Carnaval, zuipen en neuken? Check het carnavalsonderzoek

Dit weekend barst het Carnavalgedruis in met name Zuid-Nederland weer los. Carnaval is bij uitstek het moment om jezelf eens helemaal te laten gaan. 

Iedereen is vrolijk, er wordt genoeg gedronken en bovenal, je kan verkleed en het is zoo makkelijk je dan anders voor te doen dan je bent. Dat is voor veel mensen perfect om die libido’s eens wakker te schudden.

Drank en aanverwanten, een uitgelaten sfeer, de blote pakjes… Het maakt het allemaal ook nog eens wat makkelijker om je partner even te vergeten en een slippertje te begaan. Vooral tijdens carnaval gaan de remmen los en wordt er behoorlijk gezoend en gevreeën, máár dan niet met de eigen partner…

Check hier de 7 opvallendste uitkomsten van het Nationaal Carnavalsonderzoek: 

Seks, bier en…Armin van Buuren
Een initiatief van Happy Cactus en CompleetVerkleed onder ruim 2400 Nederlanders.

1. Limburgers blijven de echte Carnavalsvierders
Van alle Brabanders geeft 61% aan enthousiast te zijn over carnaval, de Limburgers zijn net iets fanatieker. Hier geeft 66% aan dat het de beste week van het jaar is.
Van alle niet-enthousiastelingen lijkt de meerderheid te kiezen voor wintersport.

2. Drank is funest voor je zakgeld
Zowel carnavallende mannen als vrouwen drinken allemaal een alcoholisch drankje met carnaval. Mannen tussen 18 en 45 jaar uit Noord-Brabant spannen de kroon. Van hen geeft 85% aan meer dan 11 glazen alcohol per dag te drinken. In kleine dorpen zijn de mannen nog fanatieker dan in de steden.

De grootste drinkers zijn de Limburgers en Brabanders tussen 18 en 25, zij hebben ook het grootste dag budget en geven in 73% van de gevallen meer uit dan 75 euro per dag. De volhouders besteden tijdens carnaval dus al snel een budget van 400 euro.

3. Leugens en overspel
Grootste drinkers liegen vaker tegen werkgever en….hun vrouw. Het verband tussen beide variabelen is heel sterk. Zo is uit de resultaten op te maken dat het 8 keer waarschijnlijker is dat de carnavalsvierders die meer dan 11 glazen alcohol nuttigen vreemd zullen gaan. Vreemd genoeg zijn de verschillen tussen mannen en vrouwen opmerkelijk klein. Vrouwen zijn gedurende carnaval dus niets heiliger dan mannen.

Uit eerder onderzoek blijkt dat vooral Brabanders vaker vreemd gaan tijdens carnaval (22,1%), gevolgd door carnavalvierders uit Flevoland  en Noord-Holland (allebei 17,6%) en Overijssel (17,5%). Limburgers houden het verbazingwekkend netjes tijdens dit uitbundige feest. Althans wat betreft vreemdgaan. Echter qua drankgebruik lopen ze voorop.

4. ’s Avonds een vent… Drank en werk
We zouden wel kunnen stellen dat we een ziektegolf tegemoet gaan na carnaval, zowel vanwege alle katers als om nog een dagje extra te kunnen vieren. De helft van de Brabanders meldt zich na de carnaval ziek, of heeft dit weleens gedaan. De Limburgers zijn iets meer vent, hiervan meldt 1/3e zich ziek.

Let op!
Dit zou de ondernemers weleens enkele honderdduizenden euro’s kunnen gaan kosten. De oplettende werkgever zou hier overigens een waarschuwing voor kunnen uitdelen. Het aantal dagen dat wordt vrij gevraagd houdt sterk verband met de kans op een onofficiële snipperdag.

5. Feestmuziek staat op de tocht (in Brabant)
Zonder feestmuziek en carnavalskleding geen carnaval, zou je zeggen. Niks is minder waar. Als muziek leidend zou zijn, zouden mannen en vrouwen in Brabant in een aparte kroeg staan. Van de vrouwen wil de overgrote meerderheid, zo’n 64%, feestmuziek horen. Bij mannen is het andersom, 71% geeft aan zich te distantiëren van feestmuziek en de voorkeur te geven aan Armin van Buuren of Yellowclaw, wat ik wel enigszins kan begrijpen met de ‘feestmuziek’ die ze draaien in Brabant XD.

Limburg is een stuk eensgezinder. Hier wil 84% vasthouden aan de kenmerkende carnavalsmuziek, wat maar weer eens aangeeft dat Brabanders vooral om het zuipen gaat 😉

6. Hoe ouder, hoe gekker!
Generatieverschillen spelen een belangrijke rol in de keuze van een kostuum. Met name jongeren grijpen terug op kleding van voorgaande jaren. Zij spenderen hun carnavalsbudget liever aan drank. Van de oudere garde geeft de meerderheid aan dat het niet gek genoeg kan. Zij zijn ook eerder geneigd elk jaar een nieuw kostuum te kopen.

7. Hoe bloter, hoe beter!
Blijkbaar is het niks te koud want Carnaval 2016 wordt bloter dan ooit. Met name jongere vrouwen geven zich letterlijk bloot. Slechts 20% doet volledig afstand van haar vrouwelijke vormen met carnaval. Nog opvallender is dat een kwart van de vrouwen aangeeft dat bloter beter is. Dit is een trend die in Amerika al langer zichtbaar is tijdens een feest als Halloween. Nu dus ook in Nederland.

Opvallend is dat 45% van de mannen in de oudere leeftijdscategorieën vrouwen zien als een seksobject. Met name mannen die ouder zijn dan 40 geven opvallend vaak aan dat vrouwelijk sexappeal belangrijk zou moeten zijn bij de keuze van een kostuum. De jonge mannen onder ons (in de leeftijd van 18 tot 25 jaar oud) vinden dat sexappeal juist van binnen zit en kleding daar niks aan kan veranderen.

Verder kwam uit eerder onderzoek, onder 950 bezoekers van Feestkleding365.nl werd gedaan, naar voren dat aan het kostuum te zien is of iemand uit is op seks. Hoe duurder een pak des te groter de kans dat de kleren van het lijf worden gerukt in een moment van passie. Zo blijkt uit het onderzoek dat ruim een op de drie carnavalvierders met een pak van 200 euro eerder aan seks doen dan degene die minder aan hun outfit besteden.

 

Lieve Lezers,
 
Ik wens jullie niks anders dan een en al plezier met Carnaval, doe je ding, heb plezier en als het ervan komt, naai er (veilig) op los. Mocht het misgaan, ga dan 6 weken (incubatietijd meeste SOA’s) na de Carnaval even langs de huisarts voor een testje. Het is namelijk al eerder gebleken dat Carnaval extreem veel soa’s oplevert, en een dubbele kater wilt niemand toch na de Carnaval?
 
Aangezien ik zelf helaas moet skippen wegens gezondheidsredenen zou ik jullie willen zeggen, drink er eentje op mij!
En mocht je iets spannends meemaken, let us know!!
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.