8 Dingen die je relatie kapot maken

Hou je relatie gezond. Natuurlijk proberen we dat allemaal, toch zullen er vast dingen hieronder staan die je bekend voorkomen.

Geen nood, nu aanpakken, probleem opgelost!

Familie of vrienden bekritiseren
Wat je ook van zijn/haar familie vindt, geef nooit op ze af. Ook al vindt hij/zij zelf zijn familie ook niet leuk, het is anders als jij er wat van zegt. Niemand vindt het leuk als zijn of haar familie bekritiseerd wordt.. denk na, hoe zou jij het zelf vinden als hij negatief over jouw familie praat? Houd het voor je… En als ze jou vervelend behandelen, kun je altijd nog zeggen dat je je niet zo op je gemak voelt bij zijn familie, misschien kunnen jullie er dan samen wat aan doen.

Naast familie zijn vrienden misschien nog wel belangrijker, die heeft hij/zij tenslotte zelf uitgezocht.


In de gaten houden
Vertrouw je vriend(in). Kun je hem/haar niet vertrouwen? Dan kun je er maar beter meteen mee kappen. Mocht je twijfelen of hij/zij geen (online) affaire heeft, zie hier de signs. Als je je vriend(in) vertrouwt hoef je hem/haar ook niet in de gaten te houden. De ander’s smsjes lezen is inbreuk op zijn/haar privacy, constant vragen waar hij/zij is en wat hij/zij doet is strontvervelend, voor hem/haar, voor jou, dus kap ermee! Jij vindt het toch ook niet leuk als je moeder continu vraagt waar je bent? Geef elkaar de ruimte.

Ruzie maken in het openbaar
Natuurlijk heb je af en toe een discussie met je vriend(in), zeker als je al langere tijd samen bent en een groot gedeelte van de tijd samen besteedt, maar een grote ruzie in het openbaar doet een relatie geen goed. Voel je dat een ruzie gaat ontstaan? Adem in, adem uit.. Blijf rustig, wees de verstandigste. Loop naar de WC, schrijf in je telefoon wat je dwars zit, dan kun je het al even van je afschrijven, zit het je ’s avonds thuis nog steeds dwars, dan kun je altijd nog tegen hem/haar zeggen. Dan bespaar je jezelf de schaamte van een ruzie in het openbaar.
Dit geldt ook voor social media, dat je vriend je #verjaardag vergeten is of #zijn #sokken #nooooit #opruimt hoeven je 367 vrienden NIET te weten. Hoe zou jij het vinden als hij even tweet dat jij weer eens #ongesteld bent en je gedraagt als een #bitch? Have a #Snickers 😉

Hem/haar proberen te veranderen
Probeer je vriend(in) niet te veranderen. Zie je man te zien als een hond. Natuurlijk kun je hem een paar trucjes leren, maar denk niet dat je een buldog in een poedel kunt veranderen. De enige uitzondering is wanneer hij/zij er zelf om gevraagd heeft, alleen houdt jezelf goed voor, je bent zijn/haar partner, niet zijn/haar therapeut. Mocht je partner echt iets willen aanpakken in zijn/haar leven, steun ze daarin en maak eventueel samen een afspraak bij de huisarts/psycholoog.

Net doen alsof problemen er niet zijn
Het is belangrijk dat je niet van alles een big deal maakt maar het is ook belangrijk dat als je echt iets dwars zit, je hierover kunt praten en het (samen) kunt oplossen. PRAAT dan dus ook over wat je stoort, communication is key! Geen ruzie, geen verwijten, hou het bij jezelf en zeg wat jou is opgevallen en dat je ermee zit.

Liegen
Liegen is één van de stomste dingen die je in een relatie kunt doen. Als je leugen uitkomt is de vertrouwensband in één klap weg. Jij wil toch ook niet dat zij tegen jou liegt? Denk aan de gulden regel: Behandel anderen zoals je door hen behandeld wil worden. Maar buiten dat, als je tegen je partner moet liegen zit er waarschijnlijk al iets flink fout. Ga dat voor jezelf na en misschien kom je er wel achter dat je toch probeert om vanwege de verkeerde redenen samen te blijven, of vanwege de juiste met de verkeerde persoon 😉

Ruziën over geld
Wanneer je samen gaat wonen is geld één van de grootste issues waar je ruzie over kunt krijgen, zeker als jullie allebei niet zoveel geld hebben. Maak van tevoren afspraken over geld, dat scheelt een heleboel ruzies. Samen een potje maken is altijd verstandig, houd daarnaast je eigen potje net zoals de ander die mag hebben. Uitgaven die hiermee worden gedaan, mits ze de gezamenlijke pot niet schaden, hebben ook geen verantwoording nodig.

Dingen verbieden
Verbied elkaar niets. Vreemdgaan is (bij de meeste) niet iets wat verboden hoeft te worden maar op de lijst van vanzelfsprekende, stilzwijgende afspraken staat, net zoals elkaars privacy respecteren. Vind je het niet leuk dat zij constant met haar vriendinnen loopt te appen? Of vind je het niet leuk dat hij ieder weekend dronken thuis komt? Begrijpelijk! Praat er over, wil hij/zij niet veranderen, dan is hij/zij misschien niet de juiste voor jou..

Relatie verpest? Win je ex terug.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.