Beginnend met F

Face-sitting, Faken, Fellatio, Feromonen, Fetisjisme, Flatus Vaginalis, French Kissing, Frenulum (Toompje).

Face-sitting
Een bef-positie waarbij de vrouw geknield over het hoofd van de man gaat zitten waardoor haar vulva ter hoogte van zijn gezicht is, bij vrouwen (of mannen) die van anulingus houden gaat men achterstevoren zitten. Leren beffen doe je hier.Faken
Doen alsof je een orgasme hebt. Beter leer je hem/haar gewoon hoe je het wel graag wilt.Fellatio (pijpen)
Fellatio is een zeer algemene seksuele handeling waarbij de penis en ballen met de mond gestimuleerd worden. Ook in pornografie is het populair. Vaak is fellatio een vorm van voorspel. Mannen met een zwakke erectie kunnen door middel van fellatio een voldoende stijve penis krijgen voor het penetreren van de vagina. Maar het zuigen kan ook tot een orgasme en ejaculatie leiden. Vaak wordt de penis vlak voor het spuiten uit de mond gehaald. Degene die fellatio uitvoert kan er ook voor kiezen om het sperma uit te spuwen of door te slikken. De Amerikaanse auteur Gershon Legman maakt onderscheid tussen de begrippen fellatio en irrumatio. Bij fellatio blijft de man (die gepijpt wordt) min of meer passief en ligt het initiatief bij de partner terwijl bij irrumatio de man coïtus-achtige bewegingen maakt en de partner min of meer passief blijft. Ook dit kan ziektes overdragen, kijk voor meer hierover bij SOA‘s.
Voor tips bij het pijpen klik je hier.Feromonen
Een feromoon is een signaalmolecuul dat boodschappen overbrengt tussen individuen van eenzelfde soort. Deze moleculen bevinden zich in de geur van zweet, urine of vaginaal vocht en maken dat de ander meer aantrekkelijk wordt. Dat is echter geen reden om je niet te wassen, want oud zweet of oud vocht dat stinkt stoot alleen maar af!Fetisjisme
Mensen met een fetisj gebaseerd op een bepaald lichaamsdeel, voorwerp of ritueel worden vrijwel alleen geil als dat voorwerp/deel voor handen is of het ritueel uitgevoerd. De zo ongeveer meest voorkomende moet toch wel voet fetisjisme zijn. Let op het verschil met een voorkeur hebben voor iets is dat mensen met een voorkeur wel makkelijk opgewonden raken wanneer deze voorkeur er niet is, terwijl mensen met een fetisj dat dus vrijwel niet kunnen.

Fisting
Zie Vuistneuken.

Flatus Vaginalis
Een kutscheet. Dit komt door lucht die de vagina in gepompt wordt onder een bepaalde hoek van de penis en wat erin gaat moet er ook weer uit. Deze zijn reukloos en het kan gebeuren, geen paniek dus en schamen is ook niet nodig.

French Kissing
Tongzoenen.

Frenulum (Toompje)
Het frenulum, voorhuidsbandje of toompje is een klein dun peesje dat in verticale richting over de eikel loopt en aan de voorhuid verbonden is. Het houdt het puntje van de eikel (en dus van de penis) en de huid om de penis zelf aan elkaar. Het is vergelijkbaar met het peesje aan de tong dat de onderkant van de tong verbindt met de kaak. Bij besnijdenis wordt het frenulum vaak doorgesneden of zelfs geheel verwijderd.
De omgeving van het frenulum is erg gevoelig en stimulering van dit gebied kan bij mannen een orgasme veroorzaken.
Wanneer deze tekort is kan dat problemen tijdens de seks opleveren zie Pijn bij het vrijen Mannen.

 

Please follow and like us:

2 gedachten over “Beginnend met F

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.