How to: 10 Tips om je ex terug te krijgen

Dus… je relatie met die ene speciale persoon is gekomen en gegaan, maar nu wil je je ex terug. 

Het goede nieuws is dat er vrijwel altijd potentie is om opnieuw te beginnen en een beter-dan-ooit-relatie te krijgen, maar dat is niet altijd makkelijk. Natuurlijk hangt het ook deels af van de reden waarom het is uit gegaan. Sommige dingen zijn overkomelijk, andere dingen vereisen meer tijd. Het belangrijkste is echter om zeker van je zaak te zijn en eerlijk tegen jezelf. Een ex terug willen omdat je niet alleen wilt zijn is geen goede reden, misschien dat het je zou lukken, maar uiteindelijk zal je relatie dan alsnog falen.

Anyway, als jij denkt om de juiste redenen weer samen te willen zijn, lees dan hieronder mijn 10 tips en trucs om hem/haar weer voor je te winnen, de volgorde maakt niet uit btw.

1. Geef je ex ruimte en tijd .
Lekker voor de hand liggend, en tegelijk het moeilijkste. Maar echt, je moet je ex wat ruimte en tijd na de break-up te geven. Niet te lang, maar wel genoeg zodat hij/zij je kan missen. Het is voor jouw ook even wennen, maar geloof me, de ander is je heus nog niet vergeten en meestal is het gevoel na een break-up (voor de ander) een van opluchting, gun hem/haar dat dan ook. Gebruik zelf ook die tijd om na te gaan wat je echt wilt!
Na de eerste opluchting komt het gemis vanzelf. Een echte tijd kan ik hier niet voor geven, maar een aantal weken (geen maand) vanaf uit, tot het eerste contact lijkt me wel voldoende.

2 . Val je ex niet lastig met de oproepjes en berichten.
Niet constant bellen of smsen/appen naar je ex. Dit zal hen alleen maar ergeren en geeft de indruk dat je wanhopig bent (kom ik zo op terug). Door geen contact op te nemen met je ex, krijgt deze de boodschap dat ook jij gewoon doorgaat met je leven ipv als een zielig hoopje mens op je bank ligt te wachten (jaa teveel meidenfilms gekeken haha). Hiermee laat je tevens zien dat zij ook extra inzet moeten tonen mochten ze je terug willen.

3 . Doe niet wanhopig.
Doe niet wanhopig, niemand valt op miserabele mensen. Probeer een subtiele aanpak voordat je echt duidelijke stappen zet. Lees en begrijp zijn/haar signalen eerst, niet iedereen is er zo snel weer aan toe, zelfs als ze wel met je om willen gaan.

4. Accepteer uitnodigingen
Als je ex je mee uit vraagt (als vrienden) en je hebt de tijd gehad om rustig na te denken en voor jezelf op orde te krijgen wat je wilt, accepteer de uitnodiging dan gewoon. Ga niet doen alsof je uber onbeschikbaar bent, want daarmee verziek je ook je kansen. Ofwel je ex zal denken dat je een spelletje met hem/haar speelt ofwel dat je zo druk bent dat zij het bij voorbaat opgeven om nog contact in stand te houden.

5. Houdt je uiterlijk goed
Fysieke verschijning en presentatie tellen! Als je de kans hebt om weer met je ex af te spreken, probeer dan gewoon te lijken op de persoon voor wie hij/zij in het begin viel. Daarmee roep je die oude gevoelens weer terug (‘owhja dat jurkje droeg ze toen en toen op onze romantische date’) en je voorkomt dat ze denken dat je jezelf hebt laten gaan sinds het uit is.

6. Wees voorzichtig met je gedrag
Te flirterig of suggestief overkomen gaat je zaak niet helpen, ook dat wekt alleen maar een foute, wanhopige indruk. Net zoals te afstandelijk zijn, dit wijst eerder op boosheid en als je ex denkt dat je boos bent zal hij/zij ruzie verwachten en je dus uit de weg gaan.
Houdt het gewoon ontspannen en vriendelijk.

7. Wees eerlijk en afwachtend.
Wees eerlijk met je ex en jezelf. Handel normaal en casual. Wees geduldig en laat je ex beginnen met het stellen van meer serieuze vragen. Als jullie break-up, of problemen uit jullie relatie naar boven komen in het gesprek sta hier dan ook open voor, erken je fouten en laat zien dat je ervan geleerd hebt.
Niemand wilt terugkomen bij iemand die blijft doen alsof zijn/haar neus bloedt of in de wetenschap dat dezelfde shit weer gaat gebeuren.

8. Keep it cool.
Keep it cool en laat niet te duidelijk merken dat je je ex mist. Als je dat doet zul je ze de boodschap dat ze de hoger gelegen partij zijn en dus de superieure onderhandelingspositie zouden hebben. Wat je wel kunt doen is herinneringen ophalen, niet teveel, maar een terloopse opmerking van weet je dit nog? Samen ergens om kunnen lachen van toen versterkt de band weer.

9. Probeer je ex niet jaloers te maken.
De beste vriend(in) van je ex versieren is een duidelijke no-go. Buiten dat dit gewoon grof is ten opzichte van je ex, zorgt het er ook voor dat je jezelf in een kwaad daglicht zet. Mensen zullen je hier keihard op afrekenen en je ex zal je daardoor zeker niet meer willen.
Maar ook wat betreft anderen, je hoeft haar niet te laten weten dat je ondertussen alweer 20 andere meiden had kunnen neuken, daardoor schep je alleen maar ofwel walging ofwel onzekerheid over je trouw.

10. Heb geen seks met je ex.
Seks met je ex, betere seks kan bijna niet. Je weet precies welke knopjes je moet drukken net zoals hij/zij dat van jou weet, hoeft niet onzeker of verlegen te zijn etc.. Maar om je ex terug te winnen moet hij/zij weten wat ze missen, en jezelf volledig beschikbaar stellen als een of andere opblaaspop zal hierbij niet helpen. Als je wilt neuken met je ex, prima, maar verwacht niet dat je daarmee zijn of haar liefde terugwint, dus als je hem/haar echt terug wilt.. Doe het dan aub niet.

Tot slot wil ik je meegeven om de werkelijkheid goed in het oog te houden. Ga jezelf niet gek lopen maken en maanden lang wanhopig alles proberen. Forceren heeft totaal geen zin en op een bepaald moment moet je er genoeg van hebben en echt verder gaan met je leven. 

Ja deze tips zijn hard en moeilijk, zoek dus afleiding als je merkt dat het teveel wordt, app een vriend of vriendin, zorg dat, als je in bed ligt, je telefoon ver bij je vandaan ligt, want dat zijn vaak de moeilijkste momenten.
Schrijf je gedachten op, zodat je er in ieder geval iets mee gedaan hebt en focus je op andere zaken. En dames, neem geen kat 😛

Is het niet uit, maar kan je relatie wel een boost gebruiken? Check dan deze tips!

Please follow and like us:

1 gedachte over “How to: 10 Tips om je ex terug te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.