Beginnend met G

Gardnerella, Genitale wratten, Geslachtsziekte, Glans, Glijmiddel, Gonorroe, G-spot, op zn Grieks, Gynotex.
Gardnerella
Een verstoring van de zuurgraad van de vagina door seks, wassen met zeep, of het te lang inhouden van een tampon. Het kan de man besmetten, maar dan geeft het geen klachten. Bij de vrouw komt er vieze afscheiding vrij met een sterke, zure geur en heeft men jeuk.

Hiervoor kun je bij je HA een recept halen of spoelen met azijn (eigen risico)

Genitale wratten
Een geslachtsziekte meer hierover in mijn SOA blog.

Geslachtsziekte
Seksueel overdraagbare aandoening, voor info hierover zie link hierboven

Glans
Zie Eikel.

Glijmiddel
Een glijmiddel is een vloeistof of vloeibare substantie die door sommige mensen gebruikt wordt bij het vrijen of geslachtsgemeenschap.
Het middel wordt op de geslachtsdelen (of soms over het hele lichaam) gesmeerd om de wrijving tussen de geslachtsdelen onderling of geslachtsdelen en handen of seksspeelgoed te verminderen.Wanneer de vrouw niet voldoende vaginaal vocht aanmaakt kan de seks stroef zijn. Oplossing hiervoor is uitgebreider voorspel om haar natter te krijgen of glijmiddel.
Meer info over soorten en hun toepassingen.

Gonorroe
Zie SOA’s.

G-spot
De Gräfenbergplek of (Engels) G-spot (soms vertaald als G-plek), genoemd naar Ernst Gräfenberg, zou een erogene zone van de vrouw zijn. Stimulatie van de G-spot zou een heviger en bevredigender orgasme veroorzaken en zou de mogelijke oorzaak zijn van vrouwelijke ejaculatie.
Bij de vrouw zou de G-spot zich in de schede bij het schaambeen bevinden. De G-spot voelt als een ribbelig stukje, zo’n 5 centimeter diep in de schede, aan de kant van de buik. Mannen hebben ook een variant hiervan, in de anus en dan de kant van de penis.

Op z’n Grieks
Een andere benaming voor anale seks.

Gynotex
Een soort tampons in sponsvorm zonder touwtje die je kunt inbrengen om alsnog seks te hebben of voor als je bv gaat zwemmen of naar de sauna, er is dan nl geen touwtje zichtbaar.

Please follow and like us:

1 gedachte over “Beginnend met G

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.