10 Dingen die je niet zegt over je ex!

Als je wordt gedumpt of ingeruild voor een ander ben je natuurlijk boos. Het liefste schreeuw je dan van de daken dat hij/zij toch altijd al een hufter/kutwijf was, maar dit is uiteindelijk alleen maar negatiever voor jezelf en zonde van je energie. 

Die kun je beter steken in het verwerken van je liefdesverdriet en misschien wel in het vinden van een nieuwe liefde. 

Natuurlijk mag je weleens over je ex spreken, maar sommige dingen kun je dus beter laten. Hierbij een overzicht van wat je beter niet kunt zeggen over je ex.

1. Hij/zij was altijd blut
Iedereen heeft een andere levensstijl en mogelijkheden, en alleen omdat hij/zij niet kon tippen aan die van jou is dat nog geen reden om hem/haar als goedkoop af te schilderen. Ga niet uit de hoogte doen omdat de ander toevallig minder te besteden had dan jij of zijn/haar geld liever aan andere dingen uitgaf.

2. Over alles negatief zijn/ alleen maar slechte dingen herinneren
Ook al ben je uit elkaar je hoeft niet alles wat jullie met elkaar deelden stom te vinden. Als iemand een herinnering van jullie twee naar boven haalt, neem dan even diep adem en voorkom dat je iets zegt als ”Ja, maar weet je ook nog toen hij/zij (en vul hier dan iets verschrikkelijks in).” En ga vooral niet tegenover een date slechte dingen over je ex zeggen. Hij kan zich dan gaan afvragen over je wel over hem heen bent.

3. Hij/zij was altijd al een eikel/trut
Ten eerste denkt men als je zoiets zegt ‘waarom de f*ck was je dan (zolang) samen?? Ten tweede, als het echt zo was ben je zelf waarschijnlijk dommer door met zo iemand samen te zijn geweest terwijl je dit al doorhad. Als je zoiets zegt dat stel je jezelf alleen maar in een kwaad daglicht. Anderen zullen je alleen maar verbitterd vinden.

4. Je houdt nog steeds van hem/haar
Als je de hele tijd tegen anderen zegt dat je nog steeds van hem/haar houdt, blijf je langer last hebben van liefdesverdriet. Doe maar net alsof je over de ander heen bent. Zeg liever iets als: ”We hebben het leuk met elkaar gehad en ik wens hem/haar het allerbeste toe”, ook al meen je er niks van.

5. Iets beschamends vertellen
Als je een of ander vreselijk verhaal vertelt aan anderen over je ex, bedenk dan eens hoe dit overkomt naar je vrienden, laat staan je nieuwe partner? In hoeverre kunnen zij jou nog vertrouwen en daarbij, hoe zou je het zelf vinden als je ex dingen over jou vertelt?

6. Geheimen door vertellen
Wees integer en ga niet omdat jullie relatie op een vervelende manier is uitgegaan zijn-haar geheimen aan iedereen vertellen. Jullie hebben een intieme relatie gehad en daarin heb je met elkaar dingen gedeeld. En als je destijds beloofd hebt dat je het voor je zou houden, wil het beëindigen van een relatie niet zeggen dat je die belofte ineens moet verbreken. Wees trouw aan jezelf.

7. Opscheppen over de dingen die hij-zij deed
Sommige mensen hebben juist het tegenovergestelde: ze hemelen alles wat hun ex deed of zei op. Maar als je een nieuwe relatie hebt, kan dit tegen je werken. Je ex behoort tot het verleden, dus laat het rusten. Je nieuwe partner moet niet het idee hebben dat hij/zij ergens tegenop moet boksen.

8. Hoe gek je ouders op je ex zijn
Als je je nieuwe vriend(in) meeneemt naar je ouders, ga dan niet beginnen over hoe gek je ouders zijn op je voormalige partner. Je nieuwe vriend(in) is al zenuwachtig genoeg, dus maak hem/haar niet zenuwachtiger met het gevoel dat hij moet opboksen tegen je ex.

9. De seks was slecht
Tenzij je ex als een zoutzak in bed lag terwijl jij je uitsloofde, is het ’not done’ om over zijn bedprestaties te praten.

10. Slechte eigenschappen van je ex vergelijken met dingen die je nieuwe vriend(in) doet
Als je je nieuwe liefde echt boos wilt maken dan is het door te zeggen dat wat hij/zij deed je doet denken aan de slechte eigenschappen van je ex. Dergelijk commentaar zal nooit tot iets positiefs leiden.

Please follow and like us:

1 gedachte over “10 Dingen die je niet zegt over je ex!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.