn boobies alweer 3 maanden oud!!

Naar mijn idee nog niet volledig ingedaald zoals ik het graag zou zien, wel al flink zacht en beweeglijk (hoewel dat al snel ging bij me), de littekens zijn al mooi geheeld en flink weg aan het trekken, BH’s zitten al veel fijner en een push-up pusht ze nu ook echt (dames, niet toegestaan deze nu al te dragen), maar het herstel is nog steeds niet geheel voltooid. Dat is voornamelijk te merken aan bepaalde activiteiten zoals met sporten (judo, jiu-jitsu) dat het nog gevoelig is als iemand er op leunt en dat ik bijvoorbeeld geen push-ups of pull-ups kan doen.

Slapen kan inmiddels wel zonder BH, hoewel op m’n buik liggen nog niet echt fijn aanvoelt. Binnenkort even op controle en dan ga ik langzaamaan trainen om de borstspier weer goed op te bouwen zodat ik weer in mijn paal kan klimmen.

Ik merk een hoop verschillende reacties op mijn boobs, voornamelijk van de dames, de een vind ze goed in verhouding terwijl anderen ze al heel erg groot vinden (geef vooral ook hier jouw mening!).

Voor mijn eigen gevoel is mijn figuur (gezien in kleding) niet veel verschillend van voor de operatie omdat ik voorheen eigenlijk altijd een push-up BH droeg. De verhoudingen kloppen nu t.o.v. mijn figuur (denk 50-50), terwijl ik niet voor de natuurlijke maar de zogeheten ‘porno’look wilde gaan (denk 70-30) mede hierom ben ik nog steeds niet geheel tevreden, bij de controle zal ik dan ook zeker de mogelijkheden navragen(denk, 800cc), het probleem is alleen dat ik omdat ik klein ben, niet heel veel kanten op kan met de breedtes van de protheses, dus dat wordt nog even puzzelen, maar de uitkomst zal ik natuurlijk met jullie delen!

3 maanden!!

!!! Inmiddels heb ik de tweede operatie ook achter de rug, Lees het nieuwe verslag hier !!!

* Verklaringen en extra’s *

* Hangen de klachten van het merk siliconen af(klik)?  en ** Klachtenlijst (klik),
nog erger: Wat siliconen met je kunnen doen(klik)
Tevens: Bijsluiter van de Nederlandse vereniging voor plastisch chirurgen, heeel interessant!!

Over de protheses

*** Rond of anatomisch?
De ronde zijn meer geschikt voor vrouwen met licht uitgezakte borsten. Met de ronde prothese komt  er weer wat meer volume aan de bovenkant van de borst. Als je staat, zul je zien dat de ronde prothese eerder wat druppelvormig wordt, hetgeen een natuurlijk resultaat geeft. De ronde prothese werkt weer minder goed bij vrouwen die een dunne huid en weinig borstweefsel hebben (dan krijg je namelijk dat je of de rand van het implantaat aan de bovenkant ziet, of rimpeltjes in de prothese en dus in je borst), die moeten dan al gaan voor een Dual Plane plaatsing.

Het anatomische (peervormige) borstimplantaat ziet er vaak natuurlijker uit. Anatomische ofwel druppelvormige ofwel peervormige siliconen prothesen kunnen goed worden toegepast, bij zowel een dunne als een dikke huid. Deze vorm borstimplantaat geeft iets minder vulling aan de bovenzijde van de borst. Vooral bij de wat forsere borstvergroting geeft dat een mooi en natuurlijk resultaat. Het nadeel van de druppelvormige implantaat is dat er een grotere incisie gemaakt moet worden, en dus een groter litteken. Bovendien loop je met de druppelvormige implantaten meer kans dat de implantaat gaat draaien.

Glad of textuur?
Bij een borstvergroting,  bestaat de uitwendige membraan(de envelop) van een borstprothese  altijd uit silicone dat hetzij een glad, dan wel een getextureerd oppervlak, ofwel een polyurethaan coating bezit. Deze siliconenwand is voor het lichaam inert, d.w.z. er treedt slechts een minimale afstotingsreactie na implantatie van dit materiaal op. Wel ontstaat er na implantatie een vreemd-lichaam reactie met een kortdurende ontstekingsfase, waardoor een duidelijk afgrensbaar kapsel met een dichte collageenvezel structuur ontstaat.

Op lange termijn na de borstvergroting, kan door samentrekken van dit kapsel rond een (m.n. gladde prothese) een harde en pijnlijke borst ontstaan. Uiteindelijk is er dan een verhoogde kans dat een zichtbaar vervormde borst ontstaat. Bij een ruw getextureerde, of een polyurethaan gecoate prothese daarentegen, treedt na implantatie ingroei van bloedvaten in het sponsachtige oppervlak van de prothese op. Dit vermindert de kans op (overmatige) kapselvorming na de borstvergroting.

**** 3 Soorten plaatsing: 

1. Plaatsing van de prothese onder het klierweefsel van de borst, op de pectoralis spier
2. Plaatsing van de prothese onder de pectoralis spier.
3. Plaatsing van de prothese gedeeltelijk onder de spier en gedeeltelijk erboven, dual plane genoemd.

Geen van deze methoden kan gezien worden als de perfecte benadering. Op individuele basis moet goed overwogen en doorgesproken worden wat de juiste methode is voor de betreffende patiënt.

Links voor de spier,rechts achter de spier

De pectoralis spier is een grote bijna driehoekige spier die kruislings over de borst loopt met een hechtpunt aan de schouder en een hechtpunt aan het borstbeen. In het verleden werden borstvergrotingen bijna standaard uitgevoerd door plaatsing van de prothesen onder het klierweefsel van de borst en boven de pectoralis spier. Dit leverde over het algemeen een fraai resultaat op. Maar helaas, bij vele patiënten, ongeveer 25%, ontstond bij de toen gebruikte gladde prothesen overtollige kapselvorming rondom de prothese. De plastisch chirurgen gingen op zoek naar een oplossing om het percentage van overtollige kapselvorming te reduceren. In de jaren 70 begonnen chirurgen reconstructieve operaties uit te voeren bij vrouwen die borstkanker gehad hadden. Bij deze patiënten was er over het algemeen geen borstweefsel meer aanwezig, waardoor men genoodzaakt werd de prothese onder de pectoralis spier plaatsten. De ervaringen met deze operaties toonden aan dat na het plaatsen van een prothese onder de pectoralis spier de kans op overtollige kapselvorming duidelijk verminderd werd. Veel chirurgen besloten daardoor ook bij zuiver cosmetische operaties de prothesen onder de pectoralis spier te gaan plaatsen, tegenwoordig is dit achterhaald door het gebruik van ruwe protheses.

Door de jaren heen kwam men tot de conclusie dat ook de locatie onder de pectoralis spier niet geheel vrij van problemen was. Wanneer de pectoralis spier samentrekt, kan de vorm van de borst veranderen. Dit is vaak duidelijk te zien bij fitnessoefeningen. Een ander probleem kan ontstaan doordat de prothese vastgehouden wordt door de pectoralis spier. Als, in de loop der jaren door veroudering, het klierweefsel van de borst wat naar beneden zakt, daalt de prothese niet mee. Het effect kan dan zijn dat er een dubbele borst (double bubble) ontstaat.

Zowel aan het plaatsen van de prothese op de spier als het plaatsen onder de spier zitten nadelen. De laatste jaren worden prothesen daarom vaak gedeeltelijk onder de spier en gedeeltelijk erboven geplaatst. Dit noemt men ‘dual plane’, vertaald: twee lagen. Op deze wijze worden de voordelen van de technieken gecombineerd en tegelijkertijd de nadelen verminderd.  Bij deze methode is de kans dat de prothese voelbaar of zichtbaar is onder de huid veel kleiner en beweegt de prothese niet bij het aanspannen van de borstspier. Dit is voornamelijk van belang bij dames die weinig eigen borstweefsel hebben waardoor de natuurlijke bedekking van de prothese minder is.

Er zijn diverse factoren waar men rekening mee moet houden bij de bepaling van de positie van de prothese. Van belang hierbij is de grootte van de prothese, de mogelijkheid van kapselvorming, een eventuele lichte mate van verslapping van de borst, de hoeveelheid eigen klierweefsel en de locatie van de incisie. Er zijn geen vaste regels op te noemen waardoor de patiënt kan bepalen of in haar situatie plaatsing vóór de spier, achter de spier of dual plane te prevaleren is.

Globaal kan men echter als richtlijn nemen dat als er bijzonder weinig borst- vet- of klierweefsel aanwezig is, in combinatie met een uitgangssituatie van zeer kleine borsten, plaatsing (gedeeltelijk) onder de pectoralis spier een fraaier resultaat zal geven. Bij vrouwen die een vrij grote cupmaat wensen, een lichte mate van verslapping in de borsten hebben en bij vrouwen die graag sport beoefenen, is plaatsing boven de pectoralis spier over het algemeen de juiste oplossing.
(bron: Mediconsult)

***** Kapselvorming

Kapselvorming, kan in verschillende mate voorkomen na de borstvergroting. Eigenlijk is het zo dat er altijd door het lichaam na de borstvergroting een kapsel wordt gevormd om de protheses. Dit omdat het lichaam geen silicone herkent en het dus als lichaamsvreemd beschouwt. Wat ik hier beschrijf gaat over overmatige kapselvorming na de borstvergroting. De precieze oorzaak hiervan is niet bekend. De Baker classificatie is zinvol bij de evaluatie van de mate van kapselvorming na borstvergroting tijdens lichamelijk onderzoek.

Baker indeling voor kapselvorming na borstvergroting:
Graad 1: Normaal soepele borst met een natuurlijke vorm; graad 1 kapselvorming treedt op bij alle patiënten met een borstvergroting.
Graad 2: Bij aftasten heeft de borst een vastere consistentie, de natuurlijke vorm is behouden.
Graad 3: Bij aftasten heeft de borst een vastere consistentie, de borst vertoont zichtbare vervorming.
Graad 4: Duidelijk rondom vervorming van de borst.

Bij graad 3, graad 4, en slechts bij subjectieve klachten gecombineerd met graad 2 kapselvorming, is een operatieve correctie te adviseren. De behandeling bestaat uit openen of verwijderen van het kapsel, verandering van het soort implantaat (plaatsen van een ruw getextureerde prothese indien dit nog niet het geval was), verplaatsing van de prothese (subglandulair versus subpectoraal) of verwijdering van het implantaat. Vaak valt dit onder de garantie van de fabrikant van de prothese. Wereldwijd treedt er in 5% van de borstvergrotingen een graad 2 of meer kapselvoming op. Bij A Klinieken lijkt dit percentage beduidend lager te liggen.

Extra:

Q&A: Veel gestelde vragen bij een borstvergroting

– Kun je nog borstvoeding geven?
Ja in de meeste gevallen wel.

– Vanaf wanneer kun je het beste nieuwe BH’s kopen?
Het beste is daar sowieso 6 weken mee te wachten en dan niet meteen 20 inslaan. Je borsten veranderen nog ongeveer gedurende de eerste 6 maanden, bij sommigen gedurende het eerste jaar.
Twee opmerkingen hierbij: Voorgevormde BH’s zijn geen probleem, BH’s met beugel mogen na 2 maanden weer en Push-up BH’s mogen pas na 1 jaar. Dit is omdat de aanhechting van je borstspier aan je borstbeen nog niet volledig hersteld is. Als deze nog niet hersteld is, dan kunnen de implantaten er bij het dragen van een push-up te veel op drukken en ervoor zorgen dat de spier van het borstbeen los laat en dan krijg je symmastia

– Mag ik nog gewoon vliegen/duiken/krachtsporten doen?
Ja.

– Wanneer mag ik weer topless zonnen?
Na 6 weken mag je de zon weer in, zolang je de littekens maar afgedekt houdt het eerste jaar of heel goed insmeert met een hoge factor.

– Kun je na de operatie nog een röntgenfoto’s laten maken en of een echografie ondergaan?
Ja, in vrijwel alle gevallen wel.

– Waarom lijken neppe borsten kleiner dan de maat doet geloven?
Neppe borsten zijn vaak zo rond dat ze al gauw een cup cullen die natuurlijke borsten niet zouden vullen omdat ze niet zo vormvast zijn. Vandaar dat bijvoorbeeld een neppe E75 een stuk kleiner oogt dan een echte E75.

– Moet ik nog BH’s dragen na de borstvergroting/ kan je alsnog hangborsten krijgen?
Ja en ja. Afhankelijk van de plaatsing  en het volume (aantal cc) zal je borst altijd nog gaan hangen, dus ze hebben zeker nog steun nodig!
Heb jij vragen? Stel ze dan, dan verwerk ik ze hier!

Online sites voor grotere maten BH’s:

UK: http://www.annsummers.com echt geweldige winkel!!
UK: http://www.figleaves.com/uk/
NL: http://www.lace-lingerie.nl/
NL: http://www.grote-cupmaten.nl/
NL http://www.dutchdesignersoutlet.com/ tot G
NL: http://www.farfallina.nl/
PL: http://www.comexim.pl/
PL: http://axami.pl/en/
http://www.Ebay.com/

Oefeningen voor na je boobjob (Engelse site)

Litteken behandeling als de wonden genezen zijn

Crèmes en olie: 
Aloë vera, Slakkenslijmgel, Arnica-creme, Emu olie (emoe olie), Wilde rozenolie (Rosa Mosqueta), Vitamine E capsules/zalf/olie.

Massages/peeling:
Doe deze massages ’s avonds aan een tempo van twee à drie avonden masseren en één avond rust. Deze massages mogen niet op open wonden gaan. Wrijf het litteken na de massage in met Aloë Vera en één van bovenstaande crèmes of oliën.
Loofah handschoen of Rolmassage

Andere truukjes:
Uien, Tandpasta, Essentiële olie van lavendel, Siliconen pleisters, Slakkencrème, Vaseline en uierzalf.

Hoe recenter en nieuwer het litteken, hoe gemakkelijker het is om het te vervagen en te verwijderen. Reken toch gemiddeld tussen 6 maanden en 1 jaar om tot een goed resultaat te komen. Bron

Please follow and like us:

56 gedachten over “Mijn goede nieuws: Boobies!! Alles wat je wilt weten!

 1. Hoi zo u je nog een foto kunnen maken binnenkort. Ik overweeg het ook. Maar op laatste foto zit er verschil tussen links en rechts en het lijkt al alsof ze hangen. Maar trekt dit nog bij?

  1. 18-07-13 22:43
   Hangen?? Hahaha ze zitten nog super hoog en er is op de foto een verschil in hoogte door de manier waarop ik de foto neem. Maar verschil in hoogte kan wel voorkomen omdat je lichaam nooit helemaal gelijk geneest, de ene kant van je lichaam geneest vaak sneller dan de andere kant.
   Zo gauw ze wat verder zijn komen er zeker nog nieuwe foto's 🙂

 2. ja als je geen karaketer hebt moet je het ergens vandaan halen he maar dom blondje is geen rare uitspraak als het over jou gaat

 3. Onaardig! ^ Makkelijk om anoniem te doen he? Gelukkig is Elena aardig en niet bevooroordeeld, kunnen we over jou niet zeggen..

  Maar ziet er mooi uit! Ben benieuwd naar de foto's als je 'klaar' bent met de sport beha 🙂 Ik overweeg het ook, om precies dezelfde reden als jij.

  1. 18-07-13 23:56
   Hahaha allereerst bedankt dat je het voor me opneemt 🙂
   Ik kan ook echt niet wachten.. Op het forum roept iedereen steeds GEDULD!! en dat kan ik niet 😛

   Wat houdt je tegen dan?

   24-07-13 22:03
   Gaat zeker goed komen dan! Ik heb er ook echt hard voor moeten werken hoor, dus ik weet wat het is.

 4. Wauw, wat een goed verhaal zeg. Ik zag het bericht op de facebookpagina waar je het had gepost and damn gurl.. daar gaat nog veel meer werk in zitten dan dat ik dacht. Toevallig ben ikzelf een blogger en dit is echt een timing, want morgen heb ik een artikel over plastische chirurgie ingepland en nu ik dit weer heb gelezen, besef ik weer hoe ik van de plastische chirurgie houd. Respect voor alle informatie die je bij elkaar hebt gezocht en het eindresultaat mag er wezen! Heerlijke enthousiasme ook in het artikel. 😀 Knap stukje tekst, veel dames hebben hier wat aan!

  1. 18-07-13 23:58
   Ik heb wel eerder over plastische chirurgie geschreven en alles wat vrouwen aan hun lichaam laten doen. Succes met jouw stuk, als hij af is laat je dan hier even je link achter? Ben erg benieuwd!

 5. Wauw wat een verhaal zeg!
  Ik denk er zelf totaal niet overna, maar vind het wel heel interessant om te lezen hoe het nou allemaal in zn werk gaat.
  Topverhaal! 🙂 En top resultaat! 🙂

 6. Ik overweeg het zelf ook te laten doen. Heb zelf ook niet echt veel, terwijl mijn moeder wel behoorlijk wat heeft dus daardoor ben ik altijd beetje jaloers.

  Maar ik ben bang dat als ik echt een besluit heb genomen ik het alsnog niet mag omdat ik of te jong ben of omdat ik trombose heb gehad.

  En ook vind ik het toch een beetje eng denk ik.

  1. 19-07-13 00:00
   We hebben elkaar net al even op FB gesproken. Ik weet zeker dat als je straks de centjes bij elkaar hebt het helemaal goed gaat komen. En echt, eng is het zeker niet, met de technieken van tegenwoordig en de juiste plastisch chirurg ben je al een heeel eind!

 7. Super goede uitleg.
  Overweeg zelf straks alles te laten liften als ik me operatie en al me overtollige kilo's kwijt ben. Maar ben erg blij ermee hoe jij de heling omschrijft waar je last van hebt want ik zal ook zoiets gaan ondervinden dan.

  Echt super meid. Lees met plezier en de meiden staan je goed ben echt benieuwd over paar maanden hoe ze eruit zien

  1. 24-07-13 22:05
   Bedenk wel dat een lift toch wel iets anders is hoor! Je hebt dan ook vaak te maken met de tepelreconstructie en dergelijke, maar als je voor een lift met implants gaat zal je ongeveer vergelijkbaar uitkomen qua herstel. Hoewel je iets meer littekenweefsel zult hebben wat ik weet van andere dames van het forum. Meld je vooral daar aan als je meer over lifts wilt weten. xx

 8. Echt heel goed en leuk geschreven en fijn zo al die details. Ik heb hetzelfde als jou, born with big boobies en door afvallen etc bijna borsten weg. Fijn al die informatie, aan dit topic hebben mensen echt wat! Eigenlijk de samengevatte versie van alle informatie online. Ga t toch nog eens overwegen 😉 Goodluck!
  ohja, boobs.. hope to see you soon 😉

 9. Hoi Elena, ik heb zelf een natuurlijke cup 75F en heb zelf ook al moeite met BH's kopen. 70G lijkt me echt een hel, hahahaha.

  Naar wat ik me kan herinneren heeft http://www.farfallina.nl ook nog wel leuke beha's voor 'grote' cupmaten 🙂 misschien kan je daar eens kijken?

  1. Heej heel erg bedankt voor je reactie. Farfallina heeft idd grotere maten alleen niet echt mooie BH's vind ik. Beetje erg simpel allemaal 😛 En ook erg prijzig voor zoiets simpels, maar misschien hebben andere meiden er wat aan, dus ik voeg hem toe aan het overzicht!

 10. Hoi Elena,

  Wat een super blog zeg! Ik was al helemaal in de stress over hoe ik het moest gaan doen na de operatie ivm koken e.d. maar door jouw blog ben ik inmiddels al veel kalmer geworden. Echt goede tips staan er tussen super!

  Ik heb zelf ook een afspraak bij Dr Straten, de 23e. CANT WAIT! Superspannend

  Groetjes

 11. Hey!

  Wauw wat een informatie.. en wat ik al helemaal super vind is dat ik zelf ook sterk er aan zit te denken om het door dr. frans straten te laten doen. Ik ben al een tijdje druk bezig met het zoeken van informatie op het internet. Er is zoveel informatie dat ik op een gegeven moment er gek van werd en wat begon te twijfelen. Maar door jou verhaal ben ik er alleen maar meer van overtuigd geraakt. Ook het resultaat bij jou vind ik erg mooi!

  Groetjes

  1. 30-01-14 15:09
   Kijk, daar heb ik het voor gedaan! Wel moet ik je zeggen, afhankelijk van wat je wilt is het misschien beter ook naar andere chirurgen te kijken. Frans houdt het meestal redelijk klein om geen risico te nemen, waar bepaalde anderen (denk dr Nio en Plovier) toch wat meer durven te nemen en dus groter gaan.
   In ieder geval heel veel succes, als er wat is hoor ik het graag van je!

 12. Wat een fijne blog. Veel uitleg, duidelijk. Jij hebt je huiswerk goed gedaan 🙂 En dankzij jou kan ik mijn huiswerk ook doen. Je hebt antwoord op veel vragen. Erg fijn! Ik heb dit weekend een afspraak bij Diana Gabriels en ik wil ook graag door Frans Straten worden geopereerd. Hoe kan ik aan die korting komen waar jij t over had? 😉 Ik kwam trouwens niet meer bij over die "Muppet" opmerking. Ik moet nu vast en zeker steeds aan de muppets denken als ik hem zie hahah. Goodluck, liefs!

 13. wauw wat een fijne blog. Jou blog gaf mij de doorslag om oom naar diana gabriels te gaan, a.s zondag de eerste intake. Ga ook gelijk melden dat ik bij Dr. Straten wil. Je vertelde iets over korting in je blog, hoe zit dat?
  Ik heb je ook toegevoegd op het borstenforum liefs

 14. Hoi elena,
  Herl goed blog met goede informatie.

  Zelf vorige week bij diana gabriels gehad en pc.
  Zit alleen nog heel erg te twijfelen wat te doen heb nu al 75 d maar ze hangen een beetje en bovenkant is niet gevuld.

  Volgende week 2e gesprek.
  En las nog iets over korting, zou ik graag iets meer over weten.

  Hoop iets van je te horen.
  Xxx
  Ilona

  1. Mooi duidelijk geschreven en petje af voor al de moeite die je erin hebt gestoken.
   Ik ben er iig wijzer van geworden. Je borsten zijn mooi gelukt en staan je goed.

   Mijn dochter is ook bij Diana geweest,een hele aardige vrouw. Zij verwees mijn dochter naar pc Koeijers in Amstelveen maar wij waren het niet eens met zijn advies en zijn weggegaan.
   Nu gaat ze een bv laten doen in de Bergman klliniek. Ook ronde implantaten 450-480 cc natrelle high projectie

  2. 17-08-14 17:17
   Heej Ilona,
   stuur me even een berichtje, dan kunnen we het over de maten en opties hebben.

   Liefs,

   07-01-15 00:57
   Bedankt voor je lieve woorden. Het is inmiddels alweer 1.5 jaar geleden en Diana wisselt inderdaad van PC's of gaat met nieuwe een samenwerking aan, en ze zijn niet allemaal bekend.
   Bergman is zover ik weet wel goed, maar ook duur, dus ik zou zeker eens kijken naar andere opties, ook afhankelijk van waar jullie wonen.

   In ieder geval succes voor je dochter!

 15. Wat leuk om te lezen. Ik heb mijn afspraak al vast liggen. Heb een 75A van maat nu en mik op een grote C, liefst zelfs een D-cup. Maar als ik foto's op het internet zie, vindt ik een grotere cup (E en F) mooier. De dokter wil persé aandringen op 280cc, wat voor mij echt te weinig lijkt. Ik dacht eerder aan 320cc en nu ik jouw foto's zie, wil ik precies nog meer… Dat doet me echt twijfelen.
  Alvast wel handig alle info die je erbij zet!

  1. Heej wat leuk dat je al een afspraak hebt staan, bij wie ga je? Veel chirurgen zijn voorzichtig de eerste keer (of zelfs de tweede). Bij mijn wissel (link bovenin artikel) heb ik ook hard moeten aandringen en zelfs naar een andere PC moeten gaan, dus als de ene niet naar je luistert, twijfel dan niet om een second opinion aan te vragen, jouw lijf, jouw wensen, jouw keuze 😉 (natuurlijk met het oog op de mogelijkheden, maar die 40cc zal het verschil niet zijn joh)

 16. Wauw super interessant!!
  Ik mag over een maandje bij Frans dus ga je blog even opslaan en denk ik nog vaker doorspitten haha
  Ik vind je boobs trouwens, mooi!!
  Groot maar mooi!! Bij mij gaat er 100cc minder in dus ben heel benieuwd naar de mijne 😀

 17. Wat ik bijzonder vind dat je bereid bent ongeveer 3000 euro uit te geven voor een perfecte borstvergroting, maar als het gaat om deze (waardevolle) borsten goede steun te geven je op zoek gaat naar goedkope lingerie. en hier gaat het dus giga fout. ik vind het tof te lezen dat je er wel een zoek tocht naar heb gedaan, maar ken je het boek "lingerie expert onthult"? hierin krijg je echt advies als het gaat om ondersteuning, en comfort voor je borsten, en dat deze bh niet de schouders gaan knellen, wat je wel eens ziet van die dikke striemen in de schouder. een goede bh haalt haar steun ook uit de zijkanten van een bh. het boek is echt een aanrader

  1. Haj Manuel,

   Bedankt voor je reactie. Natuurlijk is goede support enorm belangrijk, maar kwaliteit hoef t niet altijd enorm duur te zijn, en niet iedere vrouw gaat zo groot als ik, vandaar de ruime keuze aan opties voor lingerie. Het boek waaraan je refereert kende ik nog niet, bedankt voor de tip!

 18. Hoi Elena (tenminste dat las ik hierboven :)), wat fijn dat je alle info zo uitgebreid en duidelijk hebt beschreven, dank je wel! Ik word aanstaande donderdag geopereerd aan mijn borsten en wilde graag lezen over hoe anderen het herstel ervaren. Mijn borsten worden niet zo groot als die van jou (terug naar de oorspronkelijke staat van voor zwangerschap (volle C) is de bedoeling), maar ik hoop dat ik er net zo blij mee en trots op ben als jij bent. Je ziet er goed uit en reageert met klasse op vervelende opmerkingen, gaaf. Alle goeds! Femke

  1. Beste Femke,

   Mijn excuses voor de late reactie, hoe gaat het inmiddels met je? Je zult de zwaarste periode nu wel gehad hebben toch? Wat is het uiteindelijk geworden?
   Dankjewel voor je complimenten 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.