Alles over de Designerpoes!

Daar gaan we weer, de ellende over de designervagina is terug. 

Nieuwsartikelen overal: ‘vrouwen willen een designervagina’, ‘Snijden in vagina: cosmetische trend, maar niet zonder risico’s’, ‘Aantal vrouwen met designervagina stijgt explosief’ en nog veel meer. Door deze artikelen ben ik eens gaan uitzoeken wat er nou allemaal mogelijk is. 

Maar dat niet alleen, ik ben ook op onderzoek uitgegaan naar of het nodig is en zo ja, wanneer.
Toevallig dat ik me vandaag verveelde bij de appie (Albert Hein) en eens even de Penthouse opensloeg waar ik onderstaande foto tegen kwam. Ik stond er nogal van te kijken om zo’n kut te zien. Normaal zijn ze al niet vaak harig, maar een ‘flubberkutje’ zoals dit had ik nooit eerder in een magazine gezien! In tegendeel, een tijdje terug was er een reportage op TV over hoe ze dit soort kutjes photoshopten om er strakke kindergleufjes van te maken, want dat was ‘mooier’ of ‘netter’.

Vanwege dit beeld hebben vrouwen niet echt een idee van welke vormen en maten er nou eigenlijk voorkomen. Maar ook de mannen zijn slecht voorgelicht en hebben bepaalde verwachtingen door alle porno die voorbijkomt. Mocht je nou meer willen weten over vormen en maten, dat heb ik al een keer beschreven in mijn bef-artikel.

Helaas zijn door dit beeld steeds meer vrouwen onzeker over hun vagina waardoor ze naar oplossingen gaan zeken. Ook steeds jongere vrouwen zoeken hun toevlucht bij plastisch chirurgen. Designerpoezen leveren namelijk klauwen vol geld op voor deze laatsten. Er zijn verschillende ingrepen die men kan ondergaan om een zo ‘perfect’ mogelijke vagina te verkrijgen en die ga ik met jullie bespreken.

Labiareductie

De buitenste lippen kunnen kleiner gemaakt worden onder meer door middel van een liposuctie.
De meeste bekende is toch wel de correctie van de binnenste schaamlippen, vaak ook kleine schaamlippen genoemd wat op zich al voor verwarring zorgt. Bij veel vrouwen steken deze binnenste lipjes uit, van enkele millimeters tot een paar centimeters, of verschillen in formaat wat voor ongemak kan zorgen maar vooral dus als niet mooi bevonden wordt. Bij een schaamlipverkleining van de binnenste schaamlippen wordt overtollig schaamlipweefsel weggehaald. Samen met de chirurg kun je bepalen hoeveel er weggehaald kan worden. Prijzen lopen uiteen van €900 tot €2000 zover ik heb kunnen vinden.

De Ingreep
Deze ingreep vind meestal plaats onder plaatselijke verdoving, waarbij het teveel aan huid weggesneden zal worden. Tevens is het steeds meer mogelijk het met een laser te laten doen waarbij er minder kans is op een litteken.
Na de ingreep kun je gewoon naar huis, maar mag je niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat je iemand meeneemt die u naar huis kan brengen. Je kunt na de schaamlipcorrectie of de schaamlipverkleining operatie wat napijn hebben door de zwelling en bloeduitstortingen.

Napijn en Herstel
Na een schaamlipcorrectie kan er een aanzienlijke zwelling optreden. Door het behandelde gebied direct goed te koelen kan deze zwelling verminderen. Gemiddeld neemt de zwelling na de derde dag af. Men adviseert om de eerste 4 dagen sowieso bijna continue te koelen. Daartoe gebruik je bv. 2 eetlepels ingevroren doperwten in een boterhamzakje. Zorg dat je dit de dag voor de operatie al hebt gedaan en er een goede voorraad in de vriezer ligt. Bind gaasjes om de boterhamzakjes met erwten zodat de wond nooit direct wordt blootgesteld aan de bevroren doperwten.
Ook kan er sprake zijn van bloedverlies. Dit kan voorkomen omdat niet alle bloedvaten dichtbranden bij een operatie waarvan het weefsel zo kwetsbaar is en doorbloed. Dan zou het namelijk zwart worden en afsterven. Als er sprake is van een bloeding, maak je dan niet ongerust. Pak een opgerolde handdoek en leg deze tussen je benen. Blijf gewoon een tijd lang zo zitten zonder er al te veel aandacht aan te besteden. De bloeding zal stoppen.
De dag na de ingreep mag je gewoon douchen. Een (heet) bad wordt afgeraden tot de hechtingen weg zijn, omdat dit de zwelling kan versterken.

De eerste week kan het gaan zitten en het gebruik van het toilet pijnlijk zijn. Doordat de schaamlippen zo goed zijn doorbloed, geneest de wond echter zeer snel.
Men mag de eerste week na de ingreep geen zware lichamelijke inspanningen verrichten en ook niet zwaar tillen. Na een week kun je je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Voor de eerste 6 weken wordt aangeraden seksueel contact te vermijden, niet te fietsen en te sporten en onhygiënisch water(binnen zwembaden, sauna’s)te vermijden.

Risico’s en Complicaties
Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%.
Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding. De hechting kan scheuren door de zwelling maar maakt u zich daar geen zorgen over. De wond zal slechts iets langzamer genezen. Ook zijn er kleine risico’s verbonden aan een narcose.
Specifiek risico van een labiareductie is een asymmetrisch resultaat. Symmetrie is niet te garanderen, alleen al door het feit dat de uitgangssituatie vaak niet symmetrisch is.
Tevens is er een bron die beweert dat het slecht voor je is omdat je vanalles kan beschadigen zie hier.

Resultaat en Litteken?
Doordat de schaamlippen goed doorbloed zijn, geneest de wond erg snel. De huid wordt volgens de beste techniek gehecht, maar hoe het uiteindelijke litteken eruit ziet verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen genezen de meeste vrouwen erg goed en zie je na een tijdje niks meer van het litteken.
Voor alle littekens geldt dat ze de eerste maanden erg vurig (rood) kunnen zijn en langzaam steeds lichter worden. En litteken kan zelfs in de jaren na een operatie nog veranderen. Echter, meestal is na enkele maanden het litteken fraai genezen en niet, of nauwelijks meer zichtbaar.

Zie hier ook een filmpje van hoe een labia correctie wordt uitgevoerd.

Clithood reductie

Dit komt overeen met de voorgaande behandeling, alleen gaat het hierbij om de huid boven de clitoris, de clithood. Deze komt echter niet vaak voor en prijzen liggen rond de €1400.

Risico’s en Complicaties
Hierbij is er een risico op gevoelsverlies omdat er zenuwbanen naar de clitoris doorgesneden kunnen worden.

Schaamlip vergroting

Dit is voor wanneer je vollere schaamlippen wilt. Veroudering of gewichtsverlies kan verlies van de volheid van de buitenste schaamlippen of de vagina veroorzaken. Naar binnen gedraaide grote schaamlippen kunnen gecorrigeerd worden door Bio-alcamid of met lichaamseigen vet a €1475 voor 5cc.

De Ingreep
De operatie kan onder slaapverdoving of onder lokale verdoving en duurt ongeveer een uur.

Napijn en Herstel
Aangezien het om injecties gaat waarbij geen wond veroorzaakt wordt is er weinig pijn. Zover ik kon vinden mag je na 2 weken alweer seks hebben, dus het herstellen zal redelijk vlot verlopen.

Resultaat en Litteken?
De resultaten van het inspuiten met lichaamseigen vet zijn vaak onvoorstelbaar en een herhaalbehandeling is meestal aangeraden. Afstoting van het vet en onregelmatigheden kunnen optreden.
Opvullen met Bio-Alcamid, een blijvend vulmiddel op basis van hydrogel, geeft minder kans op complicaties en het een betere voorspelbaarheid heeft.

Daarnaast kun je ook nog een liposuctie en of lift van je venusheuvel nemen. Dit zijn toch behoorlijk zware ingrepen als je het mij vraagt. Prijzen hiervan liggen tussen de €1400-€500. Maar goed, als je dit alles gehad hebt, heb je qua aanzien toch wel een designerpoes, tenzij je hem eerst nog even wilt bleken.

Dus dan hebben we het aanzien gehad, en dan? Dan heb je nog het gevoelsmatige deel. Want je moet ook nog eens strak zijn. Om dit voor elkaar te krijgen kun je je vagina laten verjongen(€6950) en versmallen(€4850). En speciaal voor de meiden die echt jong willen worden kun je je maagdenvlies zelfs laten herstellen!

Maagdenvliesreconstructie

Hetgeen tussen de €1800 en €2475 kost, afhankelijk van wat je wilt. Er zijn namelijk een aantal mogelijkheden hierin:
* Eenvoudig herstel
Het herstellen van het maagdenvlies bestaat uit het samenbrengen van de overblijfselen de hymenresten zo kort mogelijk voor de geslachtsdaad. Het is een eenvoudige ingreep die ongeveer 3 tot 7 dagen voor het huwelijk moet gebeuren. Deze ingreep wordt goed verdragen onder lokale verdoving.

* Alloplant
Een ‘tear-through’ biomateriaal kan ingebracht worden. Dit is ook een tijdelijke maatregel, meestal uitgevoerd kort voor het huwelijk.

* Vaginaplastiek
Dit is een ‘grote ingreep’ waarbij in het vagina-epitheel (slijmvlies) rondom een incisie(snede) wordt gemaakt en beide zijden aan elkaar worden gehecht. Dit moet ruim voor de geslachtdaad/huwelijksnacht gebeuren, zodat de wond eerst kan herstellen.
De procedure geschiedt onder slaapverdoving en is een dagbehandeling. Het duurt een tot twee uren, en de patiënten kunnen de volgende dag terug gaan werken. De hechtingen zijn oplosbaar.

Maar is dit allemaal nu echt nodig?

Vergeet niet dat de binnenste schaamlippen onderdeel zijn van de erogene zone van de vrouw, zij zwellen tijdens seksuele opwinding sterk op hetgeen een stimulerend effect tijdens de geslachtsgemeenschap. Daarnaast beschermen zij de clitoris, vaginaopening en de uitgang van de urinebuis. Medisch gezien is het dan ook alleen nodig op het moment dat je echt last ondervind bij je dagelijkse bezigheden. Wanneer het constant pijn doet bij het dragen van (strakke) broeken, je niet normaal kunt lopen, sporten of fietsen, veel last hebt van ontstekingen of infecties door irritatie, en in het geval er sprake is van een tumor. Mocht je last hebben ga dan eerst naar je huisarts of gynaecoloog. In Nederland worden dergelijke operaties alleen in geval van medische indicatie vergoedt.

Psychisch gezien kan het een groot probleem vormen. De lat in deze tijden om mooi te zijn is verhoogd naar perfectie en bijna iedere vrouw wil hieraan voldoen.Op bepaalde fora heb ik verschillende onderwerpen hierover gevolgd en ook hele enquêtes (mannen voel je gerust vrij om hier achter te laten hoe jij erover denkt!). Natuurlijk blijkt hieruit dat ieder zo zijn eigen voorkeur heeft, maar aan de andere kant, niemand zou zijn/haar partner verlaten vanwege haar poesje. Uiteindelijk is dit van ondergeschikt belang en blijkt ook vaak dat vrouwen het zelf verkeerd inschatten. Net zoals wij denken dat iedere kilo eruit ziet als 10 denken we dat iedere 10millimeter lip gelijk staat aan een ontplofte bever. Psychisch gezien is het dus eigenlijk je druk maken om niks en wat de mannen betreft niet echt nodig. Ik juich het dan ook van harte toe dat foto’s van verschillende vagina’s worden opgenomen in bladen als Playboy, Penthouse, Hustler en in de porno-industrie! Het goede voorbeeld wordt gelukkig al gegeven op Biertijd.com! En daar zitten hendig lekkere wijven tussen!! Helaas zitten er wel domme comments tussen, van zielige mannetjes die niks anders hebben dan hun rechterhand.

Conclusie

Het komt op mij over alsof we nog maar een klein stapje van de mens-onterende vrouwen besnijdenissen afzitten. Alleen zou het nu vrijwillig gebeuren onder het mom van mooi zijn.
Lieve dames, tenzij je het zelf gewoon echt niet mooi vindt, laat het gewoon lekker zitten, piemels zijn ook niet allemaal 25cm en kaarsrecht. Deze verschillen ook in alle vormen en maten en weinig mannen maken zich er druk om. Zoek liever een vent die om je geeft, hij is allang blij dat hij aan je mag zitten 😉

P.s.
De G-spot ingreep, waarbij er sprake is van injecties om de G-spot meer naar voren te laten komen is echt alleen gericht op het plezier van de vrouw zelf. Deze blijven ook niet heel lang zitten en zijn in Nederland nog niet echt bekend. Vandaar dat ik hier verder weinig informatie over heb wat betreft de prijzen.
Oh en dan nog 1 ding, zn porno poes doet me altijd hieraan denken..

Na de anusbleek nu de vaginableek?

Please follow and like us:

4 gedachten over “Alles over de Designerpoes!

  1. ik vind dit belachelijk om te doen uit schoonheidsidealen ik zie het als verminking want ieder kut is mooi. en omgekeerd zou ik het ook niet willen dat vrouwen mij niets zouden vinden omdat ik geen porno pik heb.

    daarnaast vind ik het raar dat het beeld er nog steeds is, aangezien er tegenwoordig zoveel porno op internet staat waar vrouwen geen designer vagina hebben.

  2. ik denk wel dat als er een operatie was die mannen een pornopik zou geven ze allemaal hun spaarpotje kapot zouden slaan (dus die vergelijking klopt niet zo)

    daarbij vergetend dat zo'n enorme lul best onhandig is (en pijnlijk)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.