De 10 geboden voor een goede seks-relatie!


Gelukkig heb ik nooit veel te klagen gehad als vrouw zijnde over een slecht seksleven, maar ook ik heb weleens de fout gemaakt om casual sex te verpesten. 

Om jullie daarvoor te behoeden heb ik de 10 geboden opgesteld om een seks-relatie wél te laten slagen. 

Hou in gedachten, dit is iets anders dan het hebben van een FWB, een begrip eerder toegelicht door een van mijn trouwe lezers: friends-with-benefits. Bij casual seks spreek je van een ‘Fuckbuddy’ en deel je ook vrijwel niks anders dan echt alleen seks. 


Je kunt dus zelf wel begrijpen dat dit wel vaker fout gaat, of dat nou van de kant van de vrouwen of de mannen komt er gaat heel vaak wel iets mis. Vaak aan de kant van de vrouwen. Als ik een reden hiervoor moet geven denk ik dat mannen op heel andere types vallen voor een seks-relatie dan voor een serieuze relatie. Dit is iets wat ik vaak terug hoor bij vrienden en collega’s. Terwijl vrouwen in beide vrijwel hetzelfde zoeken (omdat het voor hun moeilijker is om zo direct puur naar seks te zoeken) en dan hun emoties op een gegeven moment niet meer los kunnen zien. En eigenlijk is dat wel logisch, want wie wordt er niet verliefd als en de seks goed is, en hij/zij knap is en je er een leuk gesprek mee kunt voeren? Zorg dus dat je niet in deze val trapt en dat het duidelijk is wat jullie beide verlangen. Nou genoeg hierover, op naar de 10 geboden!

De 10 geboden van casual seks
1. Hou het bij lekker en geil!
Bij de keuze van je fuckbuddy mag je je op niets anders richten dan de fysieke aantrekkingskracht en de seksuele vonk. Als het vrijen fantastisch is én hij/zij is ook slim, grappig en lief, zal het moeilijk worden om de vrijblijvendheid te onderhouden.

2. Je beste vriend is een no-go!
Vrijen met één van je beste vrienden en casual gaan absoluut niet samen. De emotionele en mentale band die jullie al hadden, zal nooit kunnen gescheiden worden van het fysieke. Bovendien zal de vriendschap nooit meer hetzelfde zijn: ofwel blijft er een vreselijke spanning hangen, ofwel wordt het simpelweg een relatie.

3. Doe het om de juiste redenen!
Casual seks omdat je geniet van het vrijen en je gewoon uit bent op seks is dé perfecte reden. Het doen om iets te bewijzen is sletterig en het doen in de hoop op meer, zul je achteraf bekopen met spijt en onzekerheid.

4. Ga niet uren cuddlen!
In feite is de regel bij casual ‘orgasmes only’. Moet je hem/haar daarom onmiddellijk buiten gooien na de vrijpartij? Neen, maar uren knuffelen en bankhangen samen is uit den boze. Die warme vorm van affectie hoort bij een echte relatie, niet bij een seksrelatie.

5. Stel hem/haar niet voor!
Fuckbuddies hoor je niet voor te stellen aan je vriend(inn)en. Zo vermijd je dat ze hem/haar tof gezelschap vinden (of omgekeerd) en dat hij/zij een permanente factor in je leven wordt. Bovendien zal het de ‘wat als’-gedachten alleen maar bevorderen en dan krijgt casual geen kans meer. Natuurlijk mag je al je avonturen wel uitgebreid bespreken met je vriend(in)en.

6. Ga voor zoveel mogelijk naakt!
Dit gaat om seks… Uitgestippelde outfits (tenzij het natuurlijk om kinky pakjes zou gaan) en moeilijk gedoe zijn niet nodig. Wie in een seks-relatie teveel moeite, wandelt al gauw de gevarenzone binnen. Hou het bij de basis en besteed aandacht aan je hygiëne en verzorging, dat verwacht je ook van de ander. En ga ook geen uren bankhangen of terrassen van te voren, want ook dat toont meer genegenheid dan pure seks.

7. Wees niet egoïstisch!
Het kan alleen casual zijn als beide hetzelfde willen. Daarbij is het plezier van de ander natuurlijk net zo belangrijk, want jullie willen beide een leuke tijd. Wanneer je alleen aan jezelf denkt kun je het beter bij masturberen houden en wanneer je iemand met oprechte gevoelens gebruikt voor seks, ben je gewoon een lul/bitch. Ben jij de dupe? Lees dan gebod 3 nog eens.

8. Ga los!
Aangezien je letterlijk niets te verliezen hebt, kan je gerust alle remmen lossen. Probeer naar hartelust de hele kamasutra uit en laat je wildste fantasietjes werkelijkheid worden. 9 op de 10 zal hij/zij het fantastisch vinden. Zo niet, is hij/zij simpelweg vervangbaar. Daarnaast hoef je hierbij ook niet moeilijk te doen wanneer het minder goed is. Zeg gewoon wat je graag wilt, aangezien jullie geen relatie hebben en het leuk moet blijven voor beide kun je beter zeggen hoe je het graag hebt.

9. Ga voor veilig!
Seksrelaties hoeven in principe niet monogaam te zijn. De kans is dus groot dat je FB nog andere partners heeft. Ga daarom altijd voor veilig of maak hier afspraken over. Zeker bij een seksrelatie waarbij genot voorop staat is het moeilijk om alles veilig te houden, zorg dan oftewel voor eerlijkheid en laat de ander kiezen hoe hij/zij hiermee om wilt gaan en zorg voor een regelmatige check-up.

10. Wees altijd duidelijk!
Zowel van te voren over wat je ervan verlangt als achteraf. Seks-relaties zijn per definitie iets tijdelijks. Je hoeft dus absoluut nergens doekjes om te winden wanneer je iemand nieuw hebt leren kennen. Als je deze tien geboden volgt, zou niemand gekwetst mogen achterblijven. Na je relatie kun je het misschien weer oppakken en zo niet vind je wel weer een ander. Zeker voor vrouwen is dit geen probleem.

Wanneer kappen?
– Als je merkt dat je teveel aan hem/haar denkt of teveel samen bent.
– Wanneer je twijfelt aan de veiligheid, verbreek het dan en ga 6 weken na het laatste onveilige contact naar de GGD.
– Wanneer de seks slechter wordt of toch niet is wat je wilt. Je zit niet in een relatie dus het moet zeker wel leuk blijven, zo niet zoek je een ander die wel bij je past.
– Wanneer je merkt dat bij de ander dingen veranderd zijn, wees hier dan eerlijk over en praat er eens goed over. Tekenen aan de wand zijn, meer contact, het gebruik van specifieke koosnaampjes, minder seks en toch meer knuffelen, meer moeite die gedaan wordt etc.
– Als je verliefd wordt op een ander.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.