14 Tips van stel dat 72 jaar getrouwd is!

Hoeveel boeken en blogs je ook leest, het beste relatie advies krijg je van diegene die al jaaaren samen zijn.

De heer en mevrouw Lombardi zijn ondertussen 95 jaar oud, en nog steeds even verliefd als zeventig jaar geleden, toen ze trouwden.
Hun tips? Lees gauw verder 😉


1. Hou van elkaar
Dit is een no-brainer, maar daarom niet minder waar: kies ervoor om van elkaar te houden, ook als die keuze niet altijd even makkelijk is.

2. Geef elkaar complimentjes
Complimentendag mag dan wel voorbij zijn, dat wil niet zeggen dat je elkaar niet af en toe (figuurlijk) een bloemetje mag geven. Zeg iedere dag iets liefs tegen je wederhelft, of het nu over zijn of haar kookkunsten, attitude of uiterlijk gaat.

3. Onderhoud je seksleven
Ja ook als je allebei 95 jaar oud bent. Intimiteit is altijd belangrijk in je huwelijk.

4. Blijf in de buurt van je familie
Familie is een prioriteit in het leven. Niets zo leuk als je kinderen die opgroeien in de nabijheid van familieleden.

5. Eet zo veel mogelijk binnenshuis en let op met je suiker inname
Natuurlijk mag je af en toe op date gaan in een restaurant, maar dit koppel kruipt nog steeds vrolijk op de fiets terwijl ze de 90 al even gepasseerd zijn. En dat schrijven ze toe aan zelfgemaakt en gezond eten.

6. Ga niet vreemd
Of het nu emotioneel of fysiek is, vreemdgaan doen je niet. Als je elkaar trouw belooft, is dat op ieder vlak in je leven.


7. Ga nooit slapen na ruzie
“Gewoon kussen”, dat is hun remedie tegen boos gaan slapen. Zo simpel kan het zijn.

8. Af en toe discussiëren is oké
We zijn het nu eenmaal niet altijd eens met elkaar. Probeer te luisteren, ook al deel je niet dezelfde mening. Leer accepteren dat er nu eenmaal verschillen zijn, en zoek er verder niet meer achter.

9. Respecteer elkaar
Naast liefde is ook respect belangrijk voor een goede relatie. Waarder je partner, en wees iedere dag weer blij dat je elkaar hebt.

10. Hou het huis netjes en gezellig
Volgens de Lombardi’s is een proper en gezellig huis belangrijker dan we denken. Het weerspiegelt immers je leven. Is het binnen rommelig en koud? Dan hebben jullie het waarschijnlijk niet meer zo goed samen en zal je je ook zelf chaotischer voelen.

11. Probeer goede ouders te zijn
Je kinderen liefhebben betekent ook ze een goede opleiding geven. Dwing je kinderen niet in een bepaalde studierichting, maar geef ze alle mogelijke kansen zodat ze zich zelf kunnen ontplooien.

12. Trouw goede genen.
Lijkt me duidelijk

13. Laat jullie visie jullie samenbrengen
Draag de waarden die jullie hoog in het vaandel dragen over aan jullie kinderen. Zorg dat ze sterke en zelfstandige personen worden met de juiste waarden in het leven.

14. In goede en kwade tijden
Niemand is perfect, en in realiteit blijkt het gras meestal niet groener te zijn aan de andere kant. Accepteer elkaars mindere kantjes, of beter nog, leer ervan te houden.

 

Mr. and Mrs. Lombardi zijn gepensioneerd en wonen in Florida. Ze zijn dol op wandelen, het nieuws kijken, kaarten en luisteren naar muziek. Mevrouw Lombardi maakt dagelijkse verse Italiaanse maaltijden klaar, terwijl mijnheer Lombardi zoveel mogelijk op zijn fiets kruipt. Ze hebben 2 kinderen, 5 kleinkinderen, 8 achterkleinkinderen en zijn steeds in de wolken wanneer ze iets van hen horen.Bron: Yourtango

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.