Beginnend met H

Hepatites B, Herpes, HIV, Hoer, Homoseksualiteit, Hormonen, Hyperseksualiteit, Hypospadie.


Hepatites B, Herpes, HIV
Allemaal geslachtsziekten en beschreven in mijn SOA blog.

Hoer
Dame van lichte zeden, prostituee, vrouw die tegen betaling seksuele handelingen verricht.

Homoseksualiteit
Seksualiteit tussen mensen van hetzelfde geslacht. Hier is nogal een hoop gedoe om en veel discriminatie wat ik absoluut belachelijk vind!

Hormonen
Hormonen zijn signaalstoffen die door endocriene klieren via de bloedbaan aan doelcellen of -organen worden afgegeven. Dit in tegenstelling tot neurotransmitters waarvan het effect (meestal) optreedt op de plaats van afgifte (de synaps). Ook feromonen zijn chemische boodschappers, maar dan tussen verschillende individuen van dezelfde soort.

Hyperseksualiteit (geassocieerd met seksverslaving)
Een relatief begrip, afhankelijk van omgeving, cultuur etc.
Men spreekt van hyperseksualiteit als de seksuele drift (libido) van een persoon sterker is ontwikkeld of op de voorgrond treedt dan men in de samenleving als normaal of wenselijk beschouwt. Dit kan verbonden zijn met culturele en sociale aspecten, los van geneeskundige motieven.
Hyperseksualiteit bij vrouwen noemde men ook wel nymfomanie en bij mannen satyriasis. Het gebruik van deze laatste twee termen impliceerde voornamelijk het psychopathologische karakter. Derhalve zijn deze termen vervangen door hyperseksualiteit, waarbij slechts gesproken kan worden van een afwijkend karakter ten opzichte van maatschappelijke normen die per (sub)cultuur kunnen verschillen. Een eventueel pathologische vorm van hyperseksualiteit wordt in de moderne seksuologie eerder bezien als één van de vormen van een obsessieve-compulsieve stoornis, waarbij het obsessieobject normaliter willekeurig is en door tal van omstandigheden seksueel kan zijn. Wel zijn seksualiteit en daarbij horende handelingen als obsessie bij een obsessief-compulsieve stoornis en bekend verschijnsel in de psychiatrie.

Hypospadie
Hypospadie is een aangeboren afwijking waarbij de plasbuis van mannen niet uitmondt aan de top van de penis, maar aan de onderkant van de eikel of zelfs halverwege of aan de basis van de penis. Deze aangeboren afwijking is niet zeldzaam: het komt voor bij 1 op de 200 à 300 jongens.

Hypospadias3.jpg

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.