Meer seks = Meer jongetjes, Meer stress = Meer meisjes

Daily Mail wijst op recent onderzoek, waaruit blijkt dat hoe meer seks men heeft, hoe meer jongens er geboren worden. Dat komt door twee dingen: er worden sowieso meer jongens geboren en door stress.

Uit het onderzoek, dat in Engeland en Wales gehouden werd, blijkt dat voor elke 100 meisjes er 105 jongens geboren worden. En ook dat dat geen nieuw fenomeen is: reeds in de 17de eeuw werd in Londen geobserveerd dat er meer jongens dan meisje geregistreerd werden.
Ook blijkt dat er in tijden van langdurige stress er in verhouding meer meisjes geboren worden, zoals waargenomen na de enorme aardbeving van 1995 in Japan en ook na de aanslagen op de Twin Towers in 2001.

Dat is ook vastgesteld door Amerikaanse onderzoekers die miskramen bestudeerden in Californië. Wat bleek? Als de werkloosheidscijfers stegen, steeg het aantal miskramen bij mannelijke baby’s ook. Daaruit trokken de onderzoekers de conclusie dat bij langdurige stress er meer meisjes ter aarde komen, puur doordat er meer mannelijke baby’s sterven in de baarmoeder.

 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.