Beginnend met IJ

Implanon, Impotentie, Incest, Infectie, Intiem piercings, Jaloezie.


Implanon
Een anticonceptiemiddel, zie A of kijk hier.Impotentie
Een erectiestoornis (ook, ouderwets: impotentie) is het onvermogen om een erectie van de penis te verkrijgen of te behouden die voldoende is om goede geslachtsgemeenschap te kunnen hebben. Dit is onafhankelijk van het vermogen tot het hebben van een zaadlozing en onafhankelijk van de vruchtbaarheid van de man. Meestal wordt impotentie aangeduid met “erectiestoornis”, daar impotentie een vrij beladen term is en nogal eens (foutief) ook voor de andere seksuele problemen wordt gebruikt, met name de sekslust en te vroeg klaarkomen. De term impotentie kan wel in samenhang met die problemen worden gebruikt, maar de problemen als specifiek probleem vallen niet onder impotentie.
Ongeveer een 17% van de mannen in Nederland vanaf 18 jaar kampt met een erectiestoornis. De ICD-10 maakt onderscheid tussen impotentie van organische oorsprong (N48.4) en psychogene impotentie (F52.2).Incest
Incest is strikt genomen seks met naaste bloedverwanten. Er bestaat tegenwoordig een zekere tendens om ook andere seksuele handelingen tussen dergelijke personen als incest te betitelen, en zelfs seksuele handelingen tussen pupillen en zorgbehoevenden enerzijds en personen die een opvoedende of verzorgende taak hebben anderzijds, maar geen bloedverwant zijn. In die zin gelden dus ook seksuele handelingen tussen een gehuwde man en zijn kind(eren), waarvan hij echter niet de biologische vader is, alsook tussen een ouder en een geadopteerd kind, als incestueus. Voor zover de incest wordt gepleegd met kinderen (pupillen), is er een overlap met pedoseksualiteit. Incest kan echter ook plaatsvinden tussen volwassenen met wederzijds goedvinden. Incest kan tot nakomelingen en zo tot inteelt leiden.
Ik kan je alleen maar aanraden hulp te zoeken als jij slachtoffer bent van incest, hoe eng of moeilijk dat ook is.

Infectie (vaginale infectie)
Kan komen door wassen met zeep, het niet genoeg wisselen van tampons, nylon ondergoed te dragen, antibiotica, onveilige seks, en van achter naar voren vegen op toilet. Maar ook door verschillende SOA’s.
Symptomen zijn een meer dan gewone afscheiding, die soms vies ruikt en een andere structuur of kleur heeft; jeuk, opgezwollen en/of rode schaamlippen, vaker plassen dan normaal, een geïrriteerde of pijnlijke vulva.
Behandeling is afhankelijk van de oorzaak, controleer dus ook goed of het geen SOA is.

Intiem piercings
Piercings in de geslachtsdelen. Voor vrouwelijke intiempiercings kijk hier.

Jaloezie
Een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had. Dit kan zowel om materie, eigenschappen als om relaties gaan. Het gevoel is gerelateerd aan afgunst maar is niet synoniem daaraan. Minnenijd is jaloezie uit liefde. Gruwelijk vervelend en het kan tot gigantische ruzies en veel verdriet leiden. Hoe je ermee omgaat lees je in Help de ziekelijke jaloezie uit je relatie.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.