Beginnend met T-U

Talgklieren, Tantra, Tent-effect, Te snel klaarkomen, Testikels, Theezakken, Tinea cruris, Toompje, Transseksualiteit, Travestie, Trichomonas, Trio, TSS, Tussentijdse bloeding, U-plek, Urofilie.

Talgklieren
Talg kan duidelijk zichtbaar zijn in de vorm van kleine witte bultjes op de ballen, penis, eikel, voorhuid of schaamlippen. Deze witte bultjes zijn een normaal onderdeel van de huid en trekken dus niet weg.
Soms kan zich aan het einde van het haarzakje een propje vormen, waardoor het haarzakje wordt afgesloten. Omdat de talgproductie doorgaat vormt zich dan een puistje. Die kun je uitdrukken (met het risico dat de ontsteking erger wordt dan voorheen), maar het kan ook vanzelf openbarsten, waardoor het pus naar buiten komt. Na verloop van tijd trekt de ontsteking weg (net als puisten op je gezicht of je rug).

Tantra
Een ritueel dat een andere dimensie geeft aan de seksuele energie en seksualiteit. Tantrische sex is een mystieke Oosterse traditie die geliefden naar hogere sferen van passie en sensualiteit leidt. Tantrische sex is beminnen door meditatie en aanraking. Om één te worden met je partner op emotioneel, fysiek en spiritueel vlak. Tantrische Yoga meesters hebben een serie rituelen ontwikkeld om Seksuele Energie op te wekken en deze naar hogere sferen te leiden. Meer info hier.

Te snel klaarkomen
Zie voortijdige zaadlozing.

Testikels
Teelbal, zaadbal, testikel of testis (meervoud testes) is de naam voor de geslachtsklier van mannelijke organismen. Hier wordt het mannelijk hormoon testosteron geproduceerd en de zaadcellen of gameten gemaakt. De zaadcellen landen daarna in de bijbal.
Bij zoogdieren, waaronder de mens, bevinden de testes zich in het scrotum of balzak; een tussen de achterste ledematen aanwezige huidzak tussen de penis en de anus.

Theezakken
De ballen stimuleren door ze in je mond te nemen.

Tinea cruris
Tinea cruris is een schimmelinfectie door Epidermophyton floccosum in de liezen, aan de anus en op de benen en veroorzaakt een jeukend en branderig gevoel. Aangetaste plekken worden rood of bruin en de huid wordt schilferig, laat los of vertoont scheurtjes.
De infectie begint meestal aan beide liezen tegelijk met 1 tot 1,5 cm grote plekken. De infectie verspreidt zich meestal langs de binnenkant van de dijen naar beneden. Ook de penis kan besmet raken, dit in tegenstelling tot andere soorten infecties. Snel naar de HA voor een crémepje dus!

Toompje
Zie Frenulum.

Transseksualiteit
Transseksualiteit is het fenomeen waarbij een persoon zichzelf beschouwt als behorende tot de andere sekse, en ook de behoefte heeft dit gevoel te vertalen naar de realiteit.
In enge zin is transseksualiteit het proces van een persoon die in een lichamelijke verandering van de ene naar de andere sekse zit. Dit begint met de zogenaamde real life test en eindigt, echter niet in alle gevallen, met de werkelijke operatieve geslachtsverandering.
Transseksualiteit is de extreme vorm van geslachtsidentiteitsstoornis (genderdysforie), waarbij er bij de persoon in kwestie een verschil bestaat tussen de beleefde seksuele identiteit en de biologische seksuele identiteit. Hieruit volgt de wens in transitie te gaan naar het andere geslacht. Omdat genderdysforie in verschillende gradaties voorkomt zal niet iedere genderdysfore persoon de volledige transitie willen doorlopen. Sommigen voelen zich tussen de geslachten in; transgenderisme, waarbij anderen al voldoening halen uit crossdressing. Dit ruimere begrip wordt ook wel transgender genoemd.

Wegens de verwarring met homo-, hetero- en andere vormen van seksualiteit, spreekt de DSM IV in plaats van transseksualiteit, nu over geslachtsidentiteitsstoornis. Transseksualiteit heeft immers maar zijdelings te maken met seksualiteit, niets te maken met het geslacht van de mensen tot wie men zich aangetrokken voelt, maar alles met de eigen geslachtsidentiteit.
Vaak wordt de term transseksueel ten onrechte gebruikt voor een persoon die de verandering al in zijn geheel heeft doorlopen en dus al de geslachtsverandering heeft ondergaan. Dit is in feite onjuist, omdat de persoon niet meer in de transgressie (overgang) zit van het ene naar het andere geslacht. Als de persoon de hele transgressie heeft doorlopen, wordt deze ex-transseksueel of gendereufoor genoemd.

Travestie
Travestie is het gekleed gaan als een lid van de andere sekse dan men zelf is. Iemand die aan travestie of travesti doet heet een travest.

Trichomonas
Zie SOA’s

TSS (tamponziekte)
Het toxischeshocksyndroom (meestal afgekort tot: TSS) is een zeldzame maar ernstige vorm van een infectie met bepaalde stammen van Staphylococcus aureus. In de media wordt wel eens gesproken van de ‘tamponziekte’ maar dit is zeker niet de enige vorm waarin de ziekte zich manifesteert. In tegenstelling tot wat je misschien verwacht kan deze voorkomen bij zowel mannen als vrouwen!

Tussentijdse bloeding
Zie doorbraak bloeding

U-plek
Het uiteinde van de urine buis, kan bij sommige vrouwen stimulerend zijn deze te prikkelen.

Urofilie
Zie plasseks.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Beginnend met T-U

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.