HTS?: Zo overleef je jullie (eerste) vakantie samen!

Vraag jij je ook weleens af hoe overleef je jullie (eerste) vakantie samen? Want het klink allemaal wel leuk en romantisch en overal hoor je dat de seks op vakantie veel meer en beter is etc etc. 

Maar hoe vaak hoor je niet ook van de ruzies en zelfs de break-ups tijdens/na de vakantie? Er zijn zelfs stellen die om dit soort dingen te voorkomen apart op vakantie gaan. 

Gelukkig voor jullie ben ik op onderzoek uitgegaan om te zien hoe je wel je vakantie samen kunt overleven, nee beter nog, hoe je er de lekkerste vakantie ever van maakt!

Hou er rekening mee dat ik me gezien de doelgroep richt op stellen zonder kinderen!

1. Vertel je verwachtingen!

Het woord vakantie is gevallen en terwijl jij wegdroomt bij hagelwitte stranden en kleurige cocktails zit hij met zijn hoofd in de bergen hangend aan klimkabels. Oeps..
Praat van te voren over wat jullie van een vakantie verwachten, de een wil namelijk lekker uitrusten en genieten terwijl de ander liever sportief bezig is of de hele stad gaat verkennen. Willen jullie uitslapen of vroeg op staan en een siësta houden voor jullie uitgaan? Zijn er bepaalde dingen die jullie echt niet willen missen of maakt de omgeving niet zoveel uit? Ga je het liefst 14 dagen of is een midweekje genoeg?
Dit zijn allemaal dingen die je van te voren, nog voor het boeken, moet bespreken. Op die manier kan daar al geen ruzie over ontstaan. Dus kruip lekker samen achter de computer.

Kom je er niet helemaal uit samen, bedenk dan dat je ook op vakantie geen 24 uur op elkaars lip hoeft te zitten, je kunt best een paar uurtjes splitten op een week tijd 😉

2. Check jullie bankrekeningen!

Zorg dat je de kosten en mogelijkheden ook van te voren bespreekt. Zeker als je niet al te lang samen bent heb je waarschijnlijk nog niet zo een goed inzicht in elkaars financiën, maar het is wel zo belangrijk om daar open over te zijn als je hebt over samen op vakantie gaan.
Bespreek jullie budget voor de reis, vervoer te plaatse, het hotel en het eten, eventueel kun je een pot maken. Dan heb je al een hoop belangrijke dingen gehad.

Qua vlucht zijn er genoeg maatschappijen die last-minutes aanbieden en i.p.v. een duur hotel kun je ook kiezen voor een hostel of bed-and-breakfast. Daarnaast zijn er ook websites waar mensen hun huis aanbieden of van huis willen ruilen voor een vakantie.

Zorg er ook voor dat je altijd een noodfonds hebt, mocht er iets misgaan dat je altijd terug kunt vallen op wat extra geld.

3. Controleer je papieren!

Kijk nog eens even goed op je rijbewijs en paspoort of ID-kaart tot wanneer deze geldig zijn en of je hiermee naar het land kunt reizen. Zelf kwam ik er vorige week achter dat mijn ID verlopen was terwijl ik morgen wil gaan… Gelukkig ging het deze keer sneller dan verwacht en heb ik de mijne inmiddels binnen. Maar bedenk dat je voor een spoedaanvraag extra moet betalen en dat nu de vakantietijd aanbreekt opeens half NL naar de gemeente moet ervoor…
Zorg dat je geen tussentijdse afschrijvingen van je bankrekening gedaan krijgt en raak ook je pasjes niet kwijt. Je wilt niet zonder pasjes/geld in een vreemd land strandden! Daarnaast is het slim om in de meeste gevallen een reisverzekering af te sluiten. Wat er bij jou vakantie past moet je zelf even uitvogelen.

~ Tips voor auto vakanties ~
Zorg dat je auto gekeurd en in orde is! Voor een overzichtje van andere belangrijke dingen kijk hier, ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden toch?
Een Tomtom lost veel problemen op, want ja vrouwen kunnen geen kaarten lezen en mannen weigeren de weg te vragen. Voorkom die onzin gewoon door van te voren naar de route te kijken en die in je Tomtom te zetten. Heb je er geen zul je er vast wel een van familie of vrienden kunnen lenen.
Zorg daarnaast ook voor voldoende dingen als eten en drinken, je wordt niet happy van een dag in de (warme) auto zitten en met wat in je maag voel je je meteen beter.
4. Inpakken!

Hou gedurende de twee weken voor je vertrek eens in de gaten wat je allemaal gebruikt en wat je nodig zou kunnen hebben en maak hier een lijst van. Begin ook op tijd met inpakken en hou rekening met verschillende omstandigheden en jou reis. Zorg in ieder geval dat je zowel warme als koude kleren mee neemt, zonnebrandcrème, minimaal een paar wandelschoenen, en zoek outfits die je makkelijk van casual naar uitgaan kunt veranderen om niet talloze kleren mee te hoeven nemen. Je wilt wel plaats over houden voor je souvenirs natuurlijk!

~ Extra tip ~
Ruim je huis op voor je gaat, niks is vervelender dan na een lange reis thuiskomen in een puinhoop. Door van te voren op te ruimen kun je gewoon lekker meteen op de bank ploffen zo gauw je thuis bent.
5. Zorg voor dieren!

Jij gaat op vakantie en je neemt niet mee… de hond, de kat, de hamster (in mijn geval ratten) etc. Zorg dat je iemand in de buurt hebt die je echt kunt vertrouwen om voor je beestjes te zorgen. Een hond breng je liever weg naar vrienden of pension, een kat kan makkelijker alleen blijven.

~ Extra tip ~
Voor sommige bestemmingen is het wel zo slim om even naar de HuisArts te gaan voor de nodige inentingen en tabletjes tegen bv diarree. Inentingen en dergelijk kun je nakijken op gezond op reis.

~ Extra belangrijke tip ~
Zet het niet op Facebook/Twitter etc!! Ook minder eerlijke mensen zitten op internet en gelegenheid maakt de dief. Achteraf is nog vroeg genoeg om alles te delen en de mensen die er toe doen weten heus wel dat je gaat zonder FB. Ook tijdens je vakantie is het niet nodig je status 100x te updaten, als je de hele dag achter FB wil zitten had je net zo goed thuis kunnen blijven.
6. Samen uit, samen thuis!

Als jullie uit willen ga dan samen en maak afspraken over hoeveel jullie zullen drinken en hou rekening met de planning van de dag erna. Ik zei eerder dat jullie niet alles samen hoeven te doen maar uitgaan/borrelen is wel een van de dingen die je samen doet. Niks is zo ongezellig als wanneer de een dronken is en de ander broodnuchter.

7. Kom elkaar tegemoet!

Ondanks alle voorbereidingen en plannen zal het nooit zo lopen als je verwachtte. Hou daar rekening mee en probeer samen te bepalen wat je gaat doen. Als jij de hele dag wilt winkelen terwijl hij de hele dag wilt surfen kun je of ervoor kiezen om een dag alleen door te brengen, maar je kunt ook elkaar tegemoet komen en beginnen met een frisse duik om vervolgens de winkels te bekijken, of andersom.

8. Geniet van de omgeving maar ook van elkaar!

Nu is een geschikt moment om echt de tijd voor elkaar te nemen en de passie te doen herleven. Zorg alleen dat je anderen geen overlast bezorgd, niks is zo walgelijk als een stel dat niet van elkaar af kan blijven terwijl jouw kinderen ernaast zandkastelen bouwen.
Diepzinnige gesprekken voeren mag, maar ga geen ruzies maken met het idee van, nu kan hij/zij toch niet weglopen van wat ik wil zeggen. Mocht er ruzie ontstaan praat het dan ook zo snel mogelijk uit!

~ Sexy Tip ~
Nog leuker is als je iets kleins voor elkaar mee brengt als verrassing. Voor haar: Stel je zijn gezicht eens voor je als je opeens in een gloednieuw, supersexy setje op bed hem opwacht… Voor hem: Een eenvoudig maar mooi sieraad voor jullie eerst avondje uit eten…
9. Verdeel de taken!

Als jij het hotel boekt, reserveert hij voor het diner. Als jij de campingplaats regelt zet hij de tent op. Als hij rijdt zorg jij voor het eten etc. Dat is wel zo vriendelijk, het moet niet allemaal van een persoon afhangen.

10. Geniet!

En maak mooie foto’s. Deze houden de herinnering levendig en verdienen het in een mooie lijst opgehangen te worden.

Deze tips allemaal opgevolgd? Dan vertrek maar!!!
Mocht je nou denken dat ik iets vergeten ben laat het dan gerust achter in een reactie hieronder!
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.