Intiempiercings heren

Aangezien we de damespiercings hier al besproken hebben en toch veel volgers nog nieuwsgierig waren naar de mannelijke piercings, besloot ik een overzichtje voor jullie te maken van de meest voorkomende intiempiercings voor heren.

Ik moet zeggen dat ik weinig mannen ken die het aandurven en weinig vrouwen die er echt op kicken. Zelf vind ik de meeste best wel wat hebben. Zo zorgt een ampallang zeker wel voor extra stimulatie en ziet een frenum er echt cute uit.Laten we beginnen met de meeste bekende de Prince Albert piercing: Vernoemd naar Albert von

Prince Albert

Coburg, de man van koningin Victoria. Het doel er van was gebruikt te worden als dressing ring, de ring kon aan de broeksknoop bevestigd worden zodat in de strakke uniform broeken van die tijd de penis minder opviel. De piercing loopt van het plasgat naar het frenum waar hij haaks op de urinebuis (urethra) naar buiten komt, de passage door de huid is dus maar heel gering, dit komt ook tot uiting in de snelle genezingstijd van rond de 4 tot 8 weken. Afhankelijk van de anatomie wordt er meestal gekozen voor een circular barbell, ball closure ring of eventueel een licht gebogen barbell. De dikte van het sieraad is meestal 2 mm of 2,5 m. Dunner wordt over het algemeen niet aangeraden in verband met het risico dat het sieraad in het omliggende weefsel gaat snijden. De diameter van een ringvormig sieraad dient ruim voldoende te zijn om eventuele zwelling en erecties op te kunnen vangen. Een te nauw sluitend sieraad kan voor onnodige pijn en alle complicaties van dien zorgen.

Echter je kunt ook kiezen voor de Reverse Prince Albert: Zoals de Prince Albert door de onderkant van de penis gaat en uiteindelijk in de urinebuis (urethra) uitkomt, gaat de reverse Prince Albert in een omgekeerde richting. De exacte plaatsing is afhankelijk van de anatomie, maar over het algemeen gaat de piercing door het topje van de eikel richting de urinebuis. Doordat de reverse Prince Albert door een dikkere laag weefsel gaat dan de Prince Albert piercing, vraagt deze piercing een langere genezingstijd van 4 – 6 maanden of langer.

Apadravya
De apadravya, ook wel apadravra, is omdat hij ook door de eikel loopt een risicovolle piercing met

Apadravya

een lange genezingstijd. De exacte plaatsing dient bepaald te worden aan de hand van de anatomie. Bij een onbesneden penis wordt de apadravya direct naast het frenum gepierced waarna de piercing uitkomt aan de bovenkant van de penis, ongeveer halverwege de eikel. Bij een besneden penis volgt de piercing ongeveer hetzelfde verloop, maar kan er eventueel gekozen worden om midden door het frenum te piercen. Simpelweg gezegd zou je de apadravya een combinatie van een Prince Albert en een reverse Prince Albert kunnen noemen. De genezingstijd ligt rond de 6-9 maanden.

Ampallang
Ampallang

Deze ingrijpende en risicovolle piercing loopt horizontaal door de eikel. Vanwege de goede doorbloeding kan het een vrij bloedige ingreep zijn. De genezingstijd ligt tussen de 3 en 9 maanden. Er heerst wat verschil van mening of hij door of boven de urethra langs hoort te lopen. Het oorspronkelijke doel was een initiatie rite bij de Dajaks, verder om de vrouw bij de geslachtsdaad meer bevrediging te geven. Weigering een ampallang te laten plaatsen kon een reden tot scheiding zijn. De herkomst is Indonesië, in het bijzonder Celebes en Borneo. Als sieraad wordt er over het algemeen gekozen voor een rechte barbell, met voldoende ruimte om erecties op te kunnen vangen. De uiteindelijke lengte van het sieraad is afhankelijk van de anatomie. De dikte van het sieraad ligt meestal tussen de 1,6 mm en 2,5 mm in.

 

Dydoe
Nog niet zo heel oude piercing die ontwikkeld is in noord Amerika, als soort vervanger van de

Dydoe

voorhuid die daar meestal sneuvelt als gevolg van de daar heersende circumcisie woede. Meestal paarsgewijs geplaatst langs de rand van de eikel op plekken waar de eikelrand voldoende uitsteekt om gepierced te kunnen worden. Als sieraad wordt er meestal gekozen voor een licht gebogen barbell met een dikte van 1,6 mm. In sommige gevallen kan er voor een dikker sieraad gekozen worden. Dit is echter geheel afhankelijk van de anatomie. De lengte van het staafje moet genoeg ruimte over laten om erecties op te kunnen vangen. de genezingstijd ligt rond de 3-6 maanden of langer.

Penis en lager:
Pubic piercing: Deze piercing wordt horizontaal net boven de penis in de schaamstreek geplaatst, een soort mannelijke variant van de christina dus. Je voelt er dus ook helemaal niks van maar het ziet er wel leuk uit. De kans op uitgroeien is redelijk groot, vooral als op deze plaats veel vet zit aangezien dit geeft weinig steun geeft om de piercing op zijn plaats te houden. De genezingstijd hiervan ligt ook rond de 6-9maanden.

 Voorhuid piercing: De voorhuidpiercing gaat, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, door de
Voorhuid

voorhuid van de penis. De piercing kan in principe op elke plek in de voorhuid geplaatst worden, als is het wel verstandig om rekening te houden met eventuele uitbreidingen of andere, reeds aangebrachte piercings in verband met het terugtrekken van de voorhuid. Daarnaast is het extreem flexibele en beweeglijke karakter van de voorhuid een extra aandachtspunt voor de uiteindelijke plaatsing en de maat van het sieraad. De herkomst is onder andere Birma, waar hij in dubbele uitvoering bekend is als ‘oetang’, en gebruikt wordt als een soort kuisheidsmiddel, omdat de voorhuid dan zodanig afgesloten kan worden dat bevrediging moeilijk tot onmogelijk wordt. Genezing van deze piercing ligt rond de 2-4 maanden.

 

Frenum piercing: Het is een Europese piercing die snel geneest en Frenum genoemd is vanwege zijn

plaatsing hoewel je deze ook lager kan plaatsen (of meerdere, dan krijg je een frenumladder).
Frenun

Over het algemeen wordt er direct na het piercen gekozen voor een rechte of licht gebogen barbell met een dikte van 2 mm of 2,5 mm. Sieraden als circular barbells of ball closure ringen komen echter ook voor, evenals sieraden met een dikte van 1,6 mm. Een dunner sieraad wordt over het algemeen niet aangeraden, dit in verband met de kans op snijden van het sieraad in het gepiercete weefsel. De genezingstijd ligt rond de 2-4 maanden.

Guiche: De herkomst van de guiche moet gezocht worden op de eilanden in de zuid Pacific. Door de raphe, een op een naad lijkende huidplooi die van het toompje langs de penis, over het scrotum tot aan de anus loopt, werd met een mespunt een gat gestoken, in het gebied tussen scrotum en anus. Dit gat werd dan doorstoken met een leren riempje, gelukkig gebruiken we tegenwoordig hier ringen en barbells. De guichepiercing wordt horizontaal geplaatst in het perineum, het weefsel dat van de achterzijde van het scrotum richting de anus loopt. Van nature is hier meestal een kleine rand weefsel aanwezig welke zonder al te veel moeite gepierced kan worden. Zoals gezegd worden hiervoor ringen of barbells gebruikt belangrijk hierbij is rekening te houden met de beweeglijkheid van het gebied en met kleding. Een te groot sieraad kan voor irritatie zorgen. De dikte van het sieraad bedraagt meestal 2 mm of 2,5 mm. Of een afwijkende maat mogelijk is dient voor het plaatsen vaak met de piercer besproken te worden. Vaak worden deze ringen verzwaard met gewichtjes, dit stimuleerd dit meestal erotisch gevoelige gebied. De genezingstijd is ongeveer
3-6 maanden, soms langer.

Hafada: Deze scrotumpiercing kan over het algemeen op diverse plekken gezet worden. Het is
hierbij in ieder geval van belang dat de huid op de gewenste plek zich goed laat samenknijpen en dat er voldoende weefsel aanwezig is om gepierced te worden.

Hafada

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een ruim zittende ring, circular barbell of eventueel een licht gebogen staafje. Het is hierbij belangrijk dat het sieraad voldoende ruimte over laat voor erecties en de reactie van het omliggende weefsel van het scrotum op temperatuurwisselingen. Een te nauw sluitend sieraad kan het weefsel afknellen in zulke situaties en daardoor voor complicaties zorgen. De dikte van het sieraad bedraagt meestal 2 mm of 2,5 mm. Of een afwijkende maat mogelijk is dient voor het plaatsen met de piercer besproken te worden.

Tevens is het mogelijk om parels of balletjes onder de huid van je pik te laten plaatsen, dit zou zorgen voor meer stimulatie. Ik heb het ooit een keer gezien toen ik bij een vriendin was maar bij die gast zag het er totaal niet uit. De parels verschilden in grootte en kleur (witte en zwarte). We hebben er nog hartelijk gelachen erna, later hoorde ik van haar wel positiefs over het gevoel dat het gaf.

Aan de mannen die er een of meerdere hebben: Deel gerust hier jouw ervaring hoe het voelt 🙂 Daar zijn er meerdere benieuwd naar!

Please follow and like us:

4 gedachten over “Intiempiercings heren

  1. Nou de enige die me nog enigszins interessant, lekker en aantrekkelijk lijkt, vanuit mijn vrouwelijk gezichtspunt is de frenum. De rest, spijt me geweldig, maar vind ik gewoon niet mooi, sommige zelfs lelijk. En ik vind een piercing moet ook iets moois hebben voor mij. Dus tja, zou zeggen heren met een frenum meld je 😛

    1. Och ja, het voelen hoeft van mij niet zo perse. Bedoel een beetje man heeft geen piercing nodig om een vrouw te plezieren. En anders geef ik hem wel de link naar deze blog. Leert die tenminste nog wat bij. HAHAHAHA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.