Kunst om te leren aftrekken, beffen en meer op de WIPSITE

Illustratie: Marilyn Sonneveld

Volgens filosofe Martha Nussbaum zou kunst een essentieel onderdeel van onderwijs zijn, omdat het mensen helpt zichzelf en de wereld te begrijpen. Dat moet dus zeker het geval zijn met gevoelige onderwerpen zoals seksualiteit en relaties, die vaak negatief geladen zijn onder stigma’s zoals menstruatie en SOA’s.

Aldus de insteek van het creatieve duo Belle Barbé en Marilyn Sonneveld bij hun nieuwe project, de WIPSITE.


Zij geloven in positieve seksuele voorlichting. Ze laten iets anders zien dan het onflatteuze beeld uit de biologie boeken. Niet klinisch, maar vlezig: net als seks zelf dus.

Vanaf 17 maart zal tegelijkertijd met de start van de bijbehorende expositie in Melkweg Expo de website online gaan. Tijdens de opening zijn het niet alleen de filmpjes en tekeningen waar je van kan leren: seksshop Mail & Female verzorgt namelijk ook een aftrekcursus.

WIPSITE richt zich op een brede doelgroep van 12 tot 30 jaar. Op Wipsite kun je met humor en deels abstracte tekeningen ontdekkingen doen over jezelf en je seksuele voorkeuren en verlangens. Wipsite heeft een seks-positieve insteek en probeert je aan het denken te zetten over wat je wél wilt. 

Daarnaast kun je via animaties leren hoe je lekker kunt beffen, aftrekken of zoenen. De belangrijke basisthema’s als SOA’s en anticonceptie komen hierbij natuurlijk ook aan bod. Het wil een een on- en offline platform zijn, waar mensen op hun gemak ronddwalen en ontdekken.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.