Hoe groot is de gemiddelde penis?

Eindelijk! 
Hét antwoord op de vragen die men zich al jaren stelt; “hoe groot is de gemiddelde jongeheer nou écht?”.


Britse onderzoekers komen met het verlossende antwoord: niet veel mannen zijn groot geschapen. 

In het onderzoek zijn 17 eerdere studies naar de penislengte samengevoegd. Het betreft gegevens van 15.521 mannen waarbij de penis door een hulpverlener is opgemeten volgens een standaard procedure. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in BJU International.


Een penis van 7 tot 8 centimeter in ontspannen toestand is heel normaal. En in erectie is het gemiddelde 13.12 centimeter, zo meldt GezondheidsNet.

Volgens onderzoeker David Veale van King’s College London kan het onderzoek hulpverleners helpen om mannen ervan te overtuigen dat hun penis ‘heel normaal’ is. ,,Mannen moeten begrijpen dat de helft van de populatie per definitie minder bedeeld is dan gemiddeld.”

Penislengte niets te maken met schoenmaat
Bij 95 procent van de mannen is de lengte van de penis in hangende toestand tussen de 6,5 een 11,5 centimeter. In opgewonden staat is dat tussen de 10,5 en 16 centimeter. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen voor rassenvariabiliteit en ook leek de penismaat niet afhankelijk van testikelgrootte, schoenmaat, leeftijd en vingerlengte. Alleen de lichaamslengte lijkt enigszins van invloed.

Ook de omtrek werd door de onderzoekers in kaart gebracht. Een ontspannen lid heeft gemiddeld 9,31 centimeter omtrek, in erectie is dat 11,66 centimeter.

Natuurlijk hebben wij hier al eerder maten opgevraagd, wie zit er boven het gemiddelde jongens?
Lees hier hoe je correct meet!

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.