10 Tips die je relatie kunnen boosten

Relaties.. altijd genoeg om over te spreken, maar vaak wordt niet echt duidelijk gemaakt hoeveel werk ze vragen. Hoe verliefd je ook bent, het gaat helaas niet vanzelf.

Bij deze 10 tips die ik je wil meegeven om je relatie weer even een boost te geven.

1. Haal eens diep adem voor je iets zegt
Of beter gezegd, denk eerst goed na. Grote kans dat als je boos of geïrriteerd bent om wat voor reden dan ook, je des te sneller op je partner flipt. Dat is gewoonweg niet fair dan.
Aan de andere kant, ook al heeft het met hem/haar te maken, soms is het de ruzie absoluut niet waard of wordt je boos om het verkeerde, niet ertoe doende detail. Denk dus eerst eens goed na of het terecht is wat je wilt zeggen en of je het wel op de juiste manier brengt!
2. Me-time
Zorg ervoor dat jullie beide ook even tijd voor jezelf hebben. Neem wat me-time, al is het maar dat je een halfuurtje in bad gaat liggen.
3. Laat de TV eens uit tijdens het eten
Tv kijken terwijl je aan het eten bent kan gezellig zijn, maar vaak vergeet je dan met elkaar te praten, dus laat hem nog eventjes uit.
Nog beter is om aan tafel te gaan eten, maak het daar romantisch en bespreek eens hoe jullie dag was. Dit soort kleine momenten zorgen ervoor dat je op de hoogte blijft van elkaars doen en laten, en beter snapt waarom je partner bv op een dag boos thuiskomt, want hej, was vandaag niet die meeting met die bepaalde irritante collega van hem, zoals hij woensdag al voorspelde?4. Neem samen een douche
Als jullie allebei een heel druk schema hebben, kan het leuk zijn om samen in de douche te springen en elkaar in te zepen voor of na een hectische dag op het werk. Het voordeel van de douche is namelijk dat het intiem is, maar er is ook geen afleiding verder.

5. Whatsapp niet alles
Belangrijke gesprekken hoor je face-to-face te voeren. Sowieso zorgt dit ervoor dat er geen misvattingen ontstaan en zowel je intonatie als lichaamshouding zijn een belangrijk onderdeel van communicatie.
En wat vind je nou zelf fijner bij slecht nieuws; een arm om je heen of een smiley van een hartje?
Daarnaast, als je alles loopt te appen, de hele dag door, wat vertel je elkaar dan nog tijdens het hierboven voorgestelde diner?

6. Knuffel!
Een knuffel zorgt voor (sowieso bij vrouwen) de aanmaak van oxitocine, het feel-good hormoon, daarnaast versterkt het jullie relatie door regelmatig even dicht bij elkaar te zijn. Seks is hiervoor niet geschikt omdat we het hier over een andere vorm van intimiteit hebben en eigenlijk is seks ook nog best egoïstisch ook.
Je kunt bijvoorbeeld vijftien minuten vroeger naar bed gaan of de wekker een kwartiertje eerder zetten: een stevige knuffel is de beste manier om een dag af te sluiten en te beginnen.

7. Niet ieder cadeau behoeft een excuus
Om nou met een kleine verrassing te moeten wachten tot zijn/haar verjaardag, de kerst of valentijn is toch bullshit? Als je een leuk idee hebt, voer dat gewoon uit! Kom je een leuk nieuw recept tegen, probeer het dan eens en dek te tafel mooi, kwam je in de winkel iets tegen wat je aan hem doet denken, neem het gewoon mee.
Aan de andere kant, complimentjes en andere spontane plannen vallen hier ook onder. Spontaniteit en generositeit zijn twee belangrijke eigenschappen van een goede relatie.

8. Gooi die routine om
Blijven jullie op zondagvoormiddag altijd in bed liggen? Ga dan eens joggen. Gaan jullie elke vrijdag de kroeg in? Blijf dan eens thuis en houd zelf een cocktail avondje. Het kan ook leuk zijn om elk om beurt een verrassingsdate te plannen. Afwisseling houdt je alert en gaat verveling tegen.

9. Kleineer je partner nooit
Dit lijkt vanzelfsprekend maar speels geplaag kan makkelijk omslaan in gemeen gedrag of gaan wringen. Grapjes over elkaars uiterlijk of werk zijn misschien een keer grappig, maar gaan erna behoorlijk klote worden.

10. Zeg elkaar fatsoenlijk welterusten
Aan het einde van een lange dag is het verleidelijk om in bed neer te ploffen en onmiddellijk in slaap te vallen, maar probeer om elkaar heel even diep in de ogen te kijken voor je naar dromenland vertrekt en kruip lekker tegen elkaar aan. Recent onderzoek door Professor Wiseman liet zien dat de afstand tussen stellen in bed de afstand in de relatie reflecteert.

Please follow and like us:

1 gedachte over “10 Tips die je relatie kunnen boosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.