Beginnend met O

Oestrogeen, Ontmaagding, Orale sex, Orgasme, Orgasme (te snel), Orgastisch platform, Overgang (menopauze), Oxtocine.

Oestrogeen
Een groep steroidhormonen die meestal vrouwelijke hormonen genoemd worden, omdat ze een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van de vrouwelijke geslachtskenmerken, het reguleren van de menstruele cyclus en bij zwangerschap.
Maar oestrogenen komen ook wel in lage concentraties voor in het mannelijk lichaam.
Oestrogenen worden bij vrouwen onder andere afgescheiden door de eierstokken. Ze spelen een belangrijke rol bij de lichamelijke ontwikkelingen in de puberteit, zoals de groei van de baarmoeder en vagina en het groter worden van de borsten en de genitaliën. Oestrogenen zijn van belang voor het soepel houden van de vagina, en voor de productie van het cervix-slijm (dat weer van invloed is op de activiteit en levensduur van zaadcellen die de vagina binnen komen).

Ontmaagding
De eerste keer seks.

Orale sex
Alle seksuele handelingen met de mond Pijpen(fellatio) en de perfecte pijpbeurt tips, Beffen(cunnilingus) Leren beffen doe je hier, Baffen (anulingus).

Orgasme
Ook wel climax (hoogtepunt) of klaarkomen genoemd, is het uiteindelijke lichamelijke en geestelijke resultaat van een seksuele stimulering die door zowel de mannelijke als de vrouwelijke sekse wordt beleefd. Het ultieme genot dat gevoeld wordt tijdens een orgasme is een stimulans om geslachtsverkeer te hebben, en dient zo de voortplanting.

Mannelijk orgasme: Snelle ritmische samentrekking van de prostaat en de spieren bij de basis van de penis. Het orgasme duurt normaal tussen 3 en 10 seconden. Het is gewoonlijk, maar niet altijd, een zeer groot genot.
Voortekenen van een naderend orgasme bij de man zijn het zwellen van de zaadballen, en het optrekken van de zaadballen hoog in de balzak (scrotum). Na een orgasme is er in de man een rustperiode nodig voordat hij weer tot een nieuw hoogtepunt kan worden gebracht. Deze rustperiode kan, afhankelijk van de persoon en van zijn leeftijd, variëren van een minuut tot meer dan een half uur.

Vrouwelijk orgasme: Door stimulatie van de clitoris en niet door penetratie waarbij de vaginale stimulans wel gebruikt kan worden om het orgasme vollediger en intenser te maken. Daarnaast kan een vrouw door vaginale stimulatie (penetratie) een orgasme bereiken of via de G-spot, wat bij sommige vrouwen tot squirten leidt.
Voordat een vrouw een orgasme heeft wordt ze nat, en zwelt de clitoris op door een vergroting van de bloedstroom die in het sponsachtige weefsel van de clitoris wordt vastgehouden. Sommige vrouwen worden voor een orgasme rood over een groot deel van het lichaam, doordat de bloeddoorstroming van de huid toeneemt. Wanneer een vrouw dichtbij een orgasme komt, verdwijnt de clitoris in een huidplooi en de kleine schaamlippen worden donkerder van kleur. Aan het begin van het orgasme neemt de vagina 30% in omvang af, en wordt ook sterk doorbloed. De baarmoeder en de spieren trekken zich tijdens het orgasme ritmisch samen. Nadat het orgasme voorbij is, komt de clitoris weer tevoorschijn en neemt binnen 10 minuten zijn normale omvang weer aan. Sommige vrouwen hebben geen rustperiode zoals mannen, en kunnen snel na een orgasme tot een nieuw hoogtepunt worden gebracht wanneer de stimulatie doorgaat.

Orgasme (te snel)
Zie voortijdige zaadlozing.

Orgastisch platform
Het orgastisch platform is de reactie van de vagina bij seksuele opwinding. De opening van de vagina wordt 30 % of meer nauwer. Deze vernauwing vindt plaats tijdens de plateaufase van de seksuele respons. De plateaufase is de tijd dat je behoorlijk opgewonden bent. Je bent op weg naar een orgasme. Hoelang deze fase duurt is voor iedereen verschillend en kan ook telkens anders beleefd worden. Vaak stoppen meisjes te vroeg met het stimuleren van de clitoris tijdens deze fase omdat ze voelen dat de opwinding niet meer erg snel stijgt.
De vagina wordt wijder…
Het bovenste gedeelte van de vagina (dat gedeelte dat met de baarmoeder is verbonden) wordt wijder, de vaginale opening wordt smaller. De baarmoeder wordt als het ware omhoog getrokken ( het “tent” effect) en neemt de vagina mee, die daardoor langer wordt. Doordat de vagina is vernauwd komt de penis tijdens het neuken steeds strakker te zitten. Zowel de penis als de vaginale opening worden hierdoor enorm gestimuleerd. Het kan wel 5 tot 10 minuten na het orgasme duren voordat de baarmoeder weer in de oude positie komt.

Overgang (menopauze)
Refereert aan de laatste menstruatie van een vrouw. Het treedt op wanneer de eierstokken geen vruchtbare eitjes meer over hebben. Hierdoor produceert het lichaam (bijna) geen oestrogenen & progestagenen meer, waardoor het voorplantingssysteem zijn functie verliest. De menopauze kan alleen achteraf vastgesteld worden als bij een vrouw gedurende een jaar na de laatste menstruatie geen nieuwe menstruatie meer is opgetreden.

Oxtocine
Oxytocine is een hormoon en een neurotransmitter. Het is net als vasopressine een cyclisch nonapeptide geproduceerd in de hypothalamus. Oxytocine wordt opgeslagen in zogenoemde Herringlichaampjes bij axon-uiteinden in de neurohypofyse en kan hier worden afgegeven. Oxytocine heeft een aantal functies, waaronder contractie van glad spierweefsel (bv. de baarmoeder), en het regelen van de toeschietreflex bij borstvoeding. In de hersenen lijkt oxytocine een belangrijke rol te spelen bij het verbinden van sociale contacten met gevoelens van plezier. Het speelt een centrale rol bij moederbinding, vriendschappen en romantische interacties, evenals bij seksualiteit. Ook bij het verrichten van zorgtaken wordt er meer oxytocine aangemaakt.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.