10 Tips om de feestdagen alleen te overleven

Vorig jaar hielp ik jullie de feestdagen samen te overleven, dit jaar richt ik me op de singles onder jullie.

Uit een onderzoek onder 500 mannen en vrouwen blijkt dat de helft van de singles zich licht depressief voelt tijdens en rondom de feestdagen, 1 op de 5 singles is echt depressief. Horen ze vervolgens dat (bevriende) stelletjes plannen maken voor de kerst of zien ze dat zij elkaar hartstochtelijk kussend een gelukkig Nieuwjaar wensen, dan voelen ze zich extra down. 

Om te voorkomen dat jullie je net zo rot gaan voelen, hierbij 10 tips om de feestdagen te overleven als single!

1. Vermijd als het even kan bepaalde feestjes.
Zoals feestjes bestaande uit alleen stelletjes en waar de kans groot is dat mensen gaan zeggen dat ze het echt niet begrijpen waarom jij single bent (vaak ook familiefeesten).

2. Als je echt naar familie moet neem dan een vriend of vriendin mee
Je voelt je dan minder alleen, voorkomt moeilijke vragen zoals besproken in 1 en je doet de ander ook een plezier.

3. Doe alleen leuke dingen
Hoef je niet naar familie, ga dan alleen maar leuke dingen doen. Saaie, stomme dingen zorgen er alleen voor dat je je rotter voelt. Waarom zou jij moeten schoonmaken, opruimen en je belastingaangifte doen terwijl anderen het leuk hebben? Zorg dat je wat leuks te doen hebt.

4. Ga niet verveeld thuis zitten!
Als je de televisie aanzet, dan zie je gezellige kerstdiners en als je naar buiten kijkt, zie je alleen maar gelukkige stelletjes hand in hand lopen op weg naar gezellige familiediners. Ga op pad en regel dat nu alvast. Blijf je toch thuis? Vermijd dan zielige kerstfilms. Zoek nu alvast naar een goede lachfilm of avonturenfilms en vermijd romantische komedies. Koop voor jezelf lekkere dingen en maak er een feest van! Kook voor jezelf, zoals je ook zou doen als je iemand had uitgenodigd.

5. Organiseer een kerstdiner met vrienden en vriendinnen en laat ze iemand meenemen die niet in de vriendengroep zit.
Dat maakt het diner spannend en verrassend. Ga er niet vanuit dat je misschien je nieuwe liefde gaat ontmoeten, want dan raak je misschien teleurgesteld. Zie het als een kans om jouw eigen vriendenkring uit te breiden. Laat iedereen wat meenemen, dat scheelt weer geld en tijd.

6. Of spreek af met andere singles en maak het gezellig met elkaar

7. Als je geen singles kent, ga dan nieuwe vrienden maken
Je kunt ze ontmoeten op bijvoorbeeld www.nieuwemensenlerenkennen.nl. Dat is een site waar je kunt kiezen uit allerlei activiteiten, die georganiseerd worden door mensen, die net zoals jij ook op zoek zijn naar nieuwe vriendschappen.

8. Ga sowieso uit op kerstavond!
Er zijn vaak hele leuke feesten op kerstavond in de stad. Maak het laat en geniet ervan. De eerste kerstdag breng je dan lekker slapend door. Die heb je dan alvast gehad!
P.s. denk eraan kaarten tijdig te bestellen.

9. Ga op vakantie naar een land waar ze geen kerst vieren. 
Je slaat de kerst dan gewoon over. Je kunt bijvoorbeeld naar Azië gaan. Daar is het tijdens de kerst ook nog eens lekker warm.

10. Relativeer: Ieder huisje heeft zijn kruisje. 
Heb je echt geen andere plannen of geld voor vakantie, bedenk dan dat tijdens de kerstdagen een hoop stellen onenigheid hebben. De kerstdagen beloven veel romantiek, maar in de praktijk wordt er vaak teveel gegeten en gedronken, ruzies lopen sneller uit de hand en als er dan ook nog oude koeien uit de sloot worden gehaald….uhm ja, vrolijk Kerstfeest?

Please follow and like us:

2 gedachten over “10 Tips om de feestdagen alleen te overleven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.