Als klaarkomen niet lukt

Ejaculeren, spuiten, slagen, pieken, tot een hoogtepunt komen, ontladen.. kortom: klaarkomen.
Iedereen heeft het er altijd over, maar wist je dat het helemaal niet zo vanzelf sprekend is om klaar te komen? Dat 9 op de 10 vrouwen weleens moeilijkheden ondervindt, maar ook bijna 5 van de 10 mannen?

Te snel klaar komen (bij mannen) kennen we ook allemaal wel, maar wat nou als je niet/moeilijk klaarkomt? Of wat als je klaarkomt maar zonder het gevoel? Lees vooral verder om erachter te komen wat je eraan kunt doen en kom!


Het orgasme is iets heel natuurlijks, maar zeker niet vanzelfsprekend. Een groot deel van de vrouwen kan niet klaarkomen van alleen penetratie en ook mannen lukt het lang niet altijd. 
Van de vrouwen ervaart 80 procent wel eens problemen met klaarkomen. Ruim een kwart van hen vindt dit een probleem en ongeveer 10 procent ervaart het als een grote last. Van de mannen ervaar zo’n 45 procent problemen met klaarkomen. Bij hen komt met 64% te snel klaarkomen het meeste voor. Ongeveer 30% heeft hier echt regelmatig problemen mee.

Mogelijke oorzaken
Dames: Laten we even beginnen bij het begin en zeker stellen dat je kunt klaarkomen. Zorg er dus voor dat je je eigen lichaam kent, dat je weet wat er voor jou wel of niet werkt en wees niet bang om te proberen. Dat kan alleen, of met je partner. Met je handen of met speeltjes. Voor veel vrouwen werkt de combinatie van clitoraal en vaginaal behoorlijk goed, dus grijp je vibo en speel ondertussen zelf met je clitje.

Heren: Meestal als je jong bent zal klaarkomen niet zo een probleem zijn, vaak zul je juist te snel komen. Dit kun je aanpakken met o.a. de start-stop techniek. Mocht je wel te moeilijk komen, kijk dan ook eens of misschien meer of minder glijmiddel gebruiken helpt, je grip etc.

Het meest vervelende aan een probleem met klaarkomen is dat het vaak geen lichamelijke oorzaak heeft. Medicijngebruik of hormonale veranderingen (denk; de overgang/net bevallen) kunnen een invloed uit oefenen op je libido, of op je spieren waardoor je minder zin zult hebben, of moeilijker komt vanwege slappere spieren.
Pijn bij het vrijen en bepaalde ziektes zouden een verklaring kunnen zijn maar eigenlijk, meestal ligt het aan je mindset.

Bij de meeste problemen met het klaarkomen spelen emotionele aspecten een rol. Langdurige stress of spanning kunnen ervoor zorgen dat je onvoldoende opgewonden raakt, of teveel afgeleid wordt tijdens de seks waardoor je je alsnog niet volledig kunt overgeven.
Daarnaast hebben prestatiedrang en perfectionisme ook invloed, net als het willen behouden van de controle of onzekerheid.

Sommige mensen schamen zich voor hun lichaam, hun geluiden, reacties.., hebben nooit vrij over seksualiteit kunnen of durven spreken en/of dragen de gevolgen van een slechte seksuele ervaring of relatie met zich mee. En soms, heel soms.. is de persoon waarmee je bezig bent gewoon niet de persoon waar je ook echt mee bezig zou willen zijn..

Al deze factoren kunnen problemen geven bij het bereiken van de je climax.


Oplossingen

En daar komt het moeilijkste deel.. Afhankelijk van de oorzaak is je probleem makkelijk tot zeer moeilijk oplosbaar. Ik zal je een aantal tips geven waarbij tevens ook je partner van belang is, maar mocht je er echt niet uitkomen raad ik je sterk aan hulp te zoeken bij je huisarts of psycholoog/seksuoloog. Zeker ook om toch een lichamelijke oorzaak uit te sluiten.

Voorbereiding/basis:
Samen of alleen? Bekijk of je alleen wel klaarkomt, of zowel alleen als met je partner moeilijkheden ervaart. Wanneer het alleen wel lukt is het vaak onzekerheid/schaamte of verkeerde instructies.

Zorg voor een gezond lichaam en goede omstandigheden. Stress, slecht slapen, niet fit zijn, drugs, alcohol, medicijnen, zelfs sigaretten kunnen van invloed zijn op je orgasmes. Denk maar eens aan in hoeverre peuken ervoor zorgen dat je doorbloeding minder goed wordt, of hoe alcohol of drugs verdoving opwekt…
Ouders/medebewoners die zomaar kunnen binnen lopen? Deur op slot, zet er desnoods iets tegen aan. Stress op je werk? Laat je werk op je werk aub.

Aan de slag
Met stip op nr 1. Masturbeer!
Masturbatie zorgt er niet alleen voor dat je weet wat je lekker vindt, maar stimuleert ook de doorbloeding en gevoeligheid van de geslachtsdelen. Dat komt ook het orgasme tijdens het vrijen met een partner ten goede.

2. Nogmaals, ontspan!
Vermoeidheid, spanning, boosheid. Allemaal emoties die een orgasme in de weg kunnen staan. Leg eventuele ruzies bij en probeer voordat je gaat vrijen niet te veel over vervelende onderwerpen te praten. Ontspanningsoefeningen kunnen ook een positief effect hebben.

3. Train je spieren.
Het oefenen van de bekkenbodemspieren stimuleert de doorbloeding rondom de geslachtsdelen. Met het versterken van je spieren door bijvoorbeeld kegeloefeningen, zou een orgasme ook makkelijker te bereiken zijn.

4. Zorg voor de juiste prikkels.
Een goede vibrator of glijmiddel kunnen het gevoel intenser maken. De gemiddelde vrouw heeft bijvoorbeeld vaak onafgebroken clitorale stimulatie nodig om haar climax te bereiken. Zeker aangezien het meerendeel NIET klaarkomt van penetratie.
Kan ze dat wel? Probeer dan eens verschillende standjes en manieren uit om er zo samen achter te komen wat het beste voor jullie werkt.

5. Communiceer.
Moet ze iets harder knijpen/zuigen? Zit hij steeds net iets teveel naar links? Of mag het allemaal net iets sneller? ZEG DAT DAN! Of kreun desnoods.
Praten over seks en wat je lekker vind kan jullie beiden helpen en zelfs nog meer opgeilen, maar vind je dat moeilijk spreek dan een kreun code af en gebruik je handen/lichaam. Je kunt ‘hmmmmmmmmmmm’ of ‘mm-mm’ zeggen om te laten merken of het wel of niet lekker is. Je kunt je heupen de kant op bewegen om hem in de juiste richting te krijgen, of voorzichtig iemand de juiste richting op duwen met je hand.

6. Concentreer je op je eigen gevoelens.
Natuurlijk is het ook belangrijk om bezig te zijn met het genot van je partner, maar neem de tijd voor je eigen orgasme. Wissel bijvoorbeeld af en leg vooral geen druk op het tegelijkertijd klaarkomen, das meer iets voor de films, net als de huge ass monstercocks en enorme tieten en vrouwen met kelen die dieper gaan dan de Noordzee…

7. Geniet.
Geniet van de seks en van elkaar. Neem er de tijd voor, zorg voor voldoende voorspel, laat opwinding en seksuele gevoelens toe en vergeet gevoelens van schaamte en remmingen. Een positief zelfbeeld is belangrijk.
Oh en je mag best een beetje fantaseren om jezelf een handje te helpen, voel je daar vooral niet schuldig over, hou het alleen voor je. Niemand wilt achteraf horen dat zijn/haar partner stiekem dacht aan Brad Pitt/Doutzen Kroes terwijl ze met je bezig waren.

Tot slot,
Goede seks hoeft niet altijd voor iedereen te eindigen met een orgasme. Maak er dus vooral geen must van, dat zal het namelijk alleen maar meer verzieken. Geniet van alles wat je met elkaar doet, en blijf vooral oefenen, alleen én samen. Des te sneller zal het wél lukken, en als het eenmaal loopt…. 😉

Hebben jullie weleens een dergelijk probleem gehad? En hoe lostte je het op?
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.