Beginnend met N

Nauwe voorhuid, Neporgasme, Neppenis, Neuken, Non-libidoïsme, Norlevo ( morningafterpil) Nuvaring, Nymfomanie.

Nauwe voorhuid
Soms is de voorhuid zo nauw dat je hem niet over de eikel kunt schuiven. Bij de geboorte is dit normaal, omdat de opening dan te klein is en de voorhuid nog vastzit. Meestal kan hij pas op ongeveer tienjarige leeftijd volledig worden teruggetrokken. Bij sommige jongens lukt dit pas op hun zestiende.
Als gevolg van een nauwe voorhuid kan masturberen of neuken pijnlijk zijn, zich smega ophopen wat tot ontstekingen kan leiden, en soms kan een spaande kraag ontstaan.Neporgasme
Zie Faken. Neppenis
Zie Dildo.

Neuken
Seks hebben, geslachtsgemeenschap, vrijen, naaien, fucken, ballen etc.

Non-libidoïsme
Zie a seksualiteit.

Norlevo
Morningafterpil, je moet deze zo snel mogelijk na het onbeschermde seksuele contact innemen. Het tijdstip van inname maakt veel verschil voor de effectiviteit. Neem je de pil binnen 24 uur dan is de kans dat het zwangerschap voorkomt veel groter dan wanneer je 2 dagen wacht.
Er zijn twee morning-after pillen:
– Norlevo, die binnen 72 uur na het onveilige moment moet worden ingenomen, en
– Ulipristal, die tot 120 uur na het onveilige moment werkt.
Tot 72 uur zijn beide middelen even betrouwbaar, tussen 72 en 120 uur moet je Ulipristal gebruiken.
Is al teveel tijd verstreken, dan kun je een pechspiraaltje laten plaatsen.

Nuvaring
De NuvaRing is de merknaam voor etonogestrel ethinylestradiol. De NuvaRing is een flexibele kunststof ring waarin een oestrogeen en een progestageen verwerkt zijn. Deze ring wordt toegepast als anti-conceptie bijvoorbeeld wanneer het dagelijks slikken van een tablet niet wenselijk is. De ring is ongeveer 5,5 cm groot, het materiaal is ongeveer 4 mm dik.
Gebruik:
De ring wordt op de eerste dag van de menstruatie vaginaal ingebracht en kan dan 3 weken blijven zitten. Elke dag kan de ring gedurende 3 uur verwijderd worden, zonder dat de werking verminderd is. Na drie weken wordt de ring verwijderd, de stopweek gaat dan in. Na die week wordt een nieuwe ring ingebracht. Het inbrengen van de NuvaRing is ongeveer net zo lastig of gemakkelijk als het inbrengen van een tampon. De gebruikster van de ring voelt deze niet zitten. Veel gebruiksters voelen de ring wel tijdens het vrijen (net als hun partners), maar omdat de ring 3 uur per dag uit kan, hoeft dit geen probleem op te leveren.
De bijwerkingen van de NuvaRing zijn goed vergelijkbaar met de bijwerkingen van een gewone pil. Soms komen echter toch lokale bijwerkingen (in de vagina) voor. Het ongemerkt verliezen van de ring komt voor, maar is zeldzaam.

Nymfomanie
Nymfomanie is een vorm van seksualiteit bij vrouwen die gekenmerkt wordt door een libido dat sterker ontwikkeld is dan in de betreffende cultuur als normaal wordt ervaren. De term heeft vaak een negatievere bijklank dan de algemene term hyperseksualiteit.
In medische kringen is men het er niet over eens vanaf wanneer men spreekt van een “overmatige” seksuele drift. Over het algemeen wordt deze overmatig genoemd wanneer deze zorgt voor stress of een gebrekkig sociaal functioneren. Als de vrouw hierdoor psychische klachten krijgt, kan men nymfomanie als seksuele-functiestoornis (ICD F52.7) of als symptoom van een bredere medische aandoening beschouwen.
Het is niet altijd eenvoudig te bepalen waar de grens tussen seksuele drang en dwangmatig gedrag ligt. In het laatste geval gaat de reguliere wetenschap uit van een Obsessieve-compulsieve stoornis. De term seksverslaving wordt sinds de uitgave van de DSM-IV gemeden.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.