Waarom zij zich niet wilt binden

Het was geweldig, maar ik ben voorlopig niet toe aan een relatie dus..

Heren let op, naar aanleiding van een vraag zal ik jullie voor eens en altijd uitleggen wat er achter deze zin steekt en waarom wij vrouwen hier zo enorm boos over worden, zelfs als wij niet perse uit waren op meer. Hopelijk verminderd dit het aantal gebroken harten na alle Valentijndates..

Hej WoManManual, 
Na een heerlijk weekend met die geweldige dame waar ik je al over vertelde, is er vandaag iets niet helemaal goed gegaan volgens mij -stuurt screenshot van een tirade-, ik dacht dat het duidelijk was dat het voornamelijk om de seks ging.. Ben ik nou echt zo’n eikel of is zij gewoon een dramaqueen?


Deze meneer, laten we hem mister Grant noemen had mij de dag ervoor nog verteld over de wat rijpere dame die hij had ontmoet en waarmee hij een heerlijke nacht had gehad. Bij navraag hoe zij het beleefd had was ook de dame in kwestie niks dan positief. Een vervolg zat er zeker wel in, leek het tot mister Grant het nodig vond om (nadat hij vermeldde hoe zeer hij genoten had) dé dooddoener in het gesprek te gooien “.. maar ik ben voorlopig niet op zoek naar een relatie dus..”, waarna de storm losbrak.

Mister Grant nogal in shock, hij dacht dat voor beide partijen duidelijk was dat dit puur voor de fun was en dat een relatie niet zou werken. Ondanks dat hij van te voren in het contact al duidelijk had gemaakt momenteel te genieten van zijn vrijgezelle bestaan met de nodige scharrels, wilde hij alleen maar nog een keer duidelijk zijn, ‘voorzichtig’ zijn zoals hij het zelf nog benoemde naar de dame, en hoewel hij het heel leuk had gevonden, wilde hij geen verwachtingen scheppen. De dame in kwestie ontplofte op dat moment, en mister Grant snapte niet what just happened. Was hij nou een eikel of is zij nou zo’n dramaqueen?

Zonder verder op de details in te gaan wil ik jullie heren graag uitleggen wat er nu gebeurt en waarom een dame zo enorm uit haar slof schiet bij het horen van dat ene zinnetje, en zelfs beter nog, hoe dit te voorkomen.

Het waarom
De verklaring ligt hiervoor in het wezenlijke verschil tussen man en vrouw wat betreft de beslissing om seks te hebben.

Voor mannen is het simpel: Ze zien (op Tinder bv) een leuk smoeltje en denken ‘Jup daar steek ik hem wel in’. Ze liken, de match volgt en dan is het alleen nog maar de vraag, hoe krijg ik haar in mijn (of haar) bedje?
Dit is dus eigenlijk totaal niet persoonlijk, er is geen echte klik nodig, geen gevoel van safety, puur de aantrekkingskracht is voldoende.

Voor vrouwen is het net iets anders, of meer kan ik beter zeggen. Kort gezegd: Wanneer wij met je naar bed gaan hebben we eigenlijk al besloten dat je wellicht boyfriend material bent. Je hebt dan al een aantal rondes gewonnen, waarvan je zelf niet eens doorhebt dat je ze doorlopen hebt en de toekomst ligt wat ons betreft nog open..

This is how it works
Ronde 1, Get us interested
Wij zien een leuke jongen op Tinder (of in de kroeg) en onze interesse is gewekt. We zijn benieuwd naar meer informatie om te bepalen of je ook echt leuk bent. Aan seks hebben we nog niet echt gedacht, laat staan al over beslist. Ronde 1 heb je gewonnen als we je ‘liken’ en Tinder blij verkondigt: “You have a match!”.

Ronde 2, Aantrekkingskracht
Eigenlijk gaan we hier pas echt liken of disliken. We kletsen met je, en als je het goed doet vinden we je aardig en overwegen een date. Op dit punt weten we dus ook nog niet of we met je naar bed willen, maar je hebt al een tweede punt gescoord als we nummers uitwisselen.

Ronde 3, to date or not to date
We leren je beter kennen en flirten wat, het wordt steeds persoonlijker. Dan komt er het moment waarop, als je het goed hebt gedaan, wij wel met je willen afspreken. We hebben een idee van klik maar vragen ons af of je in het echt ook zo leuk bent. Ronde 3 win je wanneer wij met je afspreken.

Heren, grijp hier al in, zeker als jij dan al weet dat jij niet meer dan scharrelen wilt. Zorg ervoor dat het nu al duidelijk is wat je van de date en haar verwacht. Laat haar dan zelf beslissen of ze alsnog met je uit wilt of niet.

Ronde 4, de klik
De date volgt. Of die nou bij een van jullie thuis is of in het openbaar, je speelt de volgende ronde waarin alles telt. Van je looks (want kom op, wie lijkt er nou op zijn profielfoto?) tot je geur, tot wat je zegt maar ook je manier van spreken, lopen, – alles telt!

Eigenlijk kun je beter merken als je deze ronde verliest. Dan zul je merken dat we minder gezellig worden naarmate de tijd vordert, we zullen op onze telefoon/horloge kijken, een smoesje verzinnen en maken dat we wegkomen. Gebeurt dit niet, maar maken we toespelingen op een vervolg op de avond (direct of volgend weekend), dan kun je er vanuit gaan dat je beet hebt.

Ronde 5, let’s get physical
Mocht je ronde 4 hebben gewonnen zullen we meer toenadering zoeken. We komen wellicht iets dichterbij zitten. Als je een grapje maakt lachen we hard mee en leggen misschien onze hand op je knie of dij. Als je een arm om ons heen slaat duiken we niet weg. Wanneer je een haarlok uit ons gezicht strijkt leunen we lichtjes naar voren en stokt onze adem omdat we denken ‘zou hij me nu gaan kussen?’.

Heel veel kleine signalen zullen aangeven dat we openstaan voor meer en dat we JOU echt leuk vinden. Nu is het dus echt PERSOONLIJK. En mocht dat het geval zijn dan kan de date uitlopen op een kus of zelfs meer.. (WIN!) omdat we denken dat er echt een klik is en jij ons ook leuk vindt.
Heren, het beste ben je op dit punt (dus voor de seks) nogmaals duidelijk over je verwachtingen en bedoelingen, die inmiddels voor je zelf heus wel duidelijk zijn. Nee, misschien dat je nu nog niet zeker weet of je echt een relatie wilt, maar je weet heus wel of je er in ieder geval een kans aan wilt geven of het puur voor de fun wilt houden.
Drop dus ook hier voldoende hints over hoe prima je het scharrelen vindt, dat je geen zin hebt in serieus gedoe, geen relaties wilt, maar op zoek bent naar iemand om vaker plezier mee te hebben zonder verplichtingen.
Maar dan.. de klap(pen)
Als je het nodig vind om na het fysieke deel de dooddoener uit de kast te trekken heb je wellicht iets nagelaten vooraf en daarmee onduidelijkheid gecreëerd, of nog erger, valse verwachtingen geschapen. Want er zijn in feite voor ons maar twee mogelijkheden als je hiermee komt aankakken nadat we het bed met je hebben gedeeld.

Optie 1: Tijdens de seks is er iets gebeurd waardoor je bent afgeknapt, wat natuurlijk een flinke klap voor ons zelfvertrouwen is, of optie 2: Je hebt ons gebruikt, want ook wij snappen dat je op het moment supreme allang had bepaald er niet meer van te verwachtten en toch heb je ons mee je bed in genomen zonder dit aan te geven. En dat doet pijn. Want voor ons is het een persoonlijke, en zware afwijzing. Dat we dan boos en verdrietig zijn lijkt me vrij logisch en stiekem mogen we dan een beetje drama veroorzaken 😉

Kort samengevat: Een man waarvan wij ons niet kunnen voorstellen dat het weleens op een relatie zou kunnen uitlopen, daar spreiden we onze benen niet voor (bewust gekozen fuckbuddy’s ter zijde), voor jullie als man is er meestal geen klik nodig om over te gaan tot seks. 

Op het punt voordat we met elkaar naar bed gaan weten we beide wellicht wat we van de ander denken en verwachten. Wellicht dat je nog niet zeker weet of het een relatie wordt (dat weten wij ook niet), maar je weet heus wel zeker of je het een serieuze kans wilt geven of niet. 
Als deze kans vrijwel nihil is, zul je dat voor de seks moeten duidelijk maken zodat wij een eerlijke keuze kunnen maken of we dan alsnog met je naar bed willen of niet! 

Doe je dat niet ben je gewoon een laaghartige eikel die ons gebruikt heeft en ja, daar gaat ons bloed wel van koken, dus verklaren we je de oorlog..

Hoe het wel moet
Eigenlijk heb ik het al aangegeven bij de uitleg. Zorg dat jullie van te voren expliciet duidelijk zijn over jullie verwachtingen. Je mooie praatjes krijgen haar vast wel in bed, en vooraf aankondigen dat je dr alleen wilt neuken zal die kans aanzienlijk verkleinen als je pech hebt. Maar toch is dit het meest eerlijke wat je kunt doen. Let erop dat je voldoende respect toont, zeg dat je haar heel graag de nacht van haar leven wilt bezorgen omdat je haar helemaal te gek vindt, maar dat je voorlopig niet gebonden wilt zijn (hiermee houdt je het onpersoonlijk).
Geef haar dan kans op zelf te besluiten of ze alsnog met je naar huis/bed wilt nu ze weet dat het puur voor jullie plezier is.

Echter, in sommige gevallen kan er achteraf alsnog miscommunicatie ontstaan zijn. Als jij ons gaat vertellen hoe enorm geweldig je het wel niet vond en dat je graag nog eens afspreekt etc dan kan het zijn dat wij toch de indruk krijgen dat er een kans is op meer, en dan schep je dus toch de verwachtingen die je wilde voorkomen.
Mocht dit voorkomen kan ik je eigenlijk alleen aanraden om sowieso al op te letten hoe je het brengt, en het een beetje te laten doodbloeden. Dat is een minder harde afwijzing maar de boodschap blijft wel duidelijk. Mocht dat niet werken omdat ze je door heeft en het vuur opent, dan zul je door het stof moeten. Bied je excuses aan, zeg dat je een rotzak bent en dat ze dit niet verdient heeft en probeer het op de best mogelijke manier af te sluiten.

Tip voor de dames!
Bespaar jezelf de ellende waar een hoop vrouwen tegenwoordig doorheen gaan omdat daten wel erg makkelijk is geworden en met de komst van Tinder zelfs de grootste losers weten te scoren.
Bespaar jezelf een hoop ellende door zelf ook je verwachtingen aan te geven en neem dit mee:

Als de heer in kwestie al vrij snel seksueel-flirterige opmerkingen maakt en hij meteen met je het bed in duikt is dat wellicht een zeer groot teken dat het hem ook alleen om de seks gaat. Mister Grant zegt het ook: “Wanneer ik een dame ontmoet en haar echt leuk vind zal ik haar niet meteen mijn bed in lokken..” “Bij een ontmoeting via Tinder en het idee dat er weleens meer in zou kunnen zitten zal ik dan ook zeker niet voorstellen om de eerste ontmoeting bij een van ons thuis te hebben.”.

Mocht jij ook een vraag hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. Dit kan per e-mail, via de Facebook pagina of Twitter @WoManManual
Met dank aan Mister Grant, dat ik zijn verhaal met jullie mocht delen.

* Natuurlijk is iedere relatief. Vrouwen (en mannen) zullen nooit allemaal hetzelfde reageren en iedere situatie is anders 😉

Please follow and like us:

2 gedachten over “Waarom zij zich niet wilt binden

  1. Jij hebt een talent voor de pen. Goed artikel en een lesje voor veel mannen (en vrouwen) lijkt mij.
    Als man zijnde moet ik toegeven dat ik in 'the heat of the moment' niet snel mijn ware intenties zal uitspreken naar de vrouw zodat zij een eerlijk afweging kan maken. Op dat soort momenten zijn wij primitieve jagers met maar 1 doel (uitzonderingen daargelaten).
    Ja, misschien zijn wij dan eikels. Maar het is naïef om te denken dat wij op dat moment volledig eerlijk kunnen zijn. De waarheid ietsie pietsie verdraaien zorgt er immers voor dat wij 5 min later dat slipje uit kunnen trekken. Ben je bijna bij de top van de mount Everest. Kan je door 1 stommiteit weer naar beneden (zo denken wij dan). De realiteit is dat weinig mannen het risico zullen nemen om die Everest af te donderen. En laten wij eerlijk zijn. Wij hebben beiden de keuze gemaakt het bed in te duiken. Als het voor jou zo erg is dat een man jou na 1 nacht afwijst, duik dan niet meteen het bed in..

    Dit was mijn wanhopige poging voor de man (en dus mijzelf) op te komen. Stiekem weet ik dat ik een beetje fout zat en iemand onnodig pijn heb gedaan.

    X Mr G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.